Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къкъв е този култиватор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къкъв е този култиватор?

Испадна ми това чудо на техниката в малко пообрано състояние двигателят липсва заедно със съединитела . Някой да има представа със къкъв двигател е било и къкъв му е съединитела ? Има табелка на която пише АGRIA - WERKE 1800 D. Имам италянски едноцилиндров дизелов двигател Ахме от триколесна косачка и мисля да го куплирам на това чудо но не е зле да знам как е изглеждал оригиналния.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от sek.1; 04-04-09, 15:44.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

До: Къкъв е този култиватор?

Видимо 1 800 кубиков дизел. Като правило на такива неща, особено по ония години, се слагат стационарни, не автомобилни мотори. По това и трябва да търсиш аналог.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Видимо 1 800 кубиков дизел.
      И ще се вее зад култиватора като героя от аватара си в онази серия с мотоциклета ама ако вкараме "АGRIA - WERKE 1800 D" в "гугъл" си излиза всичко
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В гугъла намерих само офицялния сайт и имформация за новите модели на фирмата а като го гледам тоя топуз колко чугун и стомана има в него най вероятно е произведен около 1970-1980 година когато още германците не икономисваха. Човека от който го взех каза че двигателя е бил дизелов 15 к.с. но са го откраднали. Двигателя който имам е 14 к.с. но трябва да му мисля съединител.

Коментар

Като го гледам съеденителя 100% е мокър-демек в маслена бяня заедно със скоростната кутия,като при мотоциклетите.Вземи двигател от ИЖ Планета,преправи го(преправя се) и си пердашиш,като използваш скоростната кутия на култиватора,а съединителя и двигатеря от Ижето.
          Поздрави!

Коментар

по пътя за Плевен има линия която разделя двете платна,широка около 1-1.50 ,та тази линия когато затревее минава един с подобна машина и я коси двигателя му е от Иж-ов или с подобен вид,но е много бавно оборотен защото си пърпори по цял ден докато мине и окоси 10км.

Коментар

http://www.agria.de/news/index.php?nid=114 тука гледа ли ?
              има някой снимки показващи двигателя,на вид е подобен на тези които се ползват за сегашните мотофрези и култиватори.
              съединител по малък от този на трабанче едва ли ще намериш и не знам да има.
              имаме един рядък модел дайхацу с такъв приспособен вече е на над 90хил и не е мръднал,двигателя му е 500кубика.

Коментар

аз имам подобен но е бензинов самоче нямам косачката дето е отпред навремето ми трябваше но сега вече нямам интерес

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Испадна ми това чудо на техниката в малко пообрано състояние двигателят липсва заедно със съединитела . Някой да има представа със къкъв двигател е било и къкъв му е съединитела ? Има табелка на която пише АGRIA - WERKE 1800 D. Имам италянски едноцилиндров дизелов двигател Ахме от триколесна косачка и мисля да го куплирам на това чудо но не е зле да знам как е изглеждал оригиналния.
                  Виж посоката на въртене.Двигателите на Косачките въртят на обратноТоя двигател от приватизацията ли ти останаако го продаваш наблизо съм
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    Виж посоката на въртене.Двигателите на Косачките въртят на обратноТоя двигател от приватизацията ли ти останаако го продаваш наблизо съм
                    Управлението заедно с командните лостове на редуктора се обръщат когато ползваш косачката силоотводния вал и задната част става предна в транспортно положение или когато го ползваш за оране фрезуване и други операций е обратно стърчащите шини от барабаните са също някъкви превключватели . Двигателя го купих напълно окомплектован от един пункт за вторични суровини за цели 50 лева (от лесотехническия разчиствали някъкви складове) качих го на едно голямо менгеме сипах му нафта и на третото дърпане на ремъка запали и работи перфектно. В момента като имам време мисля и чертая разни схеми как да го кача на култиватора ако не стане ще го спретна в някоя друга самоделка цар съм на самоделките
                    Последно редактирано от sek.1; 25-04-09, 22:36.

Коментар

Друго може и по-добро да измислиш.Дай снимки на двигателчето!
                      Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X