Моля, ако някой има информация, снимки, схеми и идеи , да помогне. Искам да монтирам сервоуправление на Т-40, но засега намирам принципни схеми и изпълнения за други модели трактори, напр.ЮМЗ. За тях има даже и разработен специален хебел. Щото от управлението на Т-40 ме хвана артрит, а пък раменете не ги чувствам.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Т-40?
Свий
X
-
До: Т-40 - ПОМОЩ
Първоначално публикуван от ara58 Преглед на мнениеМоля, ако някой има информация, снимки, схеми и идеи , да помогне. Искам да монтирам сервоуправление на Т-40, но засега намирам принципни схеми и изпълнения за други модели трактори, напр.ЮМЗ. За тях има даже и разработен специален хебел. Щото от управлението на Т-40 ме хвана артрит, а пък раменете не ги чувствам.
-
От: Т-40?
На моя му е преправена хидравликата но не е доизпипана докраи, маневреността хич е няма... Също така навесната система е доста мудна (хидравличния цилиндър и разпределителя са препипани). За сметка на това кормилото се върти с един пръст от земята. Супер просто се прави стига да намериш хидравлика от мотокар.
Коментар
-
От: До: Т-40?
Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнениеКолега наскоро се включих и прочетох за проблема Ви с управлението на Т-40 това вече съм го правил и работи много добре,ако все още Ви представлява интерес бих могъл да Ви помогна.
Коментар
-
Колега furi проблема на оригиналната хидравлична уредба за управление идва от делителя на потока и шибъра за управление на хидравличния цилиндър в колоната.Пробвах и аз да го ремонтирам,но нищо не помогна и за това си наложи пълна промяна.Колоната не участва вече като управляващ елемент всичко е изнесено извън нея.Машината работи вече 4-5 години без проблемно.Ако искаш да ти обясня по-подробно пиши на лични или да се свържем по скайпа.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнениеКолега furi проблема на оригиналната хидравлична уредба за управление идва от делителя на потока и шибъра за управление на хидравличния цилиндър в колоната.Пробвах и аз да го ремонтирам,но нищо не помогна и за това си наложи пълна промяна.Колоната не участва вече като управляващ елемент всичко е изнесено извън нея.Машината работи вече 4-5 години без проблемно.Ако искаш да ти обясня по-подробно пиши на лични или да се свържем по скайпа.
Имам същия трактор. Работи горе долу добре, но управлението е цяла фитнес зала. Виждам че си намерил начин да се справиш с проблема, затова моля пиши нещо по-подробно или по скайпа да се свържем, че ръцете омаляват от 2 часа каране.
Мерси предварително
Коментар
-
Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнениеКолега furi проблема на оригиналната хидравлична уредба за управление идва от делителя на потока и шибъра за управление на хидравличния цилиндър в колоната.Пробвах и аз да го ремонтирам,но нищо не помогна и за това си наложи пълна промяна.Колоната не участва вече като управляващ елемент всичко е изнесено извън нея.Машината работи вече 4-5 години без проблемно.Ако искаш да ти обясня по-подробно пиши на лични или да се свържем по скайпа.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jamalesko Преглед на мнениеЗдравей колега.
Имам същия трактор. Работи горе долу добре, но управлението е цяла фитнес зала. Виждам че си намерил начин да се справиш с проблема, затова моля пиши нещо по-подробно или по скайпа да се свържем, че ръцете омаляват от 2 часа каране.
Мерси предварително
Скайпа ми е stefan_4akarov.
Коментар
-
Здравейте колеги, ето една идея и от мен. На моя т 40 имам сдвоена помпа подобна на тази на снимката. Втората помпа е за да се свърже за нея само управлението. На кормилото се свързва помпа дозатор (орбитрол), а на предния мост се слага хидравличен цилидър. На снимката е сложен десен хебел от лявата страна на моста. Там си има място за хебел, но просто трябва да се направят дупки и да се навие резба.
Като завършим моята хидравлика ще направя подробни снимки за да ги видите.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар