Търся леяр,който да ми излее винт по поръчка.Намерих само един след Нефтозавода.Ако някой знае къде има друг майстор в бургаски окръг ще съм благодарен ако го сподели.Мерси
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Къде в Бургас има леяри на винтове за лодки
Свий
X
-
От: Къде в Бургас има леяри на винтове за лодки
Питай фирма "Алекс" зад Била (на Трапезица) до Ритони спорт.
Имаше навремето един Гого Маринов беше леяр в КРЗ. Той сигурно вече не работи но не знам сина му дали не продължи занаята. Имаха малка работилница зад х.България до градинката на църквата,но това е стара работа и не знам сега дали още има нещо там но все ще има кой да попиташ къде са се преместили. Сигурно има и други но сега не се сещам.
-
Гого Маринов, беше голям майстор, Бог да го прости!
Останалите, които могат са, Краси Иванов, който за съжаление вече няма нито леярна, нито моделна и момчетата в Камено (зад НХК, както е писал колегата по-горе). Мога да намеря телефон за връзка с тях, но най-добре на място.Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Нямам представа колко ще струва такъв, но със сигурност ще да е повече от цената на фиксиран винт. Ако не ходиш по регати или дълги плавания където намалената скорост на платна се натрупва във времето, не виждам особен смисъл от сгъваемия винт.
Да не говорим за безполезността му на заден.
Както и да е, какво толкова му е на този? Не може ли да се наслои и обработи?
А за отливката - цената за изработка на калъп за единична бройка вероятно ще обезсмисли начинанието.
Коментар
-
http://www.martec-props.com/prices-folding.htm
Това на снимката е Мartec folding prop /сгъващ се винт/. Да беше дал размери да ти каже някой колко струва, така само мога да ти дам таблицата на производителя. На задна си работи, лощото е, че много дърпа на страни /по посоката на въртене/. Като включиш на задна и първите 5 секунди кърмата ти тръгва на страни а лодката си стои. Много интересно нещо, ако не си му свикнал. Както казва колегата- само за състезателни резачки. Като не го почисти човек доста време и запече, вкарваш му задна и нищо. Даваш gas за да се отвори, още gas... Отваря с удар и после водолаз му търси лопатите по дъното. Не се заигравай, ако не ти е зор.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар