Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аероходи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аероходи

Какво ви е мнението за тези машини.
    http://www.aerohod.ru/

П.с. Сега да не разпънете някой акордеон.
    B+

Re: Аероходи

Те имат много имена Най-зрелищното при тях е, че преминават от вода на суша или карат през блато без видима разлика. Но терена трябва да е гладък. Малко неравности и са до там... И затова имат доста ограничено приложение. Абе за "фън" стават

Коментар

Те имат много имена
      Мдаааа,Ховър-Крафт,например.Някои им казват Ховъри.Доколкото знам,управлението там е трудно,вървят на страни,на верев,назад,а бе,на където ги духне...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Те имат много имена Най-зрелищното при тях е, че преминават от вода на суша или карат през блато без видима разлика. Но терена трябва да е гладък. Малко неравности и са до там... И затова имат доста ограничено приложение. Абе за "фън" стават
        не е вярно тава.изполвват се в американската армия от шейсете години.могат да минат през мина.носят даже колесни машини при десант.мисля някъде бях чел че и на полюса са ходили тия машини.

управлението става със завъртане на задните вентилатори.управление при плъзгане или нещо подобно
        Последно редактирано от alex_markov; 15-04-09, 09:15.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
          не е вярно тава.изполвват се в американската армия от шейсете години.могат да минат през мина.носят даже колесни машини при десант.мисля някъде бях чел че и на полюса са ходили тия машини.
          Да де, и аз за това казвам ограничено приложение, в смисъл че не са всекидневие.
          Иначе във връзката горе виждам, че са и икономически ефективни в някои случаи: при 400 кг. товар и двигател от лада - разход 14 л./70 км. Почти като при джип.
          Само трябва да се има предвид, че джипа откъдето минава ховъркрафта не може и обратно.
          Могат взаимно да се допълват.

Коментар

Ховъркрофтите са изключителни машини, но не за любителски нужди (според мен). А относно гладкия терен - размерът има значение! Десантните американски (не знам име и модел) които са за около 70 души и тежат няколко десетки тона преминават без проблем пресечен терен с вертикални препятствия до 5 м! Няма колесно или верижно средство с подобни показатели. Джугана ще изглежда като лагерница по проходимост до него. И това удоволстеие за някви си $ 30 млн... кво му плащаш
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
              Ховъркрофтите са изключителни машини, но не за любителски нужди (според мен). А относно гладкия терен - размерът има значение! Десантните американски (не знам име и модел) които са за около 70 души и тежат няколко десетки тона преминават без проблем пресечен терен с вертикални препятствия до 5 м! Няма колесно или верижно средство с подобни показатели. Джугана ще изглежда като лагерница по проходимост до него. И това удоволстеие за някви си $ 30 млн... кво му плащаш
              Вертикалните препятствия са лимитирани от височината на полата отдолу, която в никакъв случай не е 5м. Да не говорим че най-големите ги правят руснаците, но и те си имат ограничения. Що се касае до проходимост на верижни транспортни средства - виж Витяз и ще разбереш че всичко друго е смешно.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Виждал съм ги, но само на картинка за съжаление. А на ховъркрофтите височината на престилката не им е равна на ограничението защото те могат да се издигат като отлепят престилката от земята на няколко метра. Нямам достоверна техническа информация, но това което съм гледал по discovery казваше 5 метра вертикално препятствие, и демонстрацията го потвърждаваше

Най добре да си вземем един и да пробваме
                Последно редактирано от alex_markov; 15-04-09, 09:16.
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                  Виждал съм ги, но само на картинка за съжаление. А на ховъркрофтите височината на престилката не им е равна на ограничението защото те могат да се издигат като отлепят престилката от земята на няколко метра. Нямам достоверна техническа информация, но това което съм гледал по discovery казваше 5 метра вертикално препятствие, и демонстрацията го потвърждаваше
                  Алекс Марков го беше качил филма за Витяза на ФТП-то, може да видиш дали още го има.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Те машини имат и граждански версии. Чувал съм, че ги използват като фериботи - за пренос на хора и стоки (май беше през Ламанша или там някъде на север) Отлдено, че има хора, които си ги позвалят и си доставят кеф с тях. Организират се състезания и други... А това за 5-метра е вярно! И аз го гледах този филм
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Това за 5-те метра може да е вярно само за ров, траншея, окоп с такава дълбочина... Иначе не мога да си представя въобще как ще прескочат 5-метрова стена например

Коментар

Току що по дискавари свърши някакво предавае, в което се показа нещо като топ 5 на амфибиите. Имаше и ховъркрафти Единият показан беше на канадската брегова охрана (тежащ 71т и развиващ 112км/ч), а другия беше разработка на някакъв аеро инжинер, състезаващ се с такива машини. Та на него му е хрумнала идеята да сложи крила на ховъркрафта и с тяхна помощ машината се носи на 3м над водата Можела и на 15м, но са я ограничили, защото по закон всяко превозно средство, което се издига над 3м е самолет и човек трябва да има разрешително Според мен не са широко разпространени заради трудността на управление и малката ефективност (имам предвид, че се искат мощни двигатели, за да въртят витлата). А за в България направо са неприложими Терените ни са ограничени
                        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

До: Аероходи

Въпреки че темата е доста стара , и аз ще взема отношение към тези палави средства за предвижване.Ако мога да привлека вниманието на някого с това изявление ,мога да разясня до съвършенство приципа на действие на така наречения ховеркрафт.За да не звучи толкова лъскаво ще кажа че вече съм изработвал такова нещо и имам както познания така и опит.Тъй като първия опит преди около 3 години не се получи според надеждите и очакванията ми това не ме спряhttp://hovercraft.dir.bg/_wm/video/i...102968&dflid=3, а на против амбицираме до такава степен че в момента изработвам съвсем модерен и на високо равнище ховеркрафт. Който им интерес може да погледне http://hovercraft.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3 .
                          Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

До: Аероходи

http://vbox7.com/play:f9bfd688
                            това е Зубр, руска разработка:
                            Десантный корабль на воздушной подушке проекта 1232.2 "Зубр"
                            Тактико-технические характеристики:
                            Длина - 57,3 м
                            Ширина - 25,6 м
                            Высота габаритная на воздушной подушке - 21,9 м
                            Экипаж - 31чел.
                            Десант - 360 чел.
                            Грузоподъёмность - 130 тонн
                            Водоизмещение полное - 550 тонн
                            Скорость максимальная - 60 узлов
                            Дальность при максимальной скорости - 300 миль
                            Автономность - 5 суток

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X