Обява
Свий
Няма добавени обяви.
мтз - съединител - дорник
Свий
X
-
От: мтз - съединител - дорник
Не ти трябва подобна чудесия при смяна на съединител на МТЗ.Диска се самоцентрира от дистанционните втулки,надянати на шпилките на маховика.Амбриажната ос свършва на шлиците на диска,т.е. не влиза в лагер на коляновият вал и не е нужна прецизност.При сглобяване трябва да се превърта мотора за да "зацепи"на шлиц на амбрияжата ос.Силотводният вал(ВОМ-а),трябва да е включен от кабината,и с превъртане на вала отзад,да захапе кухият вал на шлиците на притискателният диск.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Благодаря за информацията.....колеги
палците ги дават да имат 12мм отстояние от шийката на съединителния диск поне това трябва да го спазя.
А фугата между аксиалния лагер и палците която е 3мм най накрая ли се прави(при събран трактор) от капака под съединителя?
Коментар
-
Най-добре не пипай палците преди да зацепиш мотор-скорости,ако имаш съмнения е добре да провериш дали резбите и гайките са "живи",в смисъл да няма проскубани резби.Обърни внимание на аксиялният лагер и провери дали влиза грес в него,или плюе от страни на гресьорката.Самата регулировка е сама по себе си елементарна,за шаблон може да използваш щеката за нивото на маслото на мотора.Ще ти трябва къса отверка на 90 гр и малко търпение,докато изредиш палците през отвора отдолу.
След регулирането провери щангата на спирачката на амбряжният вал.При натискане на 3/4 от хода на педала на съединителя,щангата трябва да е обрала луфта,на 100% натиснат педал пружината трябва да е свита почти докрай.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
-
Не съм срещал такъв притискател,но най вероятно са транспортни болтове,които преди монтажа трябва да развиеш.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално публикуван от krumtenev Преглед на мнениеОригиналния ми изкара 10 години
Имам две МТЗ-80,едното 1971г а другото 1974г,взел съм ги 1995 от разни текезесета,вече са пенсионери на преклонна възраст.На първото все още не се е налагало да ровя съединител,може би е сменян преди мен.А със тях съм работил близо 3000дк до 2011г.На МТЗ 952.2-то диска сдаде багажа на около 2000моточаса,и то защото моите специалисти тръгват с пълна лодка 11т в нивата на бързи.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар