Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разпределител Р-80

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До колкото си спомням продавача, който ми продаде моя спомена, че този на ЮМЗто има вътрешен слив, а този за МТЗ-то няма и трябва да си изведеш маркуч до резервоара.
    Другата разлика, моя стар разпределител имаше плаващо само на най-дясната ръчка, а този има на всички.И моя е хидросила, почти две години става от както съм го сложил, доволен съм много.

    Коментар


    • #32
      Преди 4-5 години купувах разпределител пак на хидросила.На външен вид и двата си приличат, и клапаните вътре. От къде се извежда този маркуч?

      Коментар


      • #33
        Оказа се че има няколко модификации на разпределителя, Р80-3/1-222 и Р80-3/4-222, като втората има допълнителен слив на маслото към резервоара. Маркуча за допълнителния слив се намира от другат страна на захранващия маркуч, има тапа, та там се навива. Няколко дни се борих неуспешно с качването на снимки.

        Коментар


        • #34
          Тъп въпрос, но какво ще рече "плаващо положение", че и аз принципно имам дилема с едни разпределители?

          Коментар


          • #35
            Положение я което реално имаш връзка между силовия цилиндър и резервоара на хидравликата, тоест цилиндъра свободно може да си вкарва или отнема масло от съда.На повечето разпределители не се слага с цеп безопасност.Неутралното положение НЕ заменя плаващото, там притока на масло към цилиндъра е блокиран.Полезно е при оран по неравен терен, позволява на плуга да "копира" релефа на почвата.Полезно е и при евентуален удар в непреместваем за твоя инвентар камък, спестява болтове, заварки, пари и цапотия

            П.С. Не е задължително плаващото положение да е само за силовия цилнидър, зависи единствено от това кой цилиндър е вързан към тази секция на разпределителя.

            Коментар


            • #36
              Да питам в тази интересна тема нащо за ръчните хидравлични разпределители. Обикновенно са ОН/ОФ и цилиндара тръгва и спира рязко. Има ли такъв ръчен с плавно изменение на потока, а не да ти се налага прецизност на ръката като на неврохирург
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

              Коментар


              • #37
                Евтиният вариант е да ограничиш дебита на помпата, ако съвсем нямаш вариант за реглаж на оборотите, аз поне ръчен такъв такъв не съм срещал. И автоматиката пак отваря рязко, често им задават каква "порция" да пусне за изпълни командата, ама става силно усложнена системата.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X