Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стойка за теглене на ски ,банани и др.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стойка за теглене на ски ,банани и др.

Здравеите , в момента въстановявам една лодка и искам да и поставя стоика (кула ,мачта) за теглене на ски ,банани,парашути и др.подобни .Какво представлява и къде се прикрепя .Не се знае дали ще я ползвам но просто сега му е времето да я поставя.Лодката ми е около 5-6 метра ,120кс бордови мотор(меркруизер)

От: Стоика за теглене на ски ,банани и др.

Пиши в Гуглето Wakeboard Tower. Има снимки на воля.
    Моя изглежда почти като това

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

От: Стоика за теглене на ски ,банани и др.

Много ти благодаря, аз идея си нямах дори какво представлява, тези неща които стърчат от страни на кулата за какво служат. А и по принцип по какво правило се определя точното място на кулата на лодката.

Коментар

От: Стойка за теглене на ски ,банани и др.

Като качиш трима уейкбордисти с по две дъски и веднага ще разбереш за какво са тия вилици отвън на кулата. Уейка с кадърни обувки е много обемист и неудобен за прибиране. Не влиза на дъното където обикновенно има трап за ските. При последното ходене на ски бях без тая железария и трима едва се събрахме в осемместна лодка.....верно, че Женя се беше подготвила като за презокеанско плаване...

Монтажа в важен за малка и лека лодка. Теорията иска куката да е в средата на завиване на лодката. Това е някъде по средата на оставащата във водата част на лодката при 40км/ч.
        Аз като правих кулата, нямах много място за избор и куката е ....къде дойде.
        Подобна кула, теоретично се ползва само за уейк. Това винаги е голяма дъска която не дърпа много. Всичко останало се тегли закачено ниско отзад.
        Въжето което съм хванал на тази снимка е закачено на куката за теглене на ски, банани и рингуси.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Аз смятам да поставя една доста добре укрепена тръба която ще бъде пред двигатела и да стърчи примерно 0,5 - 1,0 м над капака над двигатела. дали е доста глупава идеята и дали ще върши работа изобщо,днес мисля да снимам проекта си и да кача снимки за компетентно мнение.

Коментар

Това е другото решение. Няма място за дъските и пречи по средата на лодката, но е доста по-ефтино и лесно за разглобяване. Казва се Wakeboard pylon и изглежда така
            0.5-1м е малко. Трябва да стърчи поне 2м над водата.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Много ти благодаря колега за инфото за Wakeboard pylon много ме изкефи това нещо ще го направя от 2 цола търби за един час ,ще е разглобяемо с съответните фитинги ,а отгре ще има от тези гумените топло изолации ще го направя доста изпипано,и ще го снимам ,маи ще е полезно за доста хора .но с този пилон само само Wakeboard ли се тегли.За другите глезотии друга ниска конзола ли трябва.

Коментар

Тези задните кнехти дали са достатаяно надеждно закрепени за да понасят натоварването всепак си е голямо усилие

Коментар

Tова не топлоизолацоя а защитни калъфчета за обтагачите. Да не се одраска някой на тях. Ако нямериш скъсано синтетояно въже за лебедка, с 3 обтегача като за ванти си готов.
                  Дай снимка на тая лодка де.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Ами те лодките са всъщност две ,едната е BAYLINER CAPRI която ти бях показвал по рано ,а другата SEA RAY SRV 190 на която съм сложил по малък мотор 120к.с.(такъв намерих) и именно нея в момента възтановявам. Но като видях какво представлява ПИЛОНА ще направя такъв и за BAYLINER няма да ми коства почти нищо. .топлоизолацията ще я поставя върху тръбите за да приличат на нещо все пак ,Обещавам че ще ги снимам и двете но много работа имам в момента ,нали и семеиство храня. А имам и други лодки с по 25 к.с. мотори те дали ще имат сила да теглят нещо.Много ти благодаря за съветите ти се оказа доста полезен човек .

Коментар

Първоначално публикуван от charki91 Преглед на мнение
                      ....А имам и други лодки с по 25 к.с. мотори те дали ще имат сила да теглят нещо......
                      За банани и рингуси са трепач.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Дъска от каит сърф дали може да се ползва като Wakeboard

Коментар

Първоначално публикуван от charki91 Преглед на мнение
                          Дъска от каит сърф дали може да се ползва като Wakeboard
                          Може. За начинаещи е дори по-удобна, ако налъмите са сложени в центъра. По правило, ако не е професионална, е по-голяма и по-стабилна. Прилича на старите дъски за уейкборд. Понякога е дори еднопосочна.

Имам подобен уейк, от най-старите, еднопосочен с каишки. Приятелите му викат "Пл. Славейков" Поне 20 души съм научил да карат на него. Има 15 санта финка.

Но кайта си е кайт не е уейк.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X