Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малка надуваема лодка- каква и откъде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Малка надуваема лодка- каква и откъде

А това нещо става лиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0113.jpg
Прегледи:1
Размер:230.0 КБ
ID:5282859

Коментар

А дали ще се обръща много, как мислиш?
      - . Надуваемите май се обръщат доста по трудно от твърдият. Двата странични понтона са много стабилни. Може да се изправиш и да паднеш, но едва ли да го обърнеш. Освен ако не мине голям бързей или не заседне в камък, по това което видях от клипове. А има и отвор за източване на вода ако се напълни при гребане или от вълна.

Коментар

Първоначално публикуван от charki91 Преглед на мнение
        А това нещо става ли[ATTACH=CONFIG]338349[/ATTACH]
        Така като го гледам ми наподобява доста на този тип каяци:

Опитът ми с каяците е единствено с подобен на показаният от мен тип каяци и не изпитвах особенно големи проблеми с вълните. В моменти на отчаяние го връзвахме за една лодка и се теглехме с него и т.н. като тогава вече се изпитваха разните му там неудобства. Но за разходки мисля че е супер. От край време ги заглеждам и аз, но тези не надуваемите са по-скъпички и си остава и проблема със съхранението и транспорта. Живо ме заинтригуваха надуваемите и ще следя темата с интерес.
        Иван Маринов
        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Тези са така наречените Sit on top каяци, където си седнал над нивото на водата и вълните не зливат вътрешната част на лодката. Май се ползват доста за морета и океани.

Коментар

Аз съм се оборудвал с този http://www.plodex.eu/kayak-2p.html двуместен надуваем каяк и ми върши работа. Оборудвал съм го с малко доп.въжета за "котвената система", кутии за багаж със стойки за въдици и т.н. и освен за гребане го ползвам и за риболов. Ако искате подробно инфо за каяци, оборудване, мнения и т.н. влезте във Fishing mania - риболов с каяк. Там ще намерите отговори на много въпроси.
            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
            LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от ccceco Преглед на мнение
              Моята е на Intex 4 места подобна на тази коато си харесал,много е удобна и е доста стабилна идеална за разходки,става и за морски риболов [ATTACH=CONFIG]333588[/ATTACH]
              Цецо ти с морето ли се шегуваш ? На истина ли влизаш с това в морето - смелчак си дума няма .

Коментар

Ние имаме http://www.sevylor.com/Colorado-Canoe-P1815.aspx и сме доволни. Не мога да го сравня с други надуваеми, но ми се струва стабилен(поне повече от твърдите). Който иска да го пробва- няма проблеми, даже може и да ги сравним с други. Каяка представлява калъф от здрав плат с джобове за отделните надуваеми секции. Скоростта не е същата, като при твърдите, но и мястото в килера е по- малко

Коментар

Гребането в малка/лека/гумена лодка с О или U-образна форма е меко казано мисия невъзможна. Естествено говоря за преход от няколко километра. Всеки по-силен повей на вятъра те връща в изходна позиция. Успех в такова гребане има при лодките над 3м, които обаче са около 60-70кг в походно състояние. Аз пробвах миналата неделя двуместно варненско китайче. доста добро е и с двама синхронизирали се гребци направо "лети". Лодката се получава напълно окомплектована със седалки, гребла, помпа и аптечка. Препоръчвам закупуването и на спасителни жилетки.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                    Гребането в малка/лека/гумена лодка с О или U-образна форма е меко казано мисия невъзможна. Естествено говоря за преход от няколко километра. Всеки по-силен повей на вятъра те връща в изходна позиция. Успех в такова гребане има при лодките над 3м, които обаче са около 60-70кг в походно състояние. Аз пробвах миналата неделя двуместно варненско китайче. доста добро е и с двама синхронизирали се гребци направо "лети". Лодката се получава напълно окомплектована със седалки, гребла, помпа и аптечка. Препоръчвам закупуването и на спасителни жилетки.
                    Колега, дай малко повече информация за това китайче и откъде да си го купя и за колко. Жилетки вече сме си купили, синхрона ще се отработи.
                    Александър

Коментар

В #20 има линк. Колегата ползва същия.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Първо пускане на вода. Супер е. След 30 мин. спрях да въртя понички и се оправях доста добре с гребането. Срещу силен вятър, плискащ вълни срещу лодката с премерено гребане постигнах скорост коло 4 км/ч. Много съм доволен!

Последно редактирано от Drajeto; 18-06-11, 22:30. Причина: май не се получи със снимките

Коментар

Какви гребла ползваш. Не се виждат снимките все още. Очакваме с интерес !
                          Александър

Коментар

Ето малко снимки на Colorado тоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:P5220003.jpg
Размер:72.8 КБ
ID:5286719Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6974.jpg
Размер:133.9 КБ
ID:5286720Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6976.jpg
Размер:205.8 КБ
ID:5286721Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5240264.jpg
Размер:267.3 КБ
ID:5286722
                            Интересна ми е китайската лодка, цената е много добра. Някой пробвал ли я е по река или лек рафтинг.
                            Ако има мераклии може да ги сравним

Греблата ни са асиметрични и могат да се намерят по около 50 лв Натиснете снимката за да я уголемите

Име:canvas.png
Размер:51.2 КБ
ID:5286723

Коментар

В края на седмицата е запланувано малко спускане по Струма. Ако се състои другата седмица ще има снимки и коментари.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Ето и снимките с намален размер. Така трябва да стане. Греблото ми е от две части с две положения на лопатките, които се сменят чрез завъртане на двете части една спрямо друга като има щифт който ги прикрепя в 2 положения. Хоризонтално и на 30 градуса. Има линк в предните ми постове.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X