Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И това трябва да е оффроуд машина (булдозер)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

е да ама аз вадя пънове доста по тежко от оран
    и ако позволи времето към края на месеца започван горски пътища
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Водих 7 години бригада от 14 трактори кото този и работата се сметав декар мека оран или 175 кубика на 100м прави една норма-35л гориво.За вадене на пънове е същтото но е друга нормата.

Коментар

От: И това трябва да е оффроуд машина (булдозер)

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
        ето и една от моите тенджери

в процес на работа

малко ремонрт

ако нa някой му трябва да викне, тела ми го има в персоналната информация, цените са нормални, не режем глави
        Карал съм на тоя булдозер, дедо му Кировец/ прилича ми на Кировец нов вариант/, с въжената лебедка на ножа .Бях 2 или 3 клас когато Баща ми ме качи за пръв път,бегах от пусковия двигател като от куче.След това по модерния вариант Кировец с хидравлика на ножа,после ДТ-75 ,всичките са велики машини,големи железа,някой път като видя ,някъде някой да работи с булдозер направо ми идва да го свала от машината да побръмча-ше зема да изкарам едни курсове на средна възраст може и да е от полза,че са ми се доправили вериги! Поздрави !
        Последно редактирано от faster; 24-04-12, 21:24.
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Не искаш да правиш вериги,вервай ми!
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
            Не искаш да правиш вериги,вервай ми!
            Е точно ти не можеш да ми кажеш по простата причина че съм правил и от тежка работа не бягам ,тя ми е всекидневие, тия ги пиши на некой мързел,ЯСНО!!
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Радвам се,че има хора които все още харесват и експлоатират такава техника това е класика в жанра. Тези верижните машини и на мен са ми слабост.От 1976г. та до 2002г. се занимавах с тях,но все лични.Започнах от малките ТЛ-30 защото през онези години не разрешаваха по-големи,а като дойде демокрацията преминах на по-едрите и така до 2002г.Хубави машини,но не са за каране на юруш.Искат си око,ухо и ръка и няма да ти изневерят.Който не е карал такава машина няма да разбере за какво става на въпрос.Има една мечта и тя е да се кача и покарам тия западните с веригите и да разбера дали е една и съща тръпката както при руските.
              Колега вярвам ти,че не си мързел и си готов да се по оцапаш,но и ти ми по вярвай не е никак приятно занимание да правиш вериги и ходова част на такава машина и то на полето особено пък в някоя киша,а съм го правил и в сняг и доста "благословии" се изричат по цялата тракторна рода и конструктори,но като тръгне машината всичко се забравя.
              И едно малко отклонение ще направя.Голям кеф прави да отидеш да вадиш някой перко затънал в калта до уши ако преди това си му разправял да не се пъха дето не му е пътя за неговите възможности на преминаване.
              На колегата притежател на С-то пожелавам всичко най-добро.

Коментар

Никак не е весело!За пръв път се сблъсках с верига в 8 клас.След училище отидох при Баща ми на булдозера ДТ75М с блатни вериги ,работеше наблизо/ с него съм бил по булдозерите от много малък/и да поработя с него ,за награда ми даде да го изюза и хвърли верига,веднага ме уреди с бележка по домашни причини за следващия училищен ден и оправихме веригата насред полето с помощ от още няколко негови колеги и един Кировец!Който го е страх от мечка не ходи в гората!За мене беше кеф,че хвърлих пот заедно с тия хора,няма как кой квото си направи трябва да си го оправи!Може и да се омажеш ,но най-важно е да се избършеш добре!Обичам ВЕРИЖНИ ГАДИНИ от всички видове ,а псуването отделно и по тихо да не чуят децата.Задължителните едно време летни бригади ги карах с него и булдозерите по Балкана в Искрец ,Своге,Свидня поправяхме пътищата за селскостопанските машини в планините,а зимата ваканциите на булдозер,шейни и ски на Витоша снегопочистване!Работил съм с него къде ли не!2 години работи в Коми в дърводобива и тогава беше скука!На мене едно време много ми харесваха едни големи Руски булдозери мисля ,че май беха с два двигатела ,но не помня как се казваха,помня само ,че ми е казвал,че са с танкови двигатели.Тия машини са за твърдо сварени хора!!/е аз не съм съвсем,но все пак имам невероятни спомени и приключения завинаги, например змия в кабината,това са спомени дето никой не може да ти вземе!!//С Поздрави към всички верижни механици и трактористи!
                Последно редактирано от faster; 05-05-12, 12:59.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:790px-T100-MGP_mit_Planiereinrichtung_D493A.jpg
Прегледи:1
Размер:156.7 КБ
ID:5375631Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3688257772_7466af30aa.jpg
Размер:148.5 КБ
ID:5375632Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DET_250_mit_Haken.jpg
Размер:57.1 КБ
ID:5375633Натиснете снимката за да я уголемите

Име:det250_1.gif
Размер:22.6 КБ
ID:5375634Натиснете снимката за да я уголемите

Име:det250_buld_rc.jpg
Размер:128.7 КБ
ID:5375635Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DET-250M_1957_01.jpg
Размер:98.4 КБ
ID:5375636Натиснете снимката за да я уголемите

Име:det250m_alykel.jpg
Размер:129.7 КБ
ID:5375637Натиснете снимката за да я уголемите

Име:det250m2_nvr.jpg
Размер:110.9 КБ
ID:5375638Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dt75_um3_uly.jpg
Размер:117.2 КБ
ID:5375639Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dt75old_est554.jpg
Размер:167.0 КБ
ID:5375640Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gsed_0001_0026_0_img7986.png
Размер:45.2 КБ
ID:5375641Натиснете снимката за да я уголемите

Име:i083458.jpg
Размер:57.4 КБ
ID:5375642Натиснете снимката за да я уголемите

Име:legobelarus_dt_75_crawler_tractor_image_title_tlgqa.jpg
Размер:40.9 КБ
ID:5375643Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Planierraupe_T-100.jpg
Размер:198.9 КБ
ID:5375644Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Planierraupe_T-100_(hinten_rechts).jpg
Размер:223.5 КБ
ID:5375645Натиснете снимката за да я уголемите

Име:raupe12.jpg
Размер:32.0 КБ
ID:5375646Натиснете снимката за да я уголемите

Име:T_100_hochwasser.jpg
Размер:157.5 КБ
ID:5375647Натиснете снимката за да я уголемите

Име:T_100_Raupenflotte_2.jpg
Размер:151.7 КБ
ID:5375648Натиснете снимката за да я уголемите

Име:T-100_JPG.jpg
Размер:36.8 КБ
ID:5375649Натиснете снимката за да я уголемите

Име:T100modell-08.jpg
Размер:45.6 КБ
ID:5375650Намерих си случайно Булдозерите в Ю Туб-Т100,ДТ75,ДЕТ250М-1,Сталинец!Вижте им клиповете супер са!Носталгия и Железна Красота!
                  Последно редактирано от faster; 20-05-12, 18:03.

Коментар

Класика в жанра.Машини за корави мъже.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                      Класика в жанра.Машини за корави мъже.
                      С много корави кокали , нерви и
                      УШИ!

Коментар

Допирът ми с тази техника се свежда до Т100 - рядко малоумно конструирана машина, чиято основна функция е инвалидизиране на машиниста.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От гледна точка на днешната техника тези машини са за оплакване, смешни са ни, не могат да се сравняват със сегашните машини, но я си помислете по времето когато са се появили-на колко човека с кирки лопати и колички са отменили труда... Всяко нещо с времето си, след 50 години на внуците ще им е смешна сегашната техника която намираме за супер и идеална.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Верно е и това адаш, ама никой не може да даде смислен отговор, например чий го търси вътре в кабината въздушния филтър на въпросното чудо! За да надува главата на машиниста
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Бе ти тоз филтър в кабината го споменаваш за n-ти път. Ако навремето толкова им е пречело-сигурно са си ги изкарвали отвън.

А по онези години(а май и сега) руското конструкторско мислене не се е обременявало с такива гевезелъци като комфорта на тракториста. Достатъчно е трактора да върши работа.
                              Ама по онези времена май не само руснаците са били така, отпосле запада започва да вкарва и лукс в кабините заради конкуренцията. Докато във Великия СССР няма проблем с конкуренцията, и това им изигра лош номер.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                ...отпосле запада започва да вкарва и лукс в кабините заради конкуренцията...
                                Не е заради конкуренцията. Комфорта на работното място е пряко пропорционален на това колко работа за единица време може да свърши "шАфьора". Руснаците просто имат навика да вразумяват тия работи по трудния начин - например като започнат да им съдират гъза по всички параграфи, ей-така от нищо. Един такъв пример е например въвеждането на "активните" летателни костюми в изтребителите - просто без видима причина в техниката започват да "издишат" при някои противникови маневри по време на бой, защото някак противниковите летци изведнъж започват да издържат по-големи претоварвания без да "забелят очки".
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X