Предстои ми да си закупя пропелер за лодката ,намерил съм два винта с еднакъв размер 14,5 х 17 единият е с три лопати другия с четири,. ще ги използвам главно за забавления да тегля уейкборд,ски и тем подобни глупости. лодката мие с бордови двигател 2,5 л. 120кс. В момента е 19-ка и малко трудно излиза в глисаж примерно след 50-100м след тръгване
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Три или Четири лопатков пропелер
Свий
X
-
От: Три или Четири лопадков пропелер
Три лопатният е разтоварен,развърта се по-бързо. Четворката е катърче и харесва по-ниските обороти!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
-
За 120 коня 14.5 не е ли много?
С 17" ще излиза по-бързо но ще прескочи оборотите и ще движи по-бавно.
Аз слагам 17 само когато ще дърпам истински карачи на слаломна ска, че с 19ката им се удължават ръцете.
Имам 3/14"/19" и 4/14"/20". 20-ката тръгва по-трудно но развива 6-8км/ч повече. Много зависи дали винтовете са от един и същи производител. Ако не са, не е ясно какво ще излезе.
Мойте са Мичиган Пропелер, алумин, демек ширпотреба. Имам един 22" купен по грешка пластмасов, стои за всеки случай и една антика 19".
Ако ти е само за излизането, повече помага разширител на плочата. Оставаш си с 19ката. ако сегашният ти пропелер е стар, правен, заваряван и пр. то нов със същия размер, ще е доста по-добре.
Специално за уейкборда разшилителя много помага защото те крепи на глисаж на по-ниска скорост. Като забодеш колоната надолу и на 25км/ч вече си в играта.
Но моя съвет е да търсиш 4/13-13.5/18. Ще излезе хубав компромис.
Тука има "избирач" на винтове http://www.miwheel.com/propellers/outboard/Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
От: Три или Четири лопатков пропелер
Не беше казал, че си с инокс. Инокса винаги понася един размер по-нагоре от хАлумина. Самите лопати са по-тънки и в това му е силата. Същото е с пластмасата.
Проблемите на инокса са при удар. Може да погуби колоната. Алумина се смачква а пластмасата става на парчета.
Колко ти е голям инокса?
Пак ти казвам, голяма ми се види тая 14.5 перка на 120 коня. Иначе с 18 алумин ще си като с 19 инокс. Ако инокса сега ти е 13.5 то с 14.5 алумин ще е по-зле на тръгване.... а и на вървеж.
Е това го карам с 3/14.5/17-19 или 4/14/20
На хидрофолите. Продават се няколко вида. Взимай най големите.
Трим нали имаш?Последно редактирано от drukman; 21-01-13, 23:23.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Не беше казал, че си с инокс. Инокса винаги понася един размер по-нагоре от хАлумина. Самите лопати са по-тънки и в това му е силата. Същото е с пластмасата.
Проблемите на инокса са при удар. Може да погуби колоната. Алумина се смачква а пластмасата става на парчета.
Колко ти е голям инокса?
Пак ти казвам, голяма ми се види тая 14.5 перка на 120 коня. Иначе с 18 алумин ще си като с 19 инокс. Ако инокса сега ти е 13.5 то с 14.5 алумин ще е по-зле на тръгване.... а и на вървеж.
На хидрофолите. Продават се няколко вида. Взимай най големите.
Трим нали имаш?
E.
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Трим е контрол на ъгъла на атака на винта по време на движение. Алфа едно го има. Слагай разширители. Няма да се вириш като на снимката.
Тоя инокс е прекрасен, но пак ще кажа, че ми се вижда голям за тази лодка. Срещу него за повече ряз 17" алумин четворка, но разликата няма да е голяма. Инокса си е инокс. Много е опасен, но много върви. Ако ти падне такъв на добра цена имам интерес.
Пусна ли си лодката в избирача на винтове от линка който ти пуснах? е тука http://www.miwheel.com/propellers/outboard/
Какво ти излазе?Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеСтара е 1912,там ела да видиш ти какво става.
Предавателно число на трансмисията?
За тази ли говориш,видях я ня живо в лондон
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар