Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с навесната система на Болгар

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с навесната система на Болгар

    Здравейте, от няколко дни взе да ми се появява нещо като "стържене" при вдигане и спускане на навеса. Тракторът е Болгар 30 ТЛ. Първите пъти беше само след запалване и след това изчезваше и реших, че може маслото да му е малко гъсто и след това да загрява и да се втечнява и затова да изчезва.
    Също мислех, че звукът идва от помпата, но се оказа, че идва от разпределителната кутия (ако така се наричаше - тази с лостовете). Един такъв гъгрив звук... прилагам и аудио запис. Малко е трудно да се отличи от фоновия звук на двигателя, но няма как да го изолирам. Общо 3 пъти в записа се чува звукът.

    Маслото, което ползвам за съжаление не знам точно какво е,но ми го дадоха от специализиран магазин за масла като "масло за хидравлика на трактори". И досега не бях имал проблеми, а го ползвам вече 4-5 месеца.
    Апък паралелно с появата на звука, маслото започна и да ми прелива от капачката на разширителния съд (който е отстрани на седалката), при все че не съм доливал също от месеци и досега не е преливало. Т.е. без да доливам изведнъж започна да му става "много".

    Каква може да е работата?
    Прикачени файлове

  • #2
    Отнякъде помпата ти дърпа въздух, маслото се разпенва и става " повече". Би трябвало и цветът да си е променило заради пяната.
    Ако имаш филтър между резервоара за маслото и помпата го смени.
    А виж и водичка да не влязла отнякъде.

    Коментар


    • #3
      Благодаря ти, това не го предполагах. Ще огледам/питам за филтър. Иначе да, пени се... Но и старият собственик вчера ми каза, че понякога му се е пенило, но "стържене" не е имал.
      Иначе тази капачка на разширителния съд стои покрита заедно със седалката, не би трябвало да е влязла вода поне през нея, пък от другите места не би трябввало изобщо и да е възможно сякаш...

      Ако го ползвам още малко така какви са рисковете?

      Коментар


      • #4
        За помпата не е добре заради кавитацията. И навеса "омеква". Огледай и връзките преди помпата за хлабаво. И гарнитури по самата помпа

        Коментар


        • #5
          Виж филтъра. Другото е разпределителя. Там не си играй да го правиш, направо нов.

          Коментар


          • #6
            Филтър установих, че няма.
            Оказа се (засега) сцепен маркуч от помпата към разпределителя. Утре ще го сменям и ще видя дали ще се оправят нещата.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X