Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плаване със сал. Някой има ли опит.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плаване със сал. Някой има ли опит.

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
    М/у другото, някой гребал ли е с каяк с/у течението в Дунав. Нека сподели как е.
    Наистина интересен въпрос... До сега съм чувал само спускане по течението, когато се гребе "на ръка"...
    Публикувайте отговор

Коментар

При повечето каяци може да се поддържа скорост на дълги разстояния от около 5-7км/ч. Средната скорост на течението на Дунав се приема за 5км/ч. Обикновено е по-малко. Смяташ разликата и си изчисляваш скоростта, т.е. около 1-3км/ч. При спортно гребане + ~4км/ч.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Двигателят за лодка е открит отдавна
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Идеята за сал от първия клип ме обсеби. Ще направя плуваща палатка за риболов по Дунава. Материалите ги имам, остава да намеря подходящи вътрешни гуми за понтона - достатъчно здрави и без пари.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Нали това ми беше първоначалната идея. Ама не било разрешено за Дунав, щото международен воден път и т.н.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            -----------------------------------------------
            0887770735

Коментар

Преди две години в Русе от лимана до острова ( Люляк )Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dunav.jpg
Прегледи:1
Размер:165.0 КБ
ID:5261615 по права линия 4 километра , двама гребци ( единия за първи път се качи в лодка ) за около час се справиха. Разбира се гребаха покрай брега , където течението е доста слабо и реката беше много ниска от което също пада скоростта на водата
              Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
              За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                Нали това ми беше първоначалната идея. Ама не било разрешено за Дунав, щото международен воден път и т.н.
                Не се притеснявай,никой няма да ви направи проблем.Особенно като види ентусиазма в очите ви.Плаването по Дунава е купон и "органите" го знаят.Пък и ако видят на сала пласмасова маса със снежно бяла покривка,каренце,свещник,кристални чаши с шампанско и разбирасе пепелник.Кой би се заяждал с такива мореплаватели?

Коментар

Първоначално публикуван от bobretty Преглед на мнение
                  Не се притеснявай,никой няма да ви направи проблем.Особенно като види ентусиазма в очите ви.Плаването по Дунава е купон и "органите" го знаят.Пък и ако видят на сала пласмасова маса със снежно бяла покривка,каренце,свещник,кристални чаши с шампанско и разбирасе пепелник.Кой би се заяждал с такива мореплаватели?
                  Ентусиазма в очите рязко спомага за плащането на глобите! Не би следвало да се дават мнения от хора видели Дунав само на снимка.

Коментар

Всяка година през месец май, заедно с приятели се спускаме по Дунав, в различни участъци, в рамките на 4-5 дни. Никога не сме участвали в някакъв организиран воден поход. В тези плавания почти не минаваме без среща с гранична полиция, но досега никога не са ни правили проблем. Предупреждават ни да не доближаваме фарватера на реката, защото там минават корабите и че отвъд тази линия сме в румънско и това е. Но пак казвам плаваме групичка от 4-5 каяка. Как седи въпросът с това да се пусне сал в реката и как ще погледнат на това граничните не зная. По скоро мисля проблема ще бъде не в това, че се плава близо до границата, а от гледна точка на безопасността - както на плаващите със сала така и за корабоплаването. Заинтересован съм от плаванията със сал и ако някой има възможност да провери как точно стоят нещата с този казус ще съм много благодарен!

Коментар

След като го видях,на живо за първи път,се пуснах с кануто от Видин до Констанца през делтата.Никой не ме глоби за нищо.Няколко пъти румънски граничари ме водиха с автомат в гърба до кладенците за вода.Но в крайна сметка се разделяхме със снимки и усмивки и "ДРУМ БУМ"/приятен път/.

Коментар

Моя опит е такъв за около 1000км,не ме глоби никой.Какъв е твоя.Кой, кога ,как и колко те глоби?

Коментар

Първоначално публикуван от bobretty Преглед на мнение
                          Моя опит е такъв за около 1000км,не ме глоби никой.Какъв е твоя.Кой, кога ,как и колко те глоби?
                          Не са ме глобявали защото имам капитанско право, Това, че си минал метър, не означава, че имаш опит! Дори за каяк се иска разрешително:
                          Правилник за плаване в българския участък на река Дунав

Член 1.01 т.1
                          g) „съединение от плаващ материал” е сал или всяко друго съоръжение, съединение или устройство, предназначено за плаване, което не е кораб или плаващо устройство;
                          Член 1.02
                          Водач:
                          1. Всеки кораб или съединение от плаващ материал, с изключение на корабите, включени в тласкан състав, без тласкача, както и корабите, изброени в чл.1.08, трябва да се управляват от лице, което има необходимата за това квалификация. Това лице по нататък се нарича „водач”.

Коментар

Добре де, ами за някакво споразумение с контролиращите, не може ли да стане дума...
                            В генерален план, имам предвид. За самото мероприятие.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

По този въпрос могат да отговорят и разрешат само от ИА "Морска администрация" - Русе или Лом. Всичко друго е въпрос на късмет.

Коментар

След влизането в Шенген се предполага, че няма да има проблеми...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X