Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Т-40?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Т-40?

Моля, ако някой има информация, снимки, схеми и идеи , да помогне. Искам да монтирам сервоуправление на Т-40, но засега намирам принципни схеми и изпълнения за други модели трактори, напр.ЮМЗ. За тях има даже и разработен специален хебел. Щото от управлението на Т-40 ме хвана артрит, а пък раменете не ги чувствам.

До: Т-40 - ПОМОЩ

Първоначално публикуван от ara58 Преглед на мнение
    Моля, ако някой има информация, снимки, схеми и идеи , да помогне. Искам да монтирам сервоуправление на Т-40, но засега намирам принципни схеми и изпълнения за други модели трактори, напр.ЮМЗ. За тях има даже и разработен специален хебел. Щото от управлението на Т-40 ме хвана артрит, а пък раменете не ги чувствам.
    Колега аз имам един трактор ДТ 24 ако си чувал за такъв модел но се съмнявам , та на него управлението беше по зле и от твоето .Намерих хидро усилвател от Български мотокар заедно със волана монтирах го на мястото на моя ,махнах кормилната щанга и на нейното място од страни на шасито захванах един малък хидравличен цилиндар.Като на стъблото му вместо ухото поставих ябълковиден болт от кормилна щанга.Но когато поставяш цилиндара стъблото му изкарваш до край след което го прибираш на половина и така го връзваш за шасито и за предницата на мястото на кормилната ти щанга .Масла вземаш някъде от хидравликата . По добре е да потърсиш някъде мотокар зада си направиш схема как са точно свързани маркучите за да неги объркаш .Управлението става толкова леко че и с един пръст се упралява .И друго от хода на стъблото но цилиндара зависи какъв завой ще прави ако хода е малък ще прави малък завой ,ако е много голям ще ивърта много гумите и има опасност да счупи нещо ,за това трябва да намериш подходящ цилиндар .Ако нещо не ти е ясно питай ще се постарая да ти отговоря

Коментар

До: Т-40?

Здравейте колеги,аз имам Т-40 АН с двойно предаване и търся леген за скорости.Ако някой има информация ,ще съм благодарен.

Коментар

Колега наскоро се включих и прочетох за проблема Ви с управлението на Т-40 това вече съм го правил и работи много добре,ако все още Ви представлява интерес бих могъл да Ви помогна.

Коментар

Имам сканирана оригиналната книжка на трактор Т40, на руски е. Доста добре е описано експлоатацията и ремонта на трактора. Ако администраторите сметнат, че е полезна и може да се качи някъде с удоволствие ще изпратя файла.

Коментар

От: До: Т-40?

Бих искала да ви попитам как сте оправили хидравликата на Т40? Много спешно трябва да го оправя. roll:

Коментар

От: Т-40?

На моя му е преправена хидравликата но не е доизпипана докраи, маневреността хич е няма... Също така навесната система е доста мудна (хидравличния цилиндър и разпределителя са препипани). За сметка на това кормилото се върти с един пръст от земята. Супер просто се прави стига да намериш хидравлика от мотокар.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                Колега наскоро се включих и прочетох за проблема Ви с управлението на Т-40 това вече съм го правил и работи много добре,ако все още Ви представлява интерес бих могъл да Ви помогна.
                Колега, ще се радвам за някаква по-подробна информация защото и аз имам същия проблем с хидравликаа на моя трактор Т40.. хидравликаа съм я разглобявал няклко пъти, но ефект няма.......

Коментар

Колега furi проблема на оригиналната хидравлична уредба за управление идва от делителя на потока и шибъра за управление на хидравличния цилиндър в колоната.Пробвах и аз да го ремонтирам,но нищо не помогна и за това си наложи пълна промяна.Колоната не участва вече като управляващ елемент всичко е изнесено извън нея.Машината работи вече 4-5 години без проблемно.Ако искаш да ти обясня по-подробно пиши на лични или да се свържем по скайпа.

Коментар

Колега furi проблема на оригиналната хидравлична уредба за управление идва от делителя на потока и шибъра за управление на хидравличния цилиндър в колоната.Пробвах и аз да го ремонтирам,но нищо не помогна и за това си наложи пълна промяна.Колоната не участва вече като управляващ елемент всичко е изнесено извън нея.Машината работи вече 4-5 години без проблемно.Ако искаш да ти обясня по-подробно пиши на лични или да се свържем по скайпа.
                    Здравей колега.
                    Имам същия трактор. Работи горе долу добре, но управлението е цяла фитнес зала. Виждам че си намерил начин да се справиш с проблема, затова моля пиши нещо по-подробно или по скайпа да се свържем, че ръцете омаляват от 2 часа каране.
                    Мерси предварително

Коментар

Ще се радвам да се свържем по скайп. моя е furi3042

Коментар

Първоначално публикуван от jamalesko Преглед на мнение
                        Здравей колега.
                        Имам същия трактор. Работи горе долу добре, но управлението е цяла фитнес зала. Виждам че си намерил начин да се справиш с проблема, затова моля пиши нещо по-подробно или по скайпа да се свържем, че ръцете омаляват от 2 часа каране.
                        Мерси предварително
                        Това с управлението е така.Веднъж да се разбута и почват мъките.Искам да попитам предварително дали е бутано нещо по хидравличната помпа и делителя на потока?
                        Скайпа ми е stefan_4akarov.

Коментар

Здравейте колеги, ето една идея и от мен. На моя т 40 имам сдвоена помпа подобна на тази на снимката. Втората помпа е за да се свърже за нея само управлението. На кормилото се свързва помпа дозатор (орбитрол), а на предния мост се слага хидравличен цилидър. На снимката е сложен десен хебел от лявата страна на моста. Там си има място за хебел, но просто трябва да се направят дупки и да се навие резба.
                          Като завършим моята хидравлика ще направя подробни снимки за да ги видите.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:images.jpg
Прегледи:1
Размер:7.6 КБ
ID:5334512

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_718.jpg
Прегледи:1
Размер:14.8 КБ
ID:5334513

Коментар

Абе Вашите машини какво ще им правите подобрения бе?Аз на моят Т40 оригиналното серво и го въртя с един пръст волана!
                            Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

здравей Stefan55,аз имам същият проблем моля да ми помогнеш Жоро
                              vegadel

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X