Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Три или Четири лопатков пропелер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Три или Четири лопатков пропелер

Предстои ми да си закупя пропелер за лодката ,намерил съм два винта с еднакъв размер 14,5 х 17 единият е с три лопати другия с четири,. ще ги използвам главно за забавления да тегля уейкборд,ски и тем подобни глупости. лодката мие с бордови двигател 2,5 л. 120кс. В момента е 19-ка и малко трудно излиза в глисаж примерно след 50-100м след тръгване

От: Три или Четири лопадков пропелер

Три лопатният е разтоварен,развърта се по-бързо. Четворката е катърче и харесва по-ниските обороти!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

За 120 коня 14.5 не е ли много?
      С 17" ще излиза по-бързо но ще прескочи оборотите и ще движи по-бавно.
      Аз слагам 17 само когато ще дърпам истински карачи на слаломна ска, че с 19ката им се удължават ръцете.
      Имам 3/14"/19" и 4/14"/20". 20-ката тръгва по-трудно но развива 6-8км/ч повече. Много зависи дали винтовете са от един и същи производител. Ако не са, не е ясно какво ще излезе.
      Мойте са Мичиган Пропелер, алумин, демек ширпотреба. Имам един 22" купен по грешка пластмасов, стои за всеки случай и една антика 19".
      Ако ти е само за излизането, повече помага разширител на плочата. Оставаш си с 19ката. ако сегашният ти пропелер е стар, правен, заваряван и пр. то нов със същия размер, ще е доста по-добре.
      Специално за уейкборда разшилителя много помага защото те крепи на глисаж на по-ниска скорост. Като забодеш колоната надолу и на 25км/ч вече си в играта.
      Но моя съвет е да търсиш 4/13-13.5/18. Ще излезе хубав компромис.
      Тука има "избирач" на винтове http://www.miwheel.com/propellers/outboard/
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Предлагат ми 4х14,5х18 алуминий в много добро състояние в момента съм с19-ка инокс почти нова,върви яко 65-75км/ч но както казах за уейк май ще и е трудно,Разширители казваш на хидрофолите ли.

Коментар

От: Три или Четири лопатков пропелер

Не беше казал, че си с инокс. Инокса винаги понася един размер по-нагоре от хАлумина. Самите лопати са по-тънки и в това му е силата. Същото е с пластмасата.
          Проблемите на инокса са при удар. Може да погуби колоната. Алумина се смачква а пластмасата става на парчета.

Колко ти е голям инокса?
          Пак ти казвам, голяма ми се види тая 14.5 перка на 120 коня. Иначе с 18 алумин ще си като с 19 инокс. Ако инокса сега ти е 13.5 то с 14.5 алумин ще е по-зле на тръгване.... а и на вървеж.
          Е това го карам с 3/14.5/17-19 или 4/14/20

На хидрофолите. Продават се няколко вида. Взимай най големите.
          Трим нали имаш?
          Последно редактирано от drukman; 21-01-13, 23:23.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Не беше казал, че си с инокс. Инокса винаги понася един размер по-нагоре от хАлумина. Самите лопати са по-тънки и в това му е силата. Същото е с пластмасата.
            Проблемите на инокса са при удар. Може да погуби колоната. Алумина се смачква а пластмасата става на парчета.

Колко ти е голям инокса?
            Пак ти казвам, голяма ми се види тая 14.5 перка на 120 коня. Иначе с 18 алумин ще си като с 19 инокс. Ако инокса сега ти е 13.5 то с 14.5 алумин ще е по-зле на тръгване.... а и на вървеж.

На хидрофолите. Продават се няколко вида. Взимай най големите.
            Трим нали имаш?
            E.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Днес погледнах точно номера на пропелера на Куик Силвер е 48 16316 A4 19P което ще рече 14х19 .Да лодката ми е с зет колона алфа едно и има трим (ако на трим казваш хид.пускане и вдигане на мотора)Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0035.JPG
Прегледи:1
Размер:394.9 КБ
ID:5445862Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0421.JPG
Размер:394.6 КБ
ID:5445861

Коментар

Трим е контрол на ъгъла на атака на винта по време на движение. Алфа едно го има. Слагай разширители. Няма да се вириш като на снимката.
                Тоя инокс е прекрасен, но пак ще кажа, че ми се вижда голям за тази лодка. Срещу него за повече ряз 17" алумин четворка, но разликата няма да е голяма. Инокса си е инокс. Много е опасен, но много върви. Ако ти падне такъв на добра цена имам интерес.
                Пусна ли си лодката в избирача на винтове от линка който ти пуснах? е тука http://www.miwheel.com/propellers/outboard/
                Какво ти излазе?
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Абе и аз си мисля че трим това са тези плоскости които човека от клипа показва ,на старата ми лодка на лоста на газта (как се казваше) имаше два бутона TRIM и TAB

Коментар

Ляв и десен и поне са малки и цепят надписа на 2.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Пусках го на избирача на пропелери ама нещо не излиза сигурно ми е много стара лодката " 93 г. Максум 2,5л 120кс. 5,20м

Коментар

Стара е 1912,там ела да видиш ти какво става.

Предавателно число на трансмисията?
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

ами не мога да кажа не намирам никаде номера на з.к.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Стара е 1912,там ела да видиш ти какво става.

Предавателно число на трансмисията?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03137.jpg
Размер:82.2 КБ
ID:5445891Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03147.jpg
Размер:118.2 КБ
ID:5445892Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03141.jpg
Размер:82.5 КБ
ID:5445893За тази ли говориш,видях я ня живо в лондон

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X