Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко тежи тази лодка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко тежи тази лодка?

Естествено неможе да се каже с точност поради обясними причини,но въпроса е колко мислите ,че тежи приблизително.Информацията за лодката ,която мога да дам е ,че е дървена, дълга 9м ,за широчина и височина незнам,но по снимките може да се ориентирате и ,че двигателя е 6 цилиндров Перкинс ,които знам,че са доста тежки (около половин тон).Питам,защото обмислям да я качвам на триосен колесар с максимална товароносимост 2.7т.
    ето снимки:

http://img543.imageshack.us/img543/2235/33074975.jpg
    http://img130.imageshack.us/img130/4210/99688220.jpg
    http://img683.imageshack.us/img683/2734/79183574.jpg
    Последно редактирано от stypkata; 19-01-11, 18:07.

От: Колко тежи тази лодка?

аз имам 9 м, но алуминий и тежи 6 тона. карах я с тир. мисля че колкото и да греша в преценката при всички положения 2,7 тонен колесар е слаб за нея.

Коментар

над 4 тона , и ако е скоро извадена от водата към 5 т .

Коментар

Странно.Баща ми има 7,5м/1,80м дървена лодка с 250кг двигател и тежи около 1 тон.8 човека я бутаме .Ако е 3 тона се падат по 370кг кг на човек,което не вярвам че е възможно.Така,че според моите изчисления тази лодка от снимките не би трябвало да тежи повече от 2 тона,защото има палуба и е 2 метра по-дълга от на баща ми и 1м по-широка.Преобърнах интернета за калкулатор,който да изчислява приблизителното тегло на дъврени лодки,но не отрких нищо.

Коментар

Сам прецени, но аз не бих рискувал да я кача на 2,7 тонен колесар. Дори и да я издържи статично, то първата дупка и си дотам.

Коментар

виждам че искаш да икономисаш от транспорта , не знам на какво разстояние ще я превозваш ,но ако не издържи колесара насред пътя , ще ти излезе мкого скъпо.Дане говорим ,че ако се килне лодката може да счупи дъски и ребра , и ти отваря много работа и средства. Така като я гледам е много хубава , сега ли я купи ,за какво ще я ползваш , каква е муфата че не се вижда добре на снимката ?

Коментар

Щом лодката е извадена, най-лесното е да се премери колко тежи. Смятай един кубик водоизместване за един тон, нищо ако е морска вода. Водолинията се вижда достатъчно добре.
              Аз залагам на 2 - 2,5 тона.

Коментар

Тази лодка не е ли малко голяма за колесар, най-добре не рискувай както казват и колегите. Когато има резултат пиши да знаем какво си направил.
                В гора без телефон, като в пустиня без вода! :lol:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X