Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за ремонт на верижен Болгар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за ремонт на верижен Болгар

Здравейте колеги,
    нов съм във форума и това е първата ми публикация
    Темата е тази - разполагаме с трактор болгар т54, чийто двигател е разглобен за ремонт вече година, а поради здравни причини човекът, който го разглоби няма възможност да го събере и сглоби. Всичките части са налични и чакат, но няма кой да се заеме с работата. Тракторът се намера в община Тервел обл. Добрич. Обиколихме всички околни села и целият град, но никой не се наема да го сглоби. Та идеята ми е ако някой има схема на двигателя да ми прати за да се пробвам сам да го сглобя, ако според вас е възможно това. Също така е вариант ако познавате някой, който със сигурност да може да го сглоби и да си разбира от работата. Ще му платим какото трябва, превоз, храна и там каквото е нужно. Ще съм благодарен за всякаква информация!
    Последно редактирано от m56789; 14-12-15, 22:14.

От: Помощ за ремонт на верижен Болгар

Колега, верижен Болгар и ДТ 54 са два различни верижни трактора.Напиши за кои модел става въпрос, за да мога да ти намеря книги.Поздрави...
    LZ1NBN

Коментар

Re: Помощ за ремонт на верижен Болгар

Доколкото разбирам човека има предвид малкия верижен болгар.
      А какво има да му се прави на тоя двигател?

Коментар

Т-54В,трябва да е машината с двигател Д-243.Моторът е изключително опростен и много надежден,няма какво толкова да му объркаш.Ако му е изваден коляновият вал трябва да се зацепи правилно ангренажа.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

http://www.techstory.ru/trr/t54v_tech.htm
          LZ1NBN

Коментар

Здравейте,
            Не съм напълно сигутен че е т54в, понеже е бил на дядо ми, но по последни спомени мисля, че е т54в. В момента цялата предница е свалена, а коляновият вал беше на ремонт. Ремонти преди не съм му правил и не съм наясно с устройството на двигателя. Спомням си че последно пред този ремонт вентилатора се беше забил в радиатора с водата и до там. Сега има нов радиатор и ремонтиран вал.

Коментар

Понеже във момента нямам възможност да отида до него и да погледна точно модела, в интернет видях че моделите т54в и т60 изглеждат идентични
              има ли някакви разлики?

Коментар

не съм напълно сигурен дали тракторът е т54в или т60в но при първа възможност ще кажа

Коментар

Т-60В е коренно различен по външен вид от Т-54В.

Коментар

значи по снимки ми изглежда като т54в

Коментар

здравейте колеги!!!
                      Търся книга за трактор болгар Т 54, проверих тука в сайта и друг път сая искали ризлични колеги но по една или друга причина няма нищо.Моля ако някой разполага с такава дая пусне
                      основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

Коментар

и аз търся
                        и книга и майстор
                        сега се свързах с един човек от враца който бил техник на такива трактори и може да прави ремонти

Коментар

..има в продавалника 20 лв на диск и 30 лв книга...ама се надявах някой да я пусне тука...
                          основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X