Обява

Свий
Няма добавени обяви.

модернизация на култиватор КПС 4,2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• модернизация на култиватор КПС 4,2

Здравейте.
    Идеята е да се модернизира култиватора с нови съвременни работни органи ( S-образни пружини държачи)
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Модернизированный-культиватор-в-сцепке-с-сеялкойкопирование-1.jpg
Прегледи:1
Размер:98.7 КБ
ID:6101211
    може и валяци да се монтират....

Име:1kps-4bsp.jpg
Размер:78.4 КБ
ID:6101212

От: модернизация на култиватор КПС 4,2

Това по принцип или специално за сеитбения агрегат? По полските клипове в тубата има всякакви такива комбинации, иначе тук в Бг не съм виждал. Сигурно всичко е въпрос до конкретните условия и прецизни сметки... Колега, ако направиш нещо и споделиш после резултати, ще бъде интересно. Айде сега и малко "усмивки от старите ленти" - Учебник за 8 клас, трудово обучение по СС, 70те години на ХХ век.

Име:P1040253.jpg
Размер:114.6 КБ
ID:5686360

Коментар

Не става въпрос за житната сеялка а само за култиватора ...
      ето още един вариант на изпълнение:

Име:SHMashUniv157_0027.png
Размер:35.5 КБ
ID:5686368

Име:SHMash73_Tehnik_0010.png
Размер:27.1 КБ
ID:5686369
      https://www.youtube.com/watch?v=2W1CX-g4Fsc
      Последно редактирано от krumtenev; 12-10-15, 21:09.

Коментар

Ако имах КПС-4 бих му свалил подвижната част и от нея щях да си направя навесен култиватор.
        И не бих заменил самостоятелно подвижните рамена с твърдо захванати работни органи. Подвижните рамена позволяват работния орган(бил той твърдо окачен, или на пружина) да слиза или да се качва нагоре спрямо терена който обработва.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Подвижни рамена не ви трябват при култиватор за слята повърхност.Целта не е органа да се движи нагоре надолу из полето вадейки кал ,там където опорните колела ще потънат в по-мека почва и излизайки нагоре там където е по-твърдо.Затова и се правят твърди рами и се кара с позиционно регулиране на навеса.Целта е равномерна обработка на полето.Изхвърли КПС-то и си направи нов култиватор.Ще ти излезе по-евтино и по-лесно.Профил 50x50x5 тези 7,32 кг на линеен метър и струва 1,44 лв кг. Профил 50x50x5 става за скоби на работни органи 32x10 или 32x12 ,които обаче от опит са слаби за предсеитбена обработка.За качествена и дълбока предстеибена обработка - 15 до 18 см ти трябват S-образни органи 45x12 ,чиято скоба е за профил 60x60 - 60x60x5 тежи 8,75 кг/линеен метър и пак на 1,44 лв за СТ3. Една проста сметка ще ти покаже ,че рамата е 30% от цената на култиватора ,останалото е в работният орган ,който при 45x12 на белотта струва около 54 лв броя.При интерес мога да пусна няколко клипа тук на култиватори ,които сме правили ние - да ги разгледаш и да се убедиш ,защо трябва да си го направиш наново.Най-малкото ще сложиш повече органи ,правилно наредени в четири реда за да няма проблем с набирания и прочие.

Коментар

Аз си имам култиватор (ЛЕХ 3,6 м)

Име:kult lech.jpg
Размер:191.2 КБ
ID:5687178
            Пусни клиповете ще ми е интересно да ги видя.
            Последно редактирано от krumtenev; 19-10-15, 19:57.

Коментар

Колега, пусни да видим клиповете и аз имам интерес, търся култиватор до около 5метра ширина, за трактор 160к.с, Благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X