Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Купувам атл и части
Свий
X
-
От: Купувам атл и части
Ето че и ние сме вече в клуба! Преди два дни купихме този АТЛ,доста е запазен и не е работил в гората.
Огромно благодарим на колегата Druje който ни направи тест драйв и ни показа какво може неговата машина.Така ни надъха още повече и търсенето се увенча с успех,сега остава работата....
Коментар
-
Респект към машината , ама тоя клип дето дърпа дървото-баща ми правеше същото с ДТ75Н , което харчи три-пъти по малко нафта .Нещо в ситуацията ми убягва . Някой ще ме светне ли къде е фатката?
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Е и дт75 тегли ,това на клипчето с атл е с по малко дърво не може да сравняваш кон и магаре ,атл е 135коня и тегли с 20км в час на ход на по дълго разтояние е това е фатката а разхода е 2-3 литра повече от дт75 за същата работа.Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!
Коментар
-
[QUOTE=druje;1180728]Е и дт75 тегли ,това на клипчето с атл е с по малко дърво не може да сравняваш кон и магаре ,атл е 135коня и тегли с 20км в час на ход на по дълго разтояние е това е фатката а разхода е 2-3 литра повече от дт75 за същата работа.[/QUOTЕ]
Сори ама не вденах.
Колко струва един АТЛ(приблизително)? - ДТ75 е межу 5000 и 10 000 лв
Колко е разхода на АТЛ за 6-7 моточаса? - за ДТ75 30 литра го оправят
Казваш АТЛ е 135 коня-ДТ75 е 100.
Питам щото нямам никаква идея за АТЛ-ите.АТС съм наблюдавал лично на какво е способен,даже замалко да ми се отвори парашута да го покарам,ама нейсе..И пак казвам РЕСПЕКТ към машината , много ме кефи!"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Приятел няма сисъл да спорим на руските трактори цифрите след буквите означават колко коня е трактора вашето дт сигурно е междинен модел ,цената на атл е горе долу същата, атла няма моточасовник има километраж а разхода е нещо много относително на 1км разтояние1литър на плътен кубик матерял,значи за цял ден робота на 1км разтояние около20-25литра и 20-25пл.куб матерял.АТС е много по голям и с по голям двигател нормално да тегли повече и да харчи повече;Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!
Коментар
-
Грешно си ме разбрал.Аз не искам да споря,а да разбера по-добре достойнаствата на машината.Сравнявам го с ДТ–то щото имам доста пълни наблюдения.Много ме кефи какъв дзвер е.Ние нямаме ДТ а баща ми караше такъв в горското преди да се пенсионира,та на него съм се учил да карам.В четвърти клас си го яздех сам без пряк надзор-голям кеф!!!Относно конете пак знам от баща ми че 100 магарета , ама той е склонен да си приказва без да е наясно , така че няма да споря.
Когато се занимавах с каране на дърва се уцели две седмици гаден и постоянен дъжд.Та ние с шефа по цял ден си буксувахме като шашави ,а другата фирма вкарваха две Праги , Ифа L60 и един АТС.Товареха ги и четерите (АТС-а беше с рязана кабина) и като ги навържат един за друг АТС-а ги изкарваше от доста дълбоко дере при 30 до 60 см гадна гъста кал.Та ми е много интересно на какво е способен АТЛ-а."The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
С АТЛ не може да теглиш три камиона теглил съм камаз натоварен с трупи редовно и 2 газки една за друга на влакче .Има кипчета в vbox7с атл там може да видиш какви са средните възможности на АТЛ в гората иначе трябва да го видиш но живо за да разбереш за какво става думаТехниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!
Коментар
-
Да се намеся и аз относно конските сили на ДТ 75. Преди време имах такъв ДТ 75М с облата/старата/ кабина с двигател А-41 по каталог е 90 к.с. без турбо, а има и някой модели с турбо, така че е възможно да има и 100 к.с. Моя беше с реверс, бързи и бавни. Относно АТЛ който не го е виждал какво прави в гората по-добре да не дава мнение за възможности, разход на гориво и т.н.
Коментар
-
трудна работа с намирането това що имаше при военните се среза или се изкупи,може да намериш от някой но много рядко в оргинален вид всичките са претърпели тунинг по гората

защото предимно това се работи с тях влачат се трупи.
Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар