Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Понтонна лодка в морето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Понтонна лодка в морето

Тези с кенефа вече са си баш cabin cruiser-и, които обаче емперически се оказаха доста непрактични за моите цели - отдолу някаква каюта, в която никой никога няма да спи, щото има къде, пък отгоре нищо не става, ако няма sun deck. Импликейшъните с това са, че струва неразумно много пари отнесено към полезността му и че ще е едно постоянно търкаляне на варели по пристанището за нищо.

Понтонът с 50 к.с. двигател със среден ботуш, всичките му анджаклами и 10 м. платформа за разнасяне е към двайсетунка в националната ни валута. С тези си 3 метра ширина, само да го докарам от към вас ще се изприщя. За сходни пари тук се класираш най-много за Glastron MX, дето е едно нищо.

Не си правя илюзии, че тази плаваша обърната с краката нагоре маса ще си остане с един двигател, въпреки, че около нея ще има редовно машини с по 200 к.с. нагоре на повикване. АКо очите станат много влажни, вкл и моите - има достатъчно закътани заливи, че и плажове около трасето, където да се скатае, ако чак никой не е предвидил какво време се задава.

Коментар

Виж на линка от предната страница бе! 19 000 го дават ама това канадска фирма та не знам дали са канадски доларите. /Това за брата /

Врътката е, че цената е базирана на понтон с 15 коня мотор. Дават максимално до 150 коня ама за такъв мотор цената скача двойно. Щом е за "фъстъците и уискито..." моторетка до 30 коня и си ти. Не им давай много коне да не правят поразии. В същото време да има малко кончета, че като се качат 10 пътника по 100 кила /балерините не ги броим/ да има душа да издраска. За твойта работа- става. На практика имаш луксозно водно колело без педали. Идеално! Мисли за хладилник на 12 в под канапето /балерините много бира пият!/.

Помни ми думата- хладилника, уискито, фъстъците... Фурор ще стане. Вземи го със стълбичка за качване. И мивка! Виж си списъка с допълнителното оборудване. Ехееее, що не каза по-рано за тия уискита ами си трошим пръстите. Идеално!
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Бьди мьж и на мотора дрьж,кви 30 коня,не помниш ли треньора едно време ония Ветерок дето го включваше на скорост с теслата как вьрвеше с 30 коня и 8-9 деца в скутера.

СС или спиид ис сейф дет му викат,с тия 30 коня за какви скорости става вьпрос?Времето как идва ти брат знаеш,колко познават пак така,а 100 коня мотор е едни хубави 2 Мерцедеса от истинските като пари говорим.

Кабин круизьр му е майката,ако и това да става на добро време.Трябва да се огледаме обаче на какви цени и какво има,яко с дизел и добро за 8 пиячи с пиячката барабар.Това понтонното ше си скьса ританките ако се дава под наем на всеки един язовир,но там е друго,бряг от всякьде и то близьк,а не Сухуму,Батуми и Кичево за мамули.

Не е лоша идеята,аз все от кофти ьгьл ги гледам нещата,не мисля за прекрасни 20 дни,а за кофти шквал на 15 Август примерно ма колко са такива......

От сега го мисли за тента правена от соларни панели,да скиваш бирата как стои студена с дни.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Гледам изцяло от практична точка - каюта изобщо не ми трябва, щото няма кой и къде да спи в нея, но за сметка на това отгоре е доста нефункционално. Тези лодки както я нямат нафтата за нищо, колко пъти ще отида до Истамбул с нея, че и да си спя на борда...

Трябва ми нещо с дек, с което да се обикаля района спокойно, а не яхнал вана с реактивен двигател. Ако ще е моторница, трябва да е deck boat, обаче като изключим мореходните качества, 3 пъти по-скъпа да е от посочения от мен понтон, ще е два пъти по-мижава. Ясно, че в морето, баш мореходността не може да се изключва, та затова така се чудя какво да правя и приемам гледни точки от фаталистки ъгъл.

Ток за хладилник не ми трябва, щото не смятам да се отдалечава на повече от 15-20 км от къщи, нито да се стои на него с дни, за да се запасяваме с провизии. Тази година морето беше много спокойно и продължава да е и в момента. То, ако се очертава лошо, изобщо няма да се излиза от пристанището, та затова съображението ми е доколко ще съм заложник на нещо различно от идеални условия.

Това, дето е налично тук е с 50 к.с. мотор и с повечето опции за модела, както и с всевъзможните тенти.

Коментар

Виж пак мойта гледна точка -кабината позволява да и удьлжиш на тая лодка сезона за плаване.Март месец,пьрвото сльнце избива зад заснежените хьлмове на планината,весели отблясьци прескачат ои леките вьлнички на Искьра гонени от сутришните пориви ня вятьра носещи уханието на пролета.......

Да ама гаден обльк и сечено,никакви лодки с фотьойли по тях,че ако запраска един дьжд и ще има да пиеш липов чай до края на Април.В това време скорост не ти трябва,става с тента и закрита лодка.За морето обратно,няма да влизаш Март я,но ти трябва скорост за да те пребере ако се оцацафраца положението.

Вече ти прецени кога и кьде ще я ползваш.Ако е само за заливи и само леко лятото.....с всичко става,аз сьс сьрф сьм ходил от Златните до Албена и обратно,а бях дете и то кльощаво.

Ако говорим за мореходност брата го каза - един по як парашут за да я дьржи срещу вьлната при кофти време,а и да не те хвьрля бьрзо на камьните ако откаже мпоторетката и си ти.Ракети,радио,телефони и каквото се сетиш е само плюс.Това ще е и заливен хулиган,плуващ бар или каквото пожелаеш.

На кратко - става,но с едно на ум.Мястото което предлага понтона няма кое друго да ти предложи,гази 2 педи вода та в кой да е гьол да го метнеш пак ще играе,сьбира половината рода и се кара от лесно по-лесно.Дунава,Искьр,коя да е голяма река,заливите из Южното Черноморие.......ще се родиш,но ще иска сметки с времето и няма да можеш да поемаш никакви рискове.

Едно основно предимство имат тия - не потьва както каза брата.Дьното се боядисва оранжево и чакаш да те преберат за разлика от Картера който е като камьк,но и толкова здрав.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Дори и на мен ми хареса това:
              http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2004-...item1e66ebe62e

А как може да стигне до Бг черноморието?
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Контейнер май го сьбира,не ми се вярва всички да ги влачат с ТИРове.

Това колко може да струва накой да го направи в Бг?Седалките ще станат от коя да е кола с леко обличане,маса,мивка,хладилник......от накоя каравана примерно,кабелите са му един ден работа и остава мотор,регистрация и колесар.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Стандартен 40' контейнер не го събира, щото това е широко 3 метра. Явно ги товарят на палубата с всички произтичащи от това финансови последици.

Тук онзи ЕХТ е 20 хилки с цялото оборудване и огромен колесар.

По ред причини, на нашенец не бих поверил да ми направи заварена алуминева рамка за колело, камо ли това. Явно отдавна не сте тук и не знаете какво е към момента нивото. А и да се абстрахираме от пишман изделието, което ще се получи, пак няма да струва под 15 000. То само материалът му ще излезе... Рискът да ти скъсат нервите и даже и до пишман изделие да не стигнат също е сериозен.

Коментар

Това горното е 7 инча по широко от контейнер. Ако го вкарат с вдигната една страна, ще влезе. Даже и да трябва да се махнат мебелите от долната страна, пак има смисъл. Е на обявената цена никой няма да го даде...
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Цената не е и обявена, ами са в процес на наддаване и даже си има лимит, който още не е достигнат. Такова дълго нещо как ще се вкарва на една страна не ми е ясно - ще го остържат отвсякъде. Нито мотокар ще го вдигне, нито ще се наврат под него бригада хамали. Според мен, това се кара като извънгабаритен товар отгоре на палубата.

Коментар

Mein Fuerer, нещо ме кара да си мисля, че това е разглобяема конструкция и няма драма да се разглоби и да влезе в контейнера.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

То и гардеробите са разглобяеми конструкции, ама веднъж скрепени, по-добре не ги пипай, щото след всяко разглобявене няма да е същото. Докарват се готови и понеже са леки ги товарят най-отгоре. Не е драма и се прави, обаче не струва колкото стандартен контейнер.

Коментар

Допускам, че може и да се продава и като кит за сглобяване. Ама - бемлигъ...
                            Иначе за спокойни води е много симпатично. Аз като изявен язовирен капитан също започнах да се оглеждам за такова жуотну..
                            За Гърция също бива.Егейско море е значително по-спокойно от яз. Искър...
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Начина за натоварване на лодката настрани в контейнера е много лесен: в Америка (или там откъдето идва) контейнера се обръща на една страна и лодката се вкарва в нормално положение. Връзва се, след което контейнера се изправя.
                              Големия цирк и зор настава на нашето пристанище, защото тук не позволяват отново да се катурне контейнера, за да не би да го повредят евентуално (съответно и платят).

Коментар

Хахахахах е те тва ще е ебати номера,да го вкарат тук,а там да излезе с клизма.

3 докарване,1000други разходи,3 колесар и поне още едно 2 или 3 за да ти е кеф да седнеш в това посоченото на снимката и верно не се врьзва ако не влиза нормално в контейнер.

Няма ли някой който ги дава тия под маем,че да го пробваш поне как е?И не ги ли правят фалиралите Гьрци да речем,че това ще се качи на платформа лесно?

С тоя шперплат за платформа не ми се вижда много як модела на линка,нещо по-издьржано трябва да е,тоз талашит ще ми обьрка сьня преди всяко вкарване в коя да е локва.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X