Търся разхода на гориво за моточас на ДТ -75 като булдозер. Благодаря Ви предварително.

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Разход на гориво на ДТ-75 като булдозер
Свий
X
-
До: Разход на гориво на ДТ-75 като булдозер
Не знам дали ще ти е полезно, но ЮМЗ-то харчи 5 л на час при сериозно натоварване. ДТ 75 е с по-голям двигател, логично трябва да е по-лаком, но пък като булдозер сериозно натоварен е в пловината от времето(е, горе-долу), през половината време бута, през другата половина се връща за нов ход.
Отделно, че нормите се дават за нова машина, натоварена според нормите, и тракторист по презумпция некрадящ нафта.
Все неизпълними изисквания. Та най-добре е да засечеш лично, или ако не можеш да караш такава машина, под твой надзор, и после да сравняваш.
Разход до 10-15% в плюс не е причина за тревога или съмнения, знам го от опит. Икономия, в какъвто и да е размер е повод за черпене
Успех с риенето.Има ли желание-има и начин!
-
Имам 2 бр с единия дърпам трупи за 5-6часа 25-30литра ,апри снегопочистване за 12 часа80-90 литра иначе им дават по норма 7 л на час ако пускаш път не вярвам да падне под8л на час дано да бях полезен Ако те интересува др нешто за тях питаи ще попагам
Коментар
-
kолега би ли пуснал малко информация за машините? работен обем на двигателя,мощност,трансмисия...брой на предавки и т,н,Първоначално публикуван от parca Преглед на мнениеИмам 2 бр с единия дърпам трупи за 5-6часа 25-30литра ,апри снегопочистване за 12 часа80-90 литра иначе им дават по норма 7 л на час ако пускаш път не вярвам да падне под8л на час дано да бях полезен Ако те интересува др нешто за тях питаи ще попагам
благодаря предварително
TЛК 80-4.2ТД
ТЛК 73-2.4ТД
...................
Коментар
-
Уважаеми колеги, от една година съм приготвил за форума сканирани от оригинални руски екземпляри - Инструкция за експлоатация и Каталог на ДТ-75, а също така и цветни табла с разрези на всички детайли и възли на трактори ДТ-75, ЮМЗ и К-700. Единственият проблем е че не знам как да ги кача на форума. Моля администраторите да помогнат или който желае да ми пише на електронната поща ivansapunjiev@yahoo.com или на телефон 0888505094. Ще му ги изпратя по пощата.
Коментар
-
Уважаеми колега, на този сайт може да намерите отговор на Вашите въпроси http://www.avtomash.ru/pred/vgtz/dt75.htm
При отчитане на разхода на гориво за данъчни цели използвах данните от Инструкцията за експлоатация - 170 гр/конска сила/час = 16,150 литра на час :-)
Всъщност разходът зависи единствено от състоянието на трактора - основен ремонт, износване, състояние на горивонагнетяващата помпа, вид работа която се извършва, състоянието и наклона на терена за движение, структурата на почвата и / или скалата и НАЙ-ВЕЧЕ от уменията на тракториста!!!
Бавната работа е гаранция за по-добре свършена работа с малко щети за машината и с малък разход на гориво!
И естествено съветите които дадоха нашите приятели от предишните поствания:
НЕПРЕКЪСНАТ ЛИЧЕН КОНТРОЛ НА РАБОТНИЦИТЕ! :-)
Надявам се да съм бил полезен с тази информация.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар