Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на магнет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт на магнет

Здравете колеги
    притежавам трактор КМЗ-012 и нещо се развали магнета(губи се тока за запалването)
    Ще се радвам ако някои сподели каде да го занеса да го проверят.
    Благодаря предварително

До: Ремонт на магнет

Не сте описали какъв е типа на магнетното запалване или поне какъв е двигателя на това тракторче. Електронно ли е запалването или с чукче и наковалня?

Коментар

Значи тракторчето е руско,модел Т-012 ,бензиново с 2 цилиндъра,четиритактово.
      Магнета е без чукче и наковалня(електронно),има 2 кабела за свещите.
      Казаха ми че този двигател е от пусково на танк.

Коментар

Пробвай на Софроний Врачански до ъгъла със Цар Симеон. Или по Раковски под Сливница.

Коментар

Първоначално публикуван от rusiaa Преглед на мнение
          Значи тракторчето е руско,модел Т-012 ,бензиново с 2 цилиндъра,четиритактово.
          Магнета е без чукче и наковалня(електронно),има 2 кабела за свещите.
          Казаха ми че този двигател е от пусково на танк.
          Танкът пали със сгъстен въздух.
          А можеш да опиташ да насадиш магнет от двуцилиндрово пусково на Т100 примерно.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Магнетното запалване на това тракторче е М-151. Това открих при ровенето по руските сайтове. Но не можах да открия схема на електрониката на запалването.
            Между другото сигурен ли сте, че причината е в магнетното запалване а не например в кабелите или разпределителя.

Коментар

Мисля че проблема идва от разпределителя или от бубините,те са вградени в самия магнет и представляват капсоловани електони блокчета

Коментар

Не съм се занимавал точно с такъв модел магнетно запалване, но мисля че се разглобяват или поне трябва да има достъп до разпределителя. Смятям, че най-вероятно причината за неподаване на искра към свещите е в разпределителя. Също четох по руските сайтове че електрониката на това запалване често дава фира. Силно се съчнявам причината да е в бобинките, но може да ги провериш ако имаш достъп до изводите им (предварително трябва да разпоиш крайщата им). Ако омметъра отчита съпротивление значи бобинките са в ред.
                Едва ли помагаме много, но не знам къде ремонтират такива запалвания.
                Същото магнетно запалване се използва в пусковите двигатели на някои трактори, както казаха по-горе

Коментар

Благодаря за помоща.
                  Явно трябва да приспособявам от нещо и молбата ми е да ме насочите къде да търся магазини за такива магнети

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X