Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трим датчик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трим датчик

Здравеите ,колеги едно въпросче на какъв принцип работи ТРИМ уреда . и всъщност какво показва тои , на принципа на жироскоп ли е или показва само положението на зет колоната. Как и къде се включва , по точно имам само уреда но какво представлява датчика и къде е монтиран
    Прикачени файлове

От: Трим датчик

Какъв жироскоп, там очевидно има потенциометър ...
    Какво, повреден ли е? Дай да го оправим.
    Там няма жироскопи, даже на големите. 3:02...3:04. Винта си стърчи над водата ...
    http://www.youtube.com/watch?v=IZKcV...eature=related
    Последно редактирано от Стефан; 31-10-10, 21:44.

Коментар

Ьгьл на трима ти показва,прост датчик се настройва по трима,няма жироскопи никакви.

http://www.bennetttrimtabs.com/pdf/i...structions.pdf

http://www.bennetttrimtabs.com/pdf/s...c_diagrams.pdf
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Не уредите не са повредени просто на лодката ми няма такъв ,(а аз съм довлякъл от странство наи различни дреболии ,датчици и части за лодки идр. ) и искам да си поставя такъв за да следя положението на зет колоната. Отстрани на зет колоната (говоря за алфа едно ) има датчик с два кабела ,това ли е датчика , аз поскоро си мислех че това е краен изключвател за да не се претоварва помпата на трима

Коментар

Ми виж го де
          Крайния изключвател е ключ. Има - няма. Датчика трябва да е потенциометър. Като копчето за звука на радиото. Тогава показометъра ще е омметър.

Коментар

ами по пова съдя и аз , като като замервам съпротивлението на този датчик в двете краини точки изключва в другия диапазон както казвате има верига ,но къде тогава е датчика с потенциометъра

Коментар

С какво го мери?

Коментар

Ами с.уред които мери съпротивления идр. (как се казваше).На ръка вдигам и спускам зет колоната

Коментар

Значи, в двата края прекъсва веригата? А по средата какво показва? Все нула, или се мени?
                  Това от лявата снимка ли и на колоната?

Коментар

На едната сника са два датчика (уреда,часовника) еднакви , а на другата това е единият само че отзат.Датчика (следящото устроисто) се намира ( е закрепен) на оста на на зет колоната около която тя се върти в вертикална посока.В двата края изключва а през другия диапазон просто дава верига не се променя съпротивлението

Коментар

Първоначално публикуван от charki91 Преглед на мнение
                      Здравеите ,колеги едно въпросче на какъв принцип работи ТРИМ уреда . и всъщност какво показва тои , на принципа на жироскоп ли е или показва само положението на зет колоната. Как и къде се включва , по точно имам само уреда но какво представлява датчика и къде е монтиран
                      Както Стефан е обяснил трим уреда е омметър. От уредите на снимката само този с Q(Quicksilver) на дисплея ще върши работа без модификации за Меркруизер-а. На модела на зет колоната който съм виждал има 2 сензора . Единия ограничава хода нагоре на колоната до ъгъл зададен от производителя с цел безопастност(това става само по време на движение), а другия показва положението и. Първият се намираше на левият борд. Другият на десният. Този отдясно ти трябва на теб, другия трябва да е включен в "мозъка" на мотора. Би трябвало да имаш два бутона за управление - единия за трим , другия за пълно вдигане когато я качваш на колесар например. Така че, системата е малко по сложна. Потърси из нета за диапазона на трим сензора( в омове) и можеш да си провериш показателя и да сравниш показанията от сензора който имаш.

Втория уред на снимката е на Телефлекс и показва позицията на една система от плоскости който се монтират на лодката за улесняване излизането на глисаж, регулиране на крена и т.н. Той може и да стане ако е в диапазона на твоя сензор.

Първоначално публикуван от charki91 Преглед на мнение
                      В двата края изключва а през другия диапазон просто дава верига не се променя съпротивлението
                      Както изглежда ти имаш само сензора ограничзващ хода за зет колоната. Потърси може да имаш и другия.
                      Последно редактирано от skitnik; 02-11-10, 08:12.
                      I get High by going Down

Коментар

Благодаря Ви ,на зет колоната ми липсва точно този трим сендер имам само този които ограничава хода и понеже двата датчика си приличат мислех че са еднакви.Намерих тези схеми може да са полезни и на някои друг .13E4R2.PDF (Обект application/pdf)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X