Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за сеялка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мнения за сеялка

    Колеги, предвид все по-трудното намиране на човек със сеялка, която да може да сее царевица и боб, дойде време и аз да си закупя, че ми омръзна да сея на ръка.
    Нивата е 12 декара, но обработвам само 1-1,5дка именно заради липсата на техника.
    Тракторът е Владимирец, което значи, че вероятно ми трябва 4-редова сеялка, предпочитам готова за работа, та да не се налага и на нея да й правя ремонт преди първото влизане в нивата.
    За площта, която ще обработвам, търся нещо, което да ме надживее и да е на приемлива цена, спрямо целта - сеялки за 3-5-10 хиляди лева, вероятно са страхотни за работа, но не са ми необходими. Не съм земеделец, просто дворът на къщата ми е огромен, та не искам да пустее.
    Към момента най-достъпни ми се струват румънските и ямболските, в случай, че все още имат "живи" екземпляри.
    Търси се нещо с с предимство от Североизточна България, защото вероятно и транспортът е труден за организиране, така както и сеитбата срещу заплащане.
    Към момента видях тази, която е и сравнително близо до мен:
    https://www.olx.bg/d/ad/rumanska-sey...2-ID98A2g.html
    ​​​​​
    Тъй като не съм имал среща с подобна техника, може ли мнение за визуалното й състояние? Още на втората снимка виждам едни шпилки, гайки, заварки и не знам, дали това е фабрично изпълнение или нещо побългарено. Моля, ако някой е ходил да я гледа, да напише дали е в работно състояние, или вече е за Надин.
    Благодаря!


  • #2
    Тя тая техника ако няма заварки по нея значи нещо не е наред. Па и щом има болтове гайки и заварки значи може да се ремонтира.
    Някъде назад в раздела май имаше тема за румънска сеялка...

    Коментар


    • #3
      Здравей, щом е оцеляла досега много е вероятно да живее още много години. В обявата пише че крайните секции се свалят, което е добре защото 6 секции идват множко, и маневрите ще ги правиш на спирачки. Ако я гледаш завърти задвижващите колела дали се въртят леко, дисковете дали прилепват сравнително плътно до капака на който се слага маркуча, и да не ходят на зиг-заг повече от 1-2мм.Ако е възможно да свалите някой капак от ляво, да погледнеш дали диска се е вкопал. Ползваш "Владко" какво може да те затрудни? Успех. В Новачене също са правили сеялки като Румънските с 4 секции.

      Коментар


      • #4
        на мен ми изглежда в добро състояние, и човека явно я е подържал. може да си я транспортираш с камионче с кран до 3.5 тона. (кран до 600 кг.) иначе като гледам е около 500-600 кг

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X