Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задвижване с вериги

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Задвижване с вериги

Търся всякаква информация за верижни задвижвания.
    Как се предава движението към задвижващите колела, какви конструкции на раздатка(и) се използват, какви съединители, как става реверса.
    Ако на някого му се намират чертежи, брошури или каквито и да е материали за българските тракторчета, произвеждани в Карлово (мисля, че се казваха БОЛГАР Т54), ще са ми от полза...
    Благодаря ви предварително!
    Последно редактирано от giorgio; 10-09-08, 17:55.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

До: Задвижване с вериги

Железяки.
    Трета година печелят всичко на Ладогата в класа Прото. Щурманите слизат от тях само като помагат на някой друг. Като се движат дрънчат като бити привидения в тъмна стая, чуват се и в гората. Агрегатната им база е УАЗ, лапите са заварени кутии, веригите са от някакъв комбайн. Напълно независимо окачване, завиват само с хидравлика. От какво е синхронно следящата система не знам, завиващите колела нямат механична връзка. На едното завиват и четирите.
    Да ги търсим ли? Понякога са дружелюбни.

Коментар

Стефане, вероятно това е концепцията, която се наложи през последните две десетилетия. Т.е., сдвоена аксиално-бутална, регулеруема помпа и аксиално-бутален хидродвигател. Аз обаче, се интерисувам от класиката... Как става задвижването на верижни машини, чисто механично, без хидравлика... Мисля, че тракторчетата, които споменавам в предия си пост, са точно с такова...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Търся всякаква информация за верижни задвижвания.
        Как се предава движението към задвижващите колела, какви конструкции на раздатка(и) се използват, какви съединители, как става реверса.
        Ако на някого му се намират чертежи, брошури или каквито и да е материали за българските тракторчета, произвеждани в Карлово (мисля, че се казваха БОЛГАР Т54), ще са ми от полза...
        Благодаря ви предварително!
        Освен Т54 в Карлово за произвеждани ТЛ 30, ТЛ45 и Т60В. Всички са с верижно задвижване. Следващата седмица се прибирам на село и ще потърся дали няма някой стар учебник.

Коментар

Aз намерих схема за гресиране и смяна на маслата на ТЛ30,слагала се е на трактора.Интересното е че е на английски.Като се прибера на село ще я взема да се опитам да я преснимам.

Коментар

наскоро ремонтирах един верижен ламбурджини от 50-те години мотора е 3 цилиндров с въздушно дизел , проблема беше че стана неуправляем като го разглобих се оказа само затегнали фтулки от големи престои .
            нагледно силовия агрегат е почти неразваляем само му трябва редовна смяна на маслото , самите патерици за управление са вързани с педалите на спирачките и блокират съответните полуоски самите дискове са в масло , всичко останало е редуктори .
            въпросния трактор е на 17 210 мото /час

Коментар

Първоначално публикуван от ikar_sik Преглед на мнение
              наскоро ремонтирах един верижен ламбурджини от 50-те години мотора е 3 цилиндров с въздушно дизел , проблема беше че стана неуправляем като го разглобих се оказа само затегнали фтулки от големи престои .
              нагледно силовия агрегат е почти неразваляем само му трябва редовна смяна на маслото , самите патерици за управление са вързани с педалите на спирачките и блокират съответните полуоски самите дискове са в масло , всичко останало е редуктори .
              въпросния трактор е на 17 210 мото /час
              Покажи някоя снимка на машината.

Коментар

съжалявам нямам снимки на тоя но може да направя

Коментар

Колега имам чертежи и публикации на такива задвийвания.Вариантите за чисто механично задвижване са следните:диференциал и блокиране на полуоста по посока на завиване с лентова спирачка;твътд мост с 2 бр, (по един за верига) многодискови съединители;планетарен механизъм (мисля че така беше при съвременните маневрени и бързоходни танкове,но може и да греша).
                  За 1-ви вариант здрав диферинциал /и спирачки/.
                  За 2-ри при ДТ-54А действа /за него имам каталог на руски/.
                  За 3-ти слабо съм запознат.
                  Но ако искаш широк диапазон от скорости и реверсиране (особено движение в различни посоки на веригите /поворот на пятачке/) най-доброто е хидравлика.За нея мога да ти помогна с няколко pdf-чета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X