Здравейте колеги нов съм във форума и незнам дали има такава тема,извинявам се че не проверих предварително.Имам едно водно колело и искам да си го ремонтирам,има доста пукнатини и няколко дупчици.Един уж майстор ме лъга 3 месеца че ще го оправи и накрая си го взех.Та интересува ме каква трябва да е смолата за да е устойчива и на удари (епоксидна,полиестерна или винилестерна ).И откъде мога да си намеря в големи разфасофки-10-20кг.В практикер и другаде са по 500гр.Ако кажете някой склад ще съм много благодарен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Водно колело
Свий
X
-
От: Водно колело
Интересно е решението ви да питате за водното си колело именно в тоя раздел. Подкрепям и ви стискам палци. Дано националният събор успее да реши тоя национален проблем.О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
-
Мисля че с полиестерната смола няма да имаш проблеми. Все пак от нея правят лодки. А за по-големи разфасовки пишеш в гугъл "полиестерна смола" и ти излизат много фирми. Избираш си коя има дилър в твоя град и отиваш да си купиш. Цената обикновенно е около 6-7лв за кг., а стъкломата не е кой знае колко скъп обикновенния. Там цените варират според плътността му, но за пример ще ти дам че си купих 4м мат, за около 3лв.
Успех и пусни някоя снимка по време на работата да видим за какво става въпрос.Иван Маринов
Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
ЕНДУРО ВАРНА
Коментар
-
Навярно това водно колело е доста стара изработка и смолата с която е изработено е епоксидна ,но това не пречи да се ремонтира и с друг тип смола .... тъй като обикновено се търси ефтения вариант това за сега е полиестерна смола .... Склад за всичките продукти на е изгодна цена е Булестер в Елин Пелин Обикновена ламинатна смола (VIAPAL VUP 4627 E/61) в момента е около 6 лв с реактивите към нея (ускорител и втърдител) и разсфасоват и пращат по еконт колкото искаш..... стъкломат има също, и но при него цената е различна ...зависи колко ще вземеш иначе цяла опаковка която тежи около 27-30 кг. излиза под 5 лв за килограм разфасования е около 8 лв./кг. Лично аз подготвям един модел водно колело което ако не мине котка път за следващия сезон ще се опитам да направя и да пусна като експериментално изделие (прототип)но всичко с времето си
.... успех и от мен в ремонта
Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!
Коментар
-
Епоксидната залепва по-здраво, но е по-скъпа. Заради цената и по-бавното втвърдяване се ползва рядко за масово производство, а заради здравината всичко качествено се прави с нея.
С малко грижа и внимание и полиестерната лепи добре.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар