Обява

Свий
Няма добавени обяви.

DIY Моторна лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• DIY Моторна лодка

Колеги,от доста време имам една идея,мечта или както и да се нарече,светлинка,която ме кара да си направя лодка.Лодка,ама не точно лодчица,ами нещо малко по-голямо,защото имам гумена,ама ми се иска нещо по-стабилно и по-голямо.Около 5 метра (и повече),стабилна,да мога да си слагам въдиците,чадърче и биричка.Да има място къде да се опъна примерно (или мадами) Нещо от сорта на Натиснете снимката за да я уголемите

Име:v_hull_wakeboard_boat_cover_measurements.jpg
Прегледи:1
Размер:67.8 КБ
ID:5964070 като форма и Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Размер:91.8 КБ
ID:5964071 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2906902892.jpg
Размер:37.3 КБ
ID:5964072 това като вид и дизайн,може и по-голяма,стига да може да се кара с кола на платформа. Идеята ми е,да мога да си плавам по язовира (Копринка) и да си я прибирам в Казанлък.

Въпроси-много,като се започне от това дали си заслужава (желателно е) аз да я правя,до там за съвети за материали,чертежи изисквания и пр. Знам че трябва и регистрация,както и свидетелство за управление и за това искам да знам.Общо взето,всичко,което е нужно.Не смятам да се кара другаде (не е изключено обаче) и мисля да бъде с бордови двигател.

Всяко мнение ще ми е от полза и би послужило.Разгледал съм темите тук,в нариба и разни руски сайтове основно,горе долу придобих представа,че заниманието не е за 2-3 седмици.
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

Re: DIY Моторна лодка

Като гледам как се оправяш с Нивата, бих ти препоръчал да не си я правиш сам.
    Ако Нивата спре, просто ще слезеш, ще споменеш всички съветски жени и ще се обадиш на дежурния влекач. С лодката спирането понякога е много, ама много неприятно.
    Намират се евтини позанемарени стъклопластови лодки и двигатели. Само бягай от Ветерок, Вихрь, Нептун и т.н.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От: DIY Моторна лодка

Не не,не можеш да сравниш това с нивата и евентуалното сглобяване на лодка. Едното е за по 10-15 мин пред блока в студа,другото ще е организирано като хората и както си трябва.Ако трябва да доказвам способностите си,да кача колко обекта съм направил и фотоволтаични инсталации и централи с табла,пултове и пр. за управление.

Може и да взема някоя за стягане,не държа да си я сглобя на 100% както казах вече.
      feikot@abv.bg
      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Re: DIY Моторна лодка

Вземи си за стягане. Аз направих така и в резултат имам надеждна и удобна лодка. Освен това едва ли ще те изкефи да си целия в полиестерна смола.

Коментар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...507&f1=details За точно такъв модел става въпрос. И аз така си мисля,не че няма да имам желание,ами време евентуално няма да ми остане...Пък мерак,гледам има за по 2-3 хиляди с колесар и мотор,ама не ми беше това плана
          feikot@abv.bg
          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

По-добре наблегни на основния бизнес и после се разходи из гръчко, ама на живо и с кинтите в ръка. Ще се изненадаш какви изгодни оферти има сега.

Коментар

Ето я моита ,имам риб но имах една мечта -да си направя лодка.
              Каквото и да те интересува -питай!
              Grand Vitra ddis 2008
              SEAT Althea XL tsi 2010
              Mitsubishi Canter

Коментар

Аз също имах мечта .....
                В момента имам две корита .... правени и ..... нито едно не ме кефи!
                Лошото е, че трябва да правя трето ..... май ...
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Купи си базата,коритото или лодката - как искаш го наречи.Сметни какво искаш да имаш в него - скара,хладилник,музика.............сметни каква скорост искаш и кьде ще го караш и после прецени с какви пари разполагаш.Щото само от това ще ти побелее косата,а тепьрва корпус да правиш не си е работа.

Много се чудих дали да бия контра на идеята ти,но си писал,че всяко мнение ти е от ползва та е го на и моето.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Верно че за да си направиш сам лодка все пак трябва да имаш и някакви познания и инструменти .Моита ми и излезе около 200 часа заедно със скарите бирите но се занимавам с корабомоделизъм и лодки от 6 годишен
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Ако искаш да изпиташ удоволствието от лодката- плаване, ядене, пиене, каки...тогава си наеми лодка.
                      Ако искаш да трошиш пари, време, нерви, да се безпокоиш, да се ядосваш, да бачкаш в студ и пек, да се тровиш с вредни изпарения...тогава си купи лодка или още по-лошо- започни да я строиш сам.
                      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                      No wahalla.

Коментар

На мен ми доставя удоволствие да знам,че аз съм сътворил нещо и че е мое дело. Не ми трябва да се фукам с лъскави намазани с автобронзант каки като по филмите,а искам да имам по-стабилна лодка (от гумената ми) да мога примерно каса бира да си сложа,нещо да не горя от слънцето,да мога да си сложа въдичките примерно и такива нормално-оперативни летни мероприятия. Вече вътре да има 50 инчов тв и пр. нямам това в предвид.За скорост,пак не търся мега скорост,ама все пак да не е по-бавна от мен с греблата,поне 4-5-6 възела (нормално е мисля),ще си я ползвам на язовира и май като гледам ще е 10-15 пъти на сезон (ама може и пък всеки ден да я ползвам )

Благодаря за мненията на всички,но до сега никой не е казал ето ти размери,трябва ти това и това и еди си толкова време и пари,а и това искам да чуя.Мечти,какво да направим...трябва да ги следваме все пак Иначе е ясно,че ще е боджетно изпълнение,защото ако имах едни 20К лв,нямаше да я има темата.А съм сигурен,че примерно за 3000 лв. ще си направя много по-добра от тези,които се продават за същата сума.
                        feikot@abv.bg
                        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                          ...А съм сигурен,че примерно за 3000 лв. ще си направя много по-добра от тези,които се продават за същата сума.
                          не бъди толкоз сигурен... а и като си правиш сам, труда оценяваш ли или само материалите...
                          По-широка (просторна) да, но по-стабилна от надуваемата... 3.60м надуваема е стабилна колкото 4.50-5.00м твърда лодка... Не забравяй също, че колесарът за твърдата е ориентировъчно 2000лв и остават 1000лв за лодката...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                            )

Благодаря за мненията на всички,но до сега никой не е казал ето ти размери,трябва ти това и това и еди си толкова време и пари,а и това искам да чуя..
                            Вероятно е така, защото времето на ТНТМ поодмина.Тогава нямаше предлагане,та си правехме самоделки. Аз съм си правил раница със самар - тръбите ги сгъваха и заваряваха в БАН. Палатка съм си шил на крачен Сингер с плат с връзки купен от Княжево. Спални чували с вата от Русе... и какво ли още не. Ама това беше отдавна.
                            Повярвай ми, направата на лодка различна от корито, не е никак проста работа. Не залягай на това, че Нивата се ремонтора с тел и пирон, то и лодка се прави като ей така.

Дано не съм бил по груб, ама сме 2012г.

п.с.Това отгоре на аватара е втората ми лодка в далечната 1978г.До сега са вече 8.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              ...колесарът за твърдата е ориентировъчно 2000лв ...
                              Моят излезе около 400лв с всичко, като лодката е 5м
                              Понася добре високи скорости, стабилен е, лодката се качва и спуска лесно и т.н. И за разлика от доста фабрични има истинско окачване, което за в Гърция примерно не е от значение, но тук определено не искам някоя ролка да влезе в лодката на някоя дупка.
                              Трябват само малко жеуеза, един ръчен женски лебед, малко конструкторски опит, един уикенд и повече време за документи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X