Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

На този етап сериозни ремонти няма, надявам се и за напред да е така. Сменил съм всички масла, филтри, коригирах калниците, че бяха много занемарени и шините бяха изпаднали. Свалих стелката, която същевремено и е изолация, отдоло имаше страшно много пясък, кал и много влага и мрасотия. Почистих всичко, след това намазах хубаво с боди, единия от малките прозорци се държеше на плюнка силикон, свалих го и монтаж с силикон за авто стъклна на вюрт. Смених обтяжна ролка на ремъка, то не се издържаже от свирене. Утре ще снимам плуга, с който мисля да работя на този етап, пък за пролет ще бягаме на западно, за сега капитала е толкова. Поздрави

Коментар

Чакаме снимки

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
        Добър вечер! Колеги, и аз да покажа с какво ще боря нашето запустело и обрасло поле. Купих го от Пловдив, следва пълна ревизия, благодарение на колегата Георги Донев, който ме снабди с необходимите части и масла, за което съм много благодарен. Тука по нашия край е първата истинска машина, хората като минават покрай трактора го гледат с интерес, снимат се до него, други пък се мерят до задната гума и така. За сега само добри впечатления, пък като го напънем в работа ще го видим как е. Поздрави
        Оня ден минах покрай него, чудовщен е ! Да те радва много, да ти носи много ползи и да върши работата за която си го предвидил.

Поздрави !
        п.п. чудех се кой би си купил такава машина ?! Е.. сега е ясно - наш човек си е

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
          Оня ден минах покрай него, чудовщен е ! Да те радва много, да ти носи много ползи и да върши работата за която си го предвидил.

Поздрави !
          п.п. чудех се кой би си купил такава машина ?! Е.. сега е ясно - наш човек си е
          Благодаря Колега!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0111.jpg
Прегледи:1
Размер:115.2 КБ
ID:5447476Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0112.jpg
Размер:119.7 КБ
ID:5447477Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0113.jpg
Размер:114.2 КБ
ID:5447478Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0114.jpg
Размер:82.3 КБ
ID:5447479С това руско железо, мисля да боря нащо поле. Мисля да го одължа с още едно тяло, да стане поне с 5. Има малко работа, някой лемеж и 2-3 скъсани болта, също трябва да направя и ос за закачане към трактора.

Коментар

Пробвай първо с тези тела как ще е,и какъв разход ще ти дава.Предните гуми са ти поизносени,така че може и да идеален.Предния мост изнася около 40% от тежестта на натоварването.С 5 тела може да буксуваш доста,и от там да ти вдигне много разхода.Огледаи го да не се е скъсал някъде,сменяваи болтовете на трупиците,и редовно ги преглеждаи защото имат слобостта да се развиват.

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                Пробвай първо с тези тела как ще е,и какъв разход ще ти дава.Предните гуми са ти поизносени,така че може и да идеален.Предния мост изнася около 40% от тежестта на натоварването.С 5 тела може да буксуваш доста,и от там да ти вдигне много разхода.Огледаи го да не се е скъсал някъде,сменяваи болтовете на трупиците,и редовно ги преглеждаи защото имат слобостта да се развиват.

поздрави
                Благодаря за съветите. Ще проверя всичко обтсойно, само да се оправи време, че ме хвана сняг тука. Мисля да направя петото тяло на планка - ако има зор, свалям и пердаша така. За есен ще го сменям с "западен", ориентирам се за РАБЕ, модела дето е с "нарязана" дъска.

Коментар

За плугове само Лемкен.Нарязаните дъски са за по тежки почви,и предсеидбена оран.Най добре му направи придълбочител,и през две години придълбочавай площите.За две години работа ще си ги изчистиш откъм плевели,и ще намалиш разходоте за химия до минимум.

поздрави

Коментар

Rocco, честито за придобивката, нека да оре без умора и само масла и филтри да му сменяш...и нафтица да посипваш.

Направиха ми впечатление задните гуми - много ламерски, баси гумата на 160 коня трактор, стана ми интересно какъв размер са?

Относно плуга- не е за тоя трактор ама за първо време го пригоди, по- натам ще му качнеш обръщателен, знам как е не може всичко накуп.

Айде със здраве.

Коментар

Първоначално публикуван от didi c250 Преглед на мнение
                      Rocco, честито за придобивката, нека да оре без умора и само масла и филтри да му сменяш...и нафтица да посипваш.

Направиха ми впечатление задните гуми - много ламерски, баси гумата на 160 коня трактор, стана ми интересно какъв размер са?

Относно плуга- не е за тоя трактор ама за първо време го пригоди, по- натам ще му качнеш обръщателен, знам как е не може всичко накуп.

Айде със здраве.
                      Колега, Благодаря за пожеланията. Знам, че това не е точният плуг, но за сега това, пък за в бъдеще повече. Поздрави

Коментар

Това е моето зверче
                        Прикачени файлове
                        Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
                        тел. 0898327627
                        Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от rado genev Преглед на мнение
                          Това е моето зверче
                          Дай някакви данни.
                          0осем9осем7шест0осем7едно
                          Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                            Дай някакви данни.
                            Това е руски звяр АМЖК му е заглавието,двуцилиндров 10кс. бензин.Баща ми обработва 3-4 дка.Има блокаж на диферинциала ,бързи и бавни скорости 5 на брой.Копие на същия трактор се е правел и в Русе.
                            Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
                            тел. 0898327627
                            Радослав

Коментар

Име:IMG00037.jpg
Размер:220.8 КБ
ID:5449082
                              Това е новата ми придобивка поотрмонтирахме го сега съм пуснал тема как да го накарам да оре ,и нема да има грешка .Имам и МТЗ 5лц което рециклирахме преди две години ще кача и негови снимки.От три години се занимавам със земеделие и засега съм с руска и българска техника ,а западното си остава мираж .
                              Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.

Коментар

Име:160220131091.jpg
Размер:178.8 КБ
ID:5455820Натиснете снимката за да я уголемите

Име:160220131092.jpg
Размер:134.7 КБ
ID:5455821Натиснете снимката за да я уголемите

Име:160220131096.jpg
Размер:127.7 КБ
ID:5455822Натиснете снимката за да я уголемите

Име:160220131097.jpg
Размер:243.0 КБ
ID:5455823Натиснете снимката за да я уголемите

Име:160220131098.jpg
Размер:115.7 КБ
ID:5455824Натиснете снимката за да я уголемите

Име:160220131100.jpg
Размер:126.1 КБ
ID:5455825Натиснете снимката за да я уголемите

Име:160220131101.jpg
Размер:255.7 КБ
ID:5455826Натиснете снимката за да я уголемите

Име:160220131102.jpg
Размер:263.1 КБ
ID:5455827Натиснете снимката за да я уголемите

Име:160220131103.jpg
Размер:157.4 КБ
ID:5455828Натиснете снимката за да я уголемите

Име:160220131104.jpg
Размер:198.4 КБ
ID:5455829

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X