Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лакърдии и простотии за морски гемии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лакърдии и простотии за морски гемии

Снимка АЗ.......предната вечер го били застреляли някакьв,това на около 300 метра от марината в Порт Антонио,Ямайка.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Егати яката тема, а съм я проспал! Към близнаците - не ви ли е хрумвало да разширите малко услугите за тези - ранно пенсионираните с личните готвачи..?!! Купува си бастуна лодка, наема ви за една-две седмици да го учите (От Панама до Аляска примерно) и вземате на борда един пич като мен с една камера и един лаптоп и баровеца слиза на сушата след две седмици с филм в джоба, който хем му е помагало от типа "прави едно, прави две, прави три..", хем в очите на любовницата си с тоя филм ще изглежда като да си еВе майката и морски вълк..?!! Отделно момчето с камерата и лаптопа, може да готви кот се сетиш (манджа и от стари чорапи ще направи, ако няма друго), ми е чинии, лъска лодки, не драйфа (проверено до 4 бала), ако се наложи (не дай Боже) бие лошо, бяга бързо, плува колкото да не се удави, говори английски и руски, знае над 2000 вица (и може да ги разказва на английски и руски)..?!! Трябва да се мисли разчупено... Не може всички да са шкипери и капитани!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        ...един пич като мен с една камера и един лаптоп ...
        Ма къде да намерят оператори, режисьори, актьори там

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
          Ма къде да намерят оператори, режисьори, актьори там
          Който търси, намира бе Венци..!!! Мерак да има само...

П.П. А и тамошните са тесни специалисти и ако тръгнеш да правиш такова нещо, ще искат да качат толкова голям екип на борда, че няма да има място за екипажа и клиента! За цапането на ръцете, пък въобще няма да отварям дума...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            Егати яката тема, а съм я проспал! Към близнаците - не ви ли е хрумвало да разширите малко услугите за тези - ранно пенсионираните с личните готвачи..
            +1
            Това ми се върти в главата и на мен , плаването е свързано в много действия , не само с управлението на плаващото нещо
            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Момчета,радвам се на вашето силно желание да опознаете морската професия. С моя 35 годишен стаж на търговски кораби,Ви съветвам- преди всичко много теоритични знания придобити в морски училища,защото морето не търпи неподготвените. Всичко друго е фантазия . Попътен вятър!

Коментар

Половината не са за снимане след точно 2 часа,много пьти пропускат тьнкия момент,че аз качвам еднаъа на 6ти и слизам от едната на 12ти,качваме другата на 13ти и имаме 9 дни да минем 1200 мили срещу вятьра и вьлната и на 22ри трябва да е вьрзана,чиста и здрава в марината щото имат среща на марката.На 23ти пьтувам за третата която е 33 фита епокси корпус с карбонова мачта и имам 3 дни да мина 380 мили с 20 галона нафта,че на петия се качвам на..............и това е плана за следващия месец.Като ми се падне бичме като Селина който не пуска кокьла и драска на всякакво време поне 15 дни преди да му трябва зареждане и познай дали спирам за болни или леко неразположени.
                Е спирал сьм - подбели очите,не си чустваше крайниците,бяла кожа,студена пот,езика двоен и не може да говори,китките и прьстите почнаха да се свиват...........че и на спортна лодка бяхме в БГто,че и се ожени после жената за мен,от тогава ме е страх да не ме удуши някоя вечер.Да де ама вече сьм женен и не спирам ако не е много на умирачка.

Управлението тия дни става с мишката или ако те мьрзи да кликаш може и с клавиатурата - задавам му точка която да гони и пускам автопилота кьм нея,нещото стои като куче на тел,малко в ляво и малко в дясно от линията,по 5 метра да речем в световния океан и така докато не стигне точицата,ако му наредя 5-6 точки и маа като хрьтка кьм тях.Аларма за плитка вода,за отклонение от курса,за дистанция до линията,за марка на радара,за АИСа,за скорост......+ алармите на мотора.Ич не и трябваш после,тя ще види по-далеч и от теб какво и защо Ако да се взираш по цял ден или цяла вечер.Това на лодка като тая горе,на епоксито сьм с кьтните зьби и каска с ботуши и гумените гащи,че там електрониката ще е моя телефон,че и чистак бьрсак ми я дават с найлончетата по нея.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3746.jpeg
Прегледи:1
Размер:34.5 КБ
ID:5464344

Име:IMG_3743.jpeg
Размер:27.5 КБ
ID:5464345

За идея колко са 33 фита - на това дето го строят в момента ширината му е маааалко по-малка,лодката на гьрбината дето си носи ще има 90 коня Ямаха,на спортната дето трябва да я карам сме с Волво 18 коня ма не знам дали 1 или 2 цилиндьра е,какво ще да е е колкото кафеварката на Бианка 2.Там е каране,тоя кютюк се кара с мишката,кликания и бутончета.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

А какъв е План Б ,
                  ако примерно се сринат GPS-комуникациите?
                  Или пък
                  ,,котката изяде мишката,,.
                  -
                  Хайде със здраве и седем фута вода под кила.

Коментар

Вадиш хартиените карти, следваш видимо брега и се "позиционираш" върху картата и водиш дневник.
                    Според мен де на теория...

Случи ли ми се.. газ към най-близката марина

Коментар

Първоначално публикуван от teo_2011 Преглед на мнение
                      А какъв е План Б ,
                      ако примерно се сринат GPS-комуникациите?
                      Или пък
                      ,,котката изяде мишката,,.
                      -
                      Хайде със здраве и седем фута вода под кила.
                      Рядко става макар,че сме имали такьв случай с АЙКОМ уреди които решха,че след една определена дата трябва да си починат преди някой да им упдейтва нещо си,просто не иска да заключи сателите и тва си е та се наложи да им ги занесем в магазина в насипно сьстояние.

Повечето време проблема ще ти е тока,а не сателитите.Между мен и прата имаме 2 Гармина,2 пада,2 телефона,едно радио с ГПС......та е достатьчно едното да захапе за да знаем кьде сме ползвайки картите които лодката трябва да има.Зависи и кьде си де - ако идваш от Хавай да речем е лесно,караш на Изток и като пристигнеш ако говорят странно завиваш на ляво,ако отиваш кьм Хаваите трябва просто да следваш самолетите
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Трафикантес, а костюми носите ли си ?

Коментар

Какви ли не дивотии правят заради едната реклама. Това с критичния крен е много интересно. Като се връщаш от Хавай, пресичането до около 32 градуса северна ширина става срещу вятъра. Ако не ти е увряла главата или си се разбързал за някъде, ситуацията е "крен до лебеднките" на десен халс. Много интересно става, когато след 7-8 дни, смениш халса и я подкараш на ляв. Долу всичко ти е различно, все едно си на съвсем друга лодка. Първия ден има поне няколко падания. Най-готиното е когато някой е седнал на тоaлетната чиния и е запънал краката на вратата. Пантите не са правени за тая работа и прелиташ с все вратата през кабината.
                          За посещение в тоалетната на кофти време се ползват и евтини каски за колелета, закупени от Wallmart. Снимки от такива моменти нямам...
                          Не се смейте, тия кенефи ги правят гладки и пластмасови без нито една дръжка вътре. Не е лесно!
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                            ... гладки и пластмасови без нито една дръжка вътре. Не е лесно!
                            Предполагам, че идеята е следната: при спокойно движение, дръжки не ти трябват. При щорм "старите кучета" ще са твърде заети да държат лодката от правилната страна на водата, а другите и без това ще са свършили работата в гащите и хич няма да им е до тоалетна ...
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Име:45841_459790284075028_1939390544_n.jpg
Размер:105.4 КБ
ID:5465451

А тези къде ли си вършат работата?
                              Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Фото шоп е това май,но пък има е по-интересни изпълнения,примерно джакузи на средна хубост лодка,баскетболен отбор и един рейс стриптизьорки.

Не е за разказване обаче
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X