Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за малък трактор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за малък трактор.

Знам те, че си вътре в нещата. Разправяй де, се пак има давност за тея работи.

Коментар

От: Въпрос за малък трактор.

А, баналната ситуация, като теглили калема и излязло, че ако си ги купуваме (по номинален курс) готови и в оригинал, ще е по-изгодно. Ама истински пари - по никакъв курс - така и си нямало. Когато през втората половина на '60-те вече официално "гледали" (тук са сглобени 2-300 Фиата 124), ония къде на шега и майтап, къде по-насериозно, но съвсем не недобронамерено (не като търсене на сметка) им намекнали, че не пасат трева.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Това на снимката може да са само два модела. или Томо Винкович или Паскуали Pasquali (модел с номер сле 900 нагоре). Моделите са им идентични, тъй като Хърватския има лиценз от 50-те години купен от италианците да го произвеждат. Запознат съм защото и на мен ми трябва лозарски трактор с такъв с нисък център на тежестта , за планината.

Коментар

Мургаш с двигател Руджерини няма равен . Това от личен опит . По принцип е правен за дърводобива .
          Последно редактирано от sek.1; 01-01-24, 11:06.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Я да питам в тази тема,има трактор Беларус който ми вгорчава живота.и забравяме за това.
            Преди две седмици със два големи френски ключа и чук...така ми минава трудовия ден...да се развали и спре добре,обаче чукаш,блъскаш навиваш настройваш и върви.....по едно време незнам трактора ли ореше или аз....та...

Мисля че имам нужда от малък трактор,това което знам със сигурност е ,че трябва да е 4х4
            Да има навесна система

​​​​​​Трябва трактора да е малък и маневрен ,земята за обработка е както на полето ,така и в дворни места и то няколко ...имам лични около 22 декара на полето и 4 декара във вид на дворни места със жилищни сгради...на две различни места....Има вариант да ползвам безвъзмездно още 25 декара ако имам желание, което мисля че хобито ми ще стане работа и ще ми мине бързо....но ...
            Малкия трактор може да вилнее в двора ,да го пренасям в двуосното ми ремарке или във бус, ако реша да го закарам някъде далече без платформата примерно.....
            --------------------------------------------------------------
            Загледал съм ,нов БЕЛАРУС 152 ...някой ще каже,не си ли научи урока ....пак Беларус....
            Знам че модела е 4х4 ..май има и блокаж отзад .там плуг,фреза и т.н са само за тоя модел тип беларус което не е голяма драма за мен...

Това е нещо между мотоблок и трактор ...двигател бензин като от водна помпа или генератор...не ме притеснява това ....

Гледам ,чета...минуси и плюсове,да речем че ме устройва....май се чупи в средата при завиване мисля ако не бъркам

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:minitraktor-mtz-belarus-152-lifan-190fd-150-ls-psm.jpg Прегледи:0 Размер:192.0 КБ ID:6982055

-------------------------------------------------------------------

Кубота B6000 ,втора употреба ....нищо не знам за него....просто ги има на обяви ,размера ме устройва

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:5.jpg Прегледи:0 Размер:55.1 КБ ID:6982054

Забравих да кажа,земеделието е хоби....което се задълбочава...

Приемам разбира се и други предложения..

Забравих да кажа,основните операции които правя до сега са оране,фреза ....имам плуг и фреза ....

Искам да наблегна на картофите ,браздир сеялка за картофи и такава за вадене на картофи....
            Последно редактирано от Roninn; 11-12-24, 02:15.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

• Roninn
              Roninn коментира
              Редактиране на коментар
              Новия който гледам е около 16000 лв

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              При сегашната политическа обстановка не бих рискувал с Беларус . Вероятността да се окаже без поддръжка и резервни части заради някакви санкции които може да им въведат ЕС в светло бъдеще е голяма . Моя Мургаш също се чупи в средата но навремето колегите казваха че е правен за дърводобив на трудно достъпни места .
              Последно редактирано от sek.1; 12-12-24, 07:43.

• мариновдт20
              мариновдт20 коментира
              Редактиране на коментар
              Ако споменатия по горе Беларус е 5ЛС с пусков двигател, въпроса за тракторите от снимките рязко сменя посоката. На село едни англичани разнасят едно синьо Индийско тракторче около 25кс с мулчер и челен товарач на платформа зад джипката си.

Гледай за кой има части на склад. Като чуя Беларус и веднага искам японски трактор, но може и да греша. Ти беше в Пловдив, там има няколко фирми за японски трактори.

Коментар

В с. Поликраище Търновско също има двама директни вносители на японска техника.
              Бюджета не те бърка така че нещо поне 25 к.с. като за тебе, даже 30. Освен фреза /при тях също има всякакви варианти и особености/, вече масово идват и с челен товарач. Ремарке за него си имаш. При тая техника няма два еднакви, така че гледай на място. Гаранция да има и резервни части, както каза колегата над мен, задължително. Масово идват от на няколкостотин до 1000 мтч. Марката е без значение, важно е състоянието като и при шестте марки има спънати модели които са ги произвеждали 2-3 години и после край, няма и части за тях но наши вносители ги внасят евтино. Това съм го чувал от един вносител, както и че два модела с 1 к.с. разлика на една и съща марка може да са съвсем различни... навесната система също гледай, че зависи за какво е ползван и при тебе за какво ще се ползва. Там обикновено всяка машинка са я ползвали за една до две операции, тука искаме универсалност.
              Беларусчето също съм го виждал новичко на живо, както и един друг модел от малките, наскоро почнаха да ги внасят, много са джиджани, но наистина не бих рискувал там...

Коментар

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Един колега гледа към 200 декара картофи не спира да хвали Янмар .

• jordanov sv
                jordanov sv коментира
                Редактиране на коментар
                По същия начин имам човек който не ще и да чуе нещо друго освен Исеки.
                А на мен преди доста години един познат вносител ми показа една Шибаура над трийсегодишна, разглобена за боядисване, вика - невероятна машина, само механика и блазе на новия собственик...

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                То в общи линии като отправната точка ти е било вече поне един път умряло ЮМЗ всичко е с пъти по добро .

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              Я да питам в тази тема,има трактор Забравих да кажа,основните операции които правя до сега са оране,фреза ....имам плуг и фреза ....

Искам да наблегна на картофите ,браздир сеялка за картофи и такава за вадене на картофи....
              20+още20 декара с малък трактор - не е невъзможно, но 4 дни на полето в жегата и без поне сенник ( ако не цяла кабина ) е трудно , по-скоро като начало някой да ти го обработва, а ако ще ти става и по-по-по професионално нов на лизинг машини с инвентар и сервиз.Виж в твоя район СД Драганови
              За прикачния инвентар - някои японци си имат свои стандарти за силотводни валове за различния инвентар, не всички са налични в Бг-то и не всички са съвместими, а и като измяука нещо ще питаш petroffbg да ти го направи Пътьом той има поглед върху земеделските машини та може да се консултираш и с него
              За малките декари ( двороовете ) колкото и странно да звучи малко багерче ( то 1.5т) ще ти върши много повече работа в дългосрочен план - личен опит
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X