Здравейте, някой запознат ли е с особеностите които има при експлоатация на ремарке с активен мост. Визирам синхронизирането с влекача. Благодаря за всяко мнение предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ремаркета с активен мост
Свий
X
-
Проблема е че съотношението на оборотите към дифта на влекача и на силоотводния вал не е константна величина, а ремаркето приема задвижване от силоотводния вал на влекача. Ползва ли се само на една определена предавка тогава разбирасе, може да се получи, но при различна друга- нищо.
Коментар
-
Дивотия самоделка значи. Задвижване не се взима от силоотводния вал, поне не на заводски конструкции.
Най доброто което можеш да измислиш според мен е с хидромотор и да регулираш горе долу оборотите - лесно за изпълнение.Фиат Купе
Опел Фронтера В
Мицубиши Паджеро Пинин
Коментар
-
В далечния изток а и в Скандинавските страни аналогични конструкции се ползват, има и заводски версии. Хидро варианта си е готин, спор няма но налага монтиране на друга помпа с голям дебит и подходящ хидродвигател. Къде са слабите моменти при ползване на кардан с тречотка, след подходяща редукция допълнително на оборотите разбира се?
Коментар
-
Някъде из форума има тема за ЗиЛ 131 и Урал на БНА с привод на ремаркето . Специално единя ЗиЛ 131 беше на школата за радисти и телеграфисти над Бистрица и съм го виждал някога на живо . Това са уникални машини произведени в единични бройки и предполагам че са доста скъпи .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Тая схема със механично задвижването на ремаркето вече малко се обезсмисля от технологична гледна точка . Вече е нещо нормално да има камиони и влекачи с 4 - 5 и повече задвижващи моста . Тонажа и габарита вече го ограничава само регламентите и възможностите на пътната инфраструктура . Ремаркетата които возят свръх тежки товари обикновено са с електронно управлявано хидрозадвижване на всички колела . На времето в БЕТА покрай един проект разглеждахме различните видове силови задвижвания и това на ремаркетата на ЗиЛ и Урал даже и руснаците го признаваха за остаряло .Последно редактирано от sek.1; 16-01-25, 09:24.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар