Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за китайски трактор

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мнение за китайски трактор

    Здравейте. Поради умората от работа с мотофреза, не че работя повече от 20-30 часа годишно ми идва идеята за покупка на китайски малогабаритен трактор. Спирам се точно на китайски защото мой съсед възрастен човек преди години си купи трактор китайче от магазин марка ДФН 180. Сега го продава за 2500лв. С браздир и плуг. И взе да ми се върти в главата дали е добра идеята да го взема за домашната ми селска работа. Та въпросът ми е имали някой мнение за точно такъв китаец. 18к.с. е машинката с двуцилиндров дизел само със заден задвижващ мост относно надеждност, ремонтно пригодност и друга полезна информация. Като да уточня че имам около 3дка обработваема площ но при наличен трактор съм сигурен че и съседите ще ме потърсят. Благодаря ви предварително

  • #2
    Тия чайници май не сме ги коментирали тука у форума... Значи в края на миналия век на мойто село имаше 5-6 такива, сега може и да са останали един или два. Мой познат го ползваше за транспорт и прикачна косачка за люцерна. Имаше и самоделна пръскачка, универсална сеялка /сял ми е царевица с нея/ и разните там окопвачки самоделки. Една есен идва да оре двора, сутринта разхвърлях оборска тор и той после не може да дръпне плугчето - само буксува и дращи отгоре, та викнах комшията с кобилата Милка, хаха. Същото място сме го орали с японец - малко по-добре и още по-добре е с Владимирец.
    Та ако ще го ползваш за твоя двор, си мисля че ще е по-добре от фрезата, но ако ще ходиш по комшиите да ореш само ще се излагаш. Зависи де, за транспортна услуга сигур ще е екстра.

    Коментар


    • мариновдт20
      мариновдт20 коментира
      Редактиране на коментар
      Пред оборска тор, особено ако е прясна никакъв гумен трактор не върви, блокажи, двойно нищо не помага.

    • jordanov sv
      jordanov sv коментира
      Редактиране на коментар
      Факт. И аз го знам отдавна, както че и прясна не се хвърля.
      При мен при еднакви условия китаецът е най-зле спрямо японец и Владко. Най най-добре е Булгарче /влизал е в съседния двор, на една мрежа сме/, даже по-добре и от ЮМЗ. И кобилата Милка, разбира се, там няма грешка.

  • #3
    В началото на демокрацията една от последните силни поръчки на ЗММ София беше точно няколко агрегатни завода за производството на тези малогабаритни тракторчета в Китай . След има няма една година наводниха света . До ден днешен нямат равни в тая ниша .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • #4
      Щтракни няколко снимки, на трактора и инвентара. За двор може и да става, но ако ти се занимава да вършиш услуги на хората по дворовете, може би е по-добре да вземеш второупотребен японец 4х4. със същите габариторазмери като китаеца. Но качеството обаче си е качество...
      -Чем занимаетесь по жизни?
      -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.
      -Историята се пише с кръв, а се чете с пот!

      Коментар


      • #5
        Ако комшията го е пазил, поддържал редовно, двигателя ако е с водна помпа, може и да си заслужава покупката. Ако е каран редовно каквото има за счупване се е счупило. Китайците са бегачи, даже екстремно бързи за размерите си. Успех в избора.

        Коментар


        • KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          за разходки по дворовете не му трябва голяма скорост

        • jordanov sv
          jordanov sv коментира
          Редактиране на коментар
          Факт. Транспорт, лека работа и собствен двор/нивичка. Работа по комшиите ще е излагация на днешно време.

      • #6
        Здравейте. След доста търсене и консултаций се реших и взех тази машина.
        Митсубиши D1550
        трактора е 4х4 и японска фреза към него 1.20м
        15к.с. три цилиндров мотор. Пробвах вече с фрезоване и се справя много добре. Според Вас какъв плуг да му търся и дали е възможно поставяне на конус за цепене на дърва на силоотводния вал. Виждал съм на по голями трактори но дали на малкия трактор си струва и да не се получи повреда в трактора.
        Имам и друга въпрос че. Дайте мнение за комбинирана машина миг/маг на Дел 160А еко контрол за любителски домашни цели. Досега ползвах техен инвертор 160А и съм много доволен но за вилата искам да си взема комбиниран.

        Коментар


        • мариновдт20
          мариновдт20 коментира
          Редактиране на коментар
          Честито, само да те радва. Пролет и есен комшийките ще ти се натискат да им правиш лехите за чесън и лук. Като гледам нямаш триточкова навесна система, от където си го купил най-вероятно имат. Колега имаше Кубота 14к.с. и и закачаше плугче с две тела 2х17 или 2х20. Без аварийно ползване.

      • #7
        На Дел за всичките им машини отзивите са добри, но за подробности и дали е това което ти трябва виж в заваръчния раздел.

        Коментар


        • #8
          Първоначално публикуван от Suzuki liana Преглед на мнение
          Дайте мнение за комбинирана машина миг/маг на Дел 160А еко контрол за любителски домашни цели.
          Най-добре им звънни,ще ти кажат каквото те интересува.

          0осем9осем7шест0осем7едно
          Миро

          Коментар


          • #9
            Ха сега честито на Сузукито за Мицубишито На колко часа е машинката? За домашна работа и по малко за из село е екстра. Силата му е във фрезоването, да си наясно. Плугче двойка може, но зависи от почвите и въобще агрометеоусловията за да има що годе качествена обработка. Слагай тежести по колелетата, че си много лек така. Има някои теми напред дето сме давали акъл покрай тез япончета, не е лошо да ги погледнеш. Един селски ми ора дворчето с Янмар 14, 4х2 и долу горе става, но той е опитен механизатор. И въпреки това, май два пъти се беше обръщал с фрезата. Гумите също, тия с големите лопати ги беше махнал и беше сложил някакви чешки ли руски, но това вече са подробности. Успех желая!

            Коментар


            • #10
              Като моточасове пише 300. На пръв поглед и след няколко часа фрезоване отзивите са много добри. Приятна машина. Все пак до момента работех с мотофреза

              Коментар


              • jordanov sv
                jordanov sv коментира
                Редактиране на коментар
                Да, готина и свежа машинка. Ако не ти се прииска по-голяма след време, тая ще изкара много години още.

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X