Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Непотопяеми съдове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Непотопяеми съдове

Земетресенията не убиват хора. Убиват сградите.
    Виждам, че тук има запознати с плаването. Винаги съм се чудил едно нещо. Да направиш наистина непотопяема лодка би трябвало да е технически едно от най-лесните неща в техниката. Да изплува дори след като е пълна с вода. Т.е. материала, от който е направена да плува. Защо не съм чувал за такива?

От: Непотопяеми съдове

Ааа чувал си за еднодръвките на първобитните хора.

Коментар

Повечето съвременни лодки имат в конструкцията си технологични кухини, които ги правят непотъващи.
      Което не значи непотопяеми.
      Ако, за потопен плавателен съд разбираме такъв, който е загубил плавателните си качества, но по един или друг начин остава на повърхността.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Защото няма да има полезен обем. За товари, хора, или каквото там. Или ще трябва да носи много-много малко, така че да му остане положителна плаваемост и след като се напълни. Саловете са такова нещо.
        Съвременните спасителни лодки също са непотопяеми. По същество са капсули. Издържат даже не знам си колко минути на пожар, в разлято в морето гориво, както и на овъркил, и каквото още се сетиш. Но мореходността и автономността им са никакви, а да направиш голям и полезен кораб по такава технология е нереално. Опитите за търговски товарни подводници още навремето приключиха с плачещи счетоводители.
        И така.

Коментар

Ето една,да не ти се налага да я ползваш,откачането ще е приключение някакво.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Launching-Appliance-of-Free-Fall-Lifeboat.jpg
Прегледи:1
Размер:63.6 КБ
ID:5452520
          WebRep

currentVote

noRating
          noWeight
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Това е FreeFall Lifeboat - скачал съм с такава на тестове на нов кораб и от 24 метра височина - сядаш в кресло с 4 точков колан и каиш през челото иначе става страшно Готино чувство по време на полета. Лодката влиза почти на 1 метър под водата и изплава. Прибирането е малко кофти но са направени и да можеш да си я прибереш. П-образната лодбалка се обръща и лодката се закача с Recovery Starps и вира весело...нищо сложно акo морето е тава иначе има я потрущени каски или глави и изпадали нокти

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X