Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракторни косачки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Тракторни косачки

    Колеги здравейте! Търся си ( за сега безуспешно) тракторна косачка за поляна около 2 декара , че ми писна да се боря всяка година с бензиновия тример, който имам. Спрял съм се на Husqvarna TS 138L. Това е моделът без кош. За момента в БГ няма нито една бройка не само от този модел но от никакъв. Просто няма. Всички чакат края на март, април и т.н. Иначе в сайтовете е пълно , ама като питаш няма. Въпросът ми е ако някой има опит с такова тракторче да сподели. Бюджет 4500-5000. Предлагат ми BLUE BIRD , били италиански , ама се там се правят, където и другите-Китай. Моля за съвет и мнения ако е възможно и препоръки за други марки и модели. Намерих и STIHL една бройка , но цената е 6700 за 8,8 КС и това е много над бюджета.
    https://www.husqvarna.com/bg/gradinski-traktori/ts138l/

  • #2
    То края на март не е далеч...
    А читави втора употреба няма ли?
    "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
    Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

    Коментар


    • #3
      От Хускварна казват края на април, началото на май даже. До тогава тревата ще е до кръста. А как да разбера дали е читава 2-рата употреба? Когато разбера вече ще е късно. Освен това повечето са извън София и се иска време и път без да си сигурен какво ще намериш. За това питам някой с опит да даде препоръка за друга марка или 2-ра употреба , но да се знае от кой я взимам и как е експлоатирана. Знам ,че въпросът е специфичен, ама аз да питам все пак. Така или иначе в момента нямам друга опция.

      Коментар


      • #4
        Добро утро
        Машината, която си избрал е в ниския клас. Ще получиш китайски двигател, добър, но китайски. Няма да е с бригс, както високия клас машини. Останалата част от конструкцията ще е на хусгварна. Няма да е брандиран китаец, което е добре.
        До сега си чисти с моторна коса. Теренът равен ли е? Камъни има ли? Какво ще правиш с окосената трева?

        Коментар


        • alexdubal
          alexdubal коментира
          Редактиране на коментар
          Теренът е равен, няма камъни , а окосената трева при първо косене ( понеже винаги се бавя и тя става до кръста) я изхвърлям. След това косата я надробява и я оставям без да я събирам. За целите , които имам този ценови клас ми е ОК. Просто вече не ми се обикаля терена пеша няколко часа , няколко пъти в месеца. Искам като шопа " Хем си седим, хем си косим". Проблемът е , че няма нито една бройка от този клас в момента, а докато евентуално се появи нещо тревата ще е над кръста вече.

      • #5
        Има и други кахъри, когато окосиш тревата, в жегите почва да изсъхва и умира, увеличава ерозията + разходите за поливане + ако не оставяш окосената трева трябва на място се налага да ториш, защото инак изтощаваш почвата и тревата ще погрознява и оредява постепенно но непрестанно.
        Бъдете живи и здрави!

        Коментар


        • #6
          Първоначално публикуван от vwwr Преглед на мнение
          Добро утро
          ...Няма да е с бригс, както високия клас машини...
          Понеже съм се занимавал с доста малки двигатели, смея да твърдя, че Бригс и Стратън са сред най-лайняните двигатели за подобна техника. Повечето сегашни китайци са по-добри. Вкъщи имам 3 Бригса, една Хонда и една Кубота. Хондата е най-доброто. Бригсовете са технология от 30-те години и колкото по-нови са - толкова по-лоша изработка и материали.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

          Коментар


          • BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Силно съгласен с теб, аз като имал и ползвал половин дузина БиС двигателя мога да потвърдя, казаното по-горе.

            Има такива над 50-60 години работят и ще работят сигурно още толкова, но се нагледах и вдигнах ръце и ги пратих в коша, няколко чисто нови или почти нови Бригса на които:

            Всичко гумено не изкарва и година употреба.
            Кривят колянов вал.
            Чупят ламаринковите си детайли.
            Корозират като, че са правени от вафлени кори.
            Проблеми с карбураторите.

            Според мен това е така, откакто БиС се прави в Китай и явно в някой от селата в Китай където се работи само в Петък слетобед

        • #7
          Щом до сега си смогвал с тример, една самоходна косачка няма ли да ти е ОК? Примерно https://www.husqvarna.com/bg/kosachki/lc356vp/
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

          Коментар


          • s_s1
            s_s1 коментира
            Редактиране на коментар
            За 2000 лв трябва освен самоход да има и автопилот с гласово управление от Гугъл хоум, Алекса и ред други, да назнайва английски, руски и китайски с елементи на изкуствен интелект.

            П.П. Вече 4 години кося близо 900м2 двор със самоходна косачка Н-та употреба купена за 150 лв.

          • bushiDO
            bushiDO коментира
            Редактиране на коментар
            Като оригиналничиш толкова, тракторната, която колегата е дал за пример какво трябва да има? Освен това има и по-евтини варианти, та лош опит- седни си слаб!

        • #8
          А такава

          https://www.olx.bg/d/ad/kosachka-bch...0-ID8MAha.html
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

          Коментар


          • #9
            Или https://www.olx.bg/d/ad/bcs-paltsova...2-ID8FBoD.html
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

            Коментар


            • #10
              И двете които Пепи е постнал са с пъти по-добри от "тракторна". Особено за по-дива трева.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

              Коментар


              • bushiDO
                bushiDO коментира
                Редактиране на коментар
                за косене са супер, но как се мучира с това?!?

            • #11
              Има и още един вариант, кеф ти да го караш, кеф и при леки наклони да косиш, виждал съм от общината в Младост в парка, косачката много прилича на малко бъги и с малки истински тракторки гуми, зелена на цвят, ама много прилича на мини бъги и как само коси по хълмовете в парка срещу общината в Младост, седалката е тип рекаро, тръбна конструкция, много ме е яд че не го снимах, но изглеждаше много яко и децата от парка много му се радваха, този който го караше, видимо си му беше кеф когато косеше с това бъги-косачка
              Последно редактирано от Еделвайс; 17-02-22, 15:49.

              Коментар


              • #12
                Прави сте, последните две години, там където работех, бригс двигатели, особено малката кубатура не бяха добри. Това коментираха и сервизите техници, и ние наблюдавахме като търговци. Китайския, мисля е лончин. Първо се монтираше на снегорини, там не сме имали проблеми, но опита е само няколко зимни сезона 3-4.
                Alexdubal ако прецениш пиши на лично ще проверим в предишната ми работа, но да не се получава реклама.
                Колкото до косенето. Висока трева не се коси с тази машина. Изхвърля се по един начин, което значи, че ще получават откоси, които трябва да чистиш. Може да помислиш за модел, който да мулчира, по този начин няма да събираш. Машината ще смила, достатъчно ситно тревата и ще остава на терена, и като зелено торене.

                Коментар


                • #13
                  Е има ли такъв модел?

                  Коментар


                • #14
                  Колеги реших въпроса. Намерих с голяма доза късмет една бройка, изостанала в нечий склад https://www.husqvarna.com/bg/gradinski-traktori/tc138l/ . Ще дам инфо като започна работа с тази техника. Намерих пак с късмет и дефлектор https://etools.bg/product/14504/deflektor-za-traktorna-kosachka-husqvarna.html . Линка е само за илюстрация. Не съм дал такива пари. Около, но по - малко. Така ще се опитам да елиминирам комплекта за мулчиране , защото той е по-скъп. Тревата няма да се събира ( само при първото косене, когато е по-голяма) и ще остава за торене. Вярно няма да е съвсем мулчирана , но при по-често косене мисля ,че ще стане. Благодаря на всички за съветите, помогнаха ми да се ориентирам какво точно да направя.

                  Коментар


                  • ivaniliev74
                    ivaniliev74 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Здравейте колега, инетерсуваме какви са ви впечатленията след като сте закупили tc 138l, тъй като ме убеждават, че косачката имала фабричен дефект и е падал често ремъка.
                    Поздрави!

                • #15
                  Със здраве и много кеф да се ползва.

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X