Обява

Свий
Няма добавени обяви.

мтз - съединител - дорник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• мтз - съединител - дорник

Здравейте.
    Да питам това приспособление има ли от къде да се купи....?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:prisposobleniedlyaregscepleniya0.jpg
Прегледи:1
Размер:74.4 КБ
ID:6120515
    или да го поръчам на стругар ( от какъв материал да е ....?)

Име:prisposoblenie za syedinitel.jpg
Размер:24.5 КБ
ID:6120517

От: мтз - съединител - дорник

И от дърво ще ти свърши работа!

Коментар

Не ти трябва подобна чудесия при смяна на съединител на МТЗ.Диска се самоцентрира от дистанционните втулки,надянати на шпилките на маховика.Амбриажната ос свършва на шлиците на диска,т.е. не влиза в лагер на коляновият вал и не е нужна прецизност.При сглобяване трябва да се превърта мотора за да "зацепи"на шлиц на амбрияжата ос.Силотводният вал(ВОМ-а),трябва да е включен от кабината,и с превъртане на вала отзад,да захапе кухият вал на шлиците на притискателният диск.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Благодаря за информацията..... колеги
        палците ги дават да имат 12мм отстояние от шийката на съединителния диск поне това трябва да го спазя.
        А фугата между аксиалния лагер и палците която е 3мм най накрая ли се прави(при събран трактор) от капака под съединителя?

Коментар

Най-добре не пипай палците преди да зацепиш мотор-скорости,ако имаш съмнения е добре да провериш дали резбите и гайките са "живи",в смисъл да няма проскубани резби.Обърни внимание на аксиялният лагер и провери дали влиза грес в него,или плюе от страни на гресьорката.Самата регулировка е сама по себе си елементарна,за шаблон може да използваш щеката за нивото на маслото на мотора.Ще ти трябва къса отверка на 90 гр и малко търпение,докато изредиш палците през отвора отдолу.
          След регулирането провери щангата на спирачката на амбряжният вал.При натискане на 3/4 от хода на педала на съединителя,щангата трябва да е обрала луфта,на 100% натиснат педал пружината трябва да е свита почти докрай.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Мерси колега за полезната информация!
            Има с три палци и с четири палци (има и с металкерамика) кои са по-качествените?
            И друго тези три технологични болта каква функция имат (може ли те да придържат феродовия диск към притискателния и след монтажа да се развиват)?

Име:1-mufta-stsepleniya-korzina-mtz-80-d-240-70.jpg
Размер:241.6 КБ
ID:5726903
            Последно редактирано от krumtenev; 07-09-16, 18:46.

Коментар

Не съм срещал такъв притискател,но най вероятно са транспортни болтове,които преди монтажа трябва да развиеш.

Коментар

Ясно ...
                А какво ви е мнението за този комплект (руснаците ми го препоръчаха че е много качествен -LUK -Германия)

Име:image-11-11-15-05-18-3.jpg
Размер:91.0 КБ
ID:5726936
                Педала на амбреажа се натискал като на лека кола
                Друг е въпроса че в България може да го няма.....

Име:img_0364.jpg
Размер:118.8 КБ
ID:5726939

Коментар

Оригиналния ми изкара 10 години

Коментар

На какви пари ти го обявиха този Luk?

Коментар

Препоръча ми го мой приятел - руснак......тук в България незнам къде да го търся (най-вероятно не го внасят)
                      там е 19000 р около 380лв.

Коментар

Първоначално публикуван от krumtenev Преглед на мнение
                        Оригиналния ми изкара 10 години
                        Какъв му е проблемът на оригиналния?Това е нещо,което при нормална употреба погребва трактора.
                        Имам две МТЗ-80,едното 1971г а другото 1974г,взел съм ги 1995 от разни текезесета,вече са пенсионери на преклонна възраст.На първото все още не се е налагало да ровя съединител,може би е сменян преди мен.А със тях съм работил близо 3000дк до 2011г.На МТЗ 952.2-то диска сдаде багажа на около 2000моточаса,и то защото моите специалисти тръгват с пълна лодка 11т в нивата на бързи.

Коментар

Тези дискове ги има в Бг и са металокерамика украинско производство, за притискателния не знам, не съм виждал такъв

Име:20160908_074249.jpg
Размер:128.6 КБ
ID:5727087

Коментар

Като стана дума за съединител за МТЗ,имам за продаване един притискателен и два феродови диска.Неизползвани,от ,,стария материал,,производство СССР.При интерес -на л.с.

Коментар

Само не купувайте украинските ментета че издържат 2 седмици.
                              Аз търся само произведено в Беларус.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X