Обява

Свий
Няма добавени обяви.

избор на хидромотор за торачка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• избор на хидромотор за торачка

здравей те.Правя си торачка и искам да и направя задвижването с хидромотор интересуваме какъв да е хидромотора,сила и колко оборота в минута трябва да прави.и ако може да ми споделите малко съвети който може би не зная.

От: избор на хидромотор за торачка

здравей те.Правя си торачка и искам да и направя задвижването с хидромотор интересуваме какъв да е хидромотора,каква сила трябва да има и колко оборота трябва да прави в минута.ще съм благодарен ако ме и посъветвате как точно да направя вс.аз мисля от трактора изводите за ремарке да свържа към тях хидромотора който ще има зъпчатка малка която с верига ще задвижва др зъпчатка която ще върти бункерите на торачката и ще пуска дозата тор.някакви съвети?ще съм благодарен.

Коментар

Честита Коледа на всички!
      Ако имаш вариант, направи си торачката с кардан.Аз купих една с хидромотор и сега съм я хвърлил на двора,Потърси ако искаш темата в раздела.Пък и като загрее маслото в системата намаляват оборотите и хвърляш по-малко от предвиденото.

Коментар

Честита Коледа!
        Послушай колегата и няма да сбъркаш.Вече няколко съм ги преправил от хидромотор на кардан.Иначе хидромотора се избира по дебита който може да пропусне хидроразпределителя и дебита на хидравличната помпа.

Коментар

120 декара с лавандула ще торя виксирано тоес близко до лавандулата по време на оран с ботуш зад плужния орган на УНЛМ.взел съм два коша от стара българска сеялка един кош събира 15кг а на декар ще вкарвам толкова,колкото до финансийте искам да стане качествена гледам хидро мотори втора употреба по 100-120лв но не съм сигорен дали ще станат като този:http://olx.bg/ad/hidromotor-gm72-ID4...tml#1d9f3792f2

Коментар

Опитай с точки, запетайки и главни букви. Може повече хора да те разберат какво искаш да кажеш.
            Кольо Динев

Коментар

Честита Нова Година и да е успешна за всички!
              Подразбира се за какво става дума,но това торене не може ли да се извърши като се задвижва механично тороподаването от кутиите,че иначе как ще се съобрази скоростта на движение и оборотите на хидромотора който ще върти тороподаващия механизъм. При култиваторите с торовнасяне това задвижване идва от опорните колела.Показания хидромотор има възможност да върши работа,но при тези обороти ще трябва редуктор да се намалят оборотите.Ако има възможност пусни една скица на това което искаш да направиш,че нещата напълно да станат ясни.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0746694a206aa5da623bba7ebc0ad68ac99a82bb5da64716727dd43d294dbd8e.jpg
Прегледи:1
Размер:62.0 КБ
ID:5698659

Коментар

Мисля с запечатките да коригирам въртенето.Към хидромотора ще сложа малка зъпчатка а към торачките ще сложа голяма зъпчатка,за да намаля оборотите.хидромотора ще го свържа към изходите на трактора,който са за вдигане и сваляне ако има ремарке.

Коментар

Ясно е,че с зъбчатките ще намалиш оборотите,но това няма да реши проблема с торовнасянето при различните скорости на движение на трактора защото оборотите на хидромотора не се влияят от скоростта на движение,а от оборотите на двигателя.Трябва да се има на предвид,че веригите могат да предават движение до определени обороти.При този вариянт който искаш да реализираш трябва строго да спазваш скоростта на движение и оборотите на двигателя,но това зависи много от терена по който се работи и от естеството на почвата,ако е камениста или песъчлива не малко влияние ще оказва и пробоксуването,а когато спираш винаги трябва да изключваш разпределителя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X