Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Струва ли си покупката на БАГЕР ЮМЗ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Струва ли си покупката на БАГЕР ЮМЗ?

По принцип за големите машини не е желателно да се оставя на едно място,дизела изтива,не е добре за маслената помпа(няма достатъчно налягане),при по новите двигатели всичко е изчислено,но за по старите не е така,ако го взимаш само да копае с кофата,90% трактора ще стои на едно място,зависи от натоварването но двигателя няма да е с такова натоварване както ако го пуснеш да работи на полето,като цяло са здрави машини,държът на натоварване,но както всяка стара машина,си иска обстоен поглед от човек работил с такъв трактор,за да няма скрито покрито,за да се продава такава машина в разгара на строителството има някаква причина

Поздрави

Коментар

Някой може ли да ми каже има ли разлика между българската и руската багерна уредба, защото обмислям покупката на такава машина.Говори се , че българските са по сполучливо направени....

Коментар

Koлега,българската,уредба е по здрава,щото ,опръстените на зазпределитела дават по малко проблеми.Не можеш да сваляш багерното устройство когато си искаш,това е тежка работа,и трудна.На някой модели не е изведен силоотводен вал.Колегите са в сериозна заблуда,като мислят че багера е по малко натоварен от трактора.Въртенето на помпа марица,каналокопател,багерно устройство и фреза ,разказват играта на двигатела,заради високите обороти и малкото охлаждане.Иначе ЮМЗ е прост и добър багер,малко неповратлив,но евтин .Копае до 2.50-3.00м.дълбочина.

Коментар

Казаха ми , че нещо механизма който движи кулата / верига и зъбчатки / дава проблеми , при българските било ралично....

Коментар

Нашия беше с руско. Не е давал проблеми.

Само да уточня че беше от тия, дето като не работиш се прибира върху кабината и напред. По спомени май руските са 2 вида.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз си купих такъв, Болгар тк-80 с българска багерна уредба БХ-25 засега нямам проблеми, но го имам от няколко месеца. Само веднъж изби един хидравличен маркуч на кофата , но мисля, че е от дефект на самия маркуч иначе за поддръжка действително е много евтин и се намират части. Повечето неща са унифицирани на българските и руските уредби. Ако някои колега има такъв да пише на л.с. може да обсъдим някои подробности
              Прикачени файлове

Коментар

Зависи за какво ще го ползваш.

Ако е за собствени нужди или работа в някое село или среден град става.
                В по голям град няма да си "конкурентоспособен" - за повече работа големите багери ще те презъзхождат за по малко - бобкат-четата.

Според мен недостатъците на тази машина са следните
                - Не е много мощен, при по твърда почва и на по дълбоко "малее"
                - купола не се върти /само рамото на кофата се върти/ съответно се ограничава мястото където да застане камьона евентуално
                - като пуснеш греблото да буташ с него трактора става почни неуправляем и даста "слаб"
                -кофата е малка в сръвнение с по големия му брат мисля че беше Коврорец

Проблемите които би могъл да имаш са като при всяка стара машина плюс напукани и готови да те изаставят всеки момент хидравлични маркучи /доста са скъпи/ , течове на хидравлично масло, изкривени/счупени зъби на кофата

Като я прегледяш обаче може да ти служи дълго време
                088455338две
                "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                Джамбазов 2010г..

Коментар

Може ли някой да качи снимки на редуктора който задвижва хидравличните помпи.
                  Предварително ви благодаря.
                  878161634

Коментар

Не, според мен не си струва.

Евтин е, поддръжката също, можеш да си вадиш хлябът с него. +

Чудесен е бил преди 20 години. Съвременните аналогични модели са на светлинни години като технология, по-бързи са, по-маневрени, по-лесно са за работа, по-добра хидравлика, по-голяма производителност, идиотоустойчиви.

Мнението ми е на ръководител, нямал съм честта да карам такова нещо, но съм водил и едното и другото. Надявам се да съм ти бил полезен.
                    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Имам редуктор за хидравлични помпи но не зная дали е от багер юмз?
                      Ще ми трябват за друга цел.
                      Ако е същия поне ще зная от какво да го търся.
                      Ето и снимки на редуктора.
                      Прикачени файлове
                      878161634

Коментар

от багер ще да е,на обикновените ЮМЗ-та и белоруси е същия, но само за една помпа,
                        имам една помпа от юмз и шлиците са същите,
                        откъде го докопа?

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                          от багер ще да е,на обикновените ЮМЗ-та и белоруси е същия, но само за една помпа,
                          имам една помпа от юмз и шлиците са същите,
                          откъде го докопа?
                          Подарък.
                          878161634

Коментар

брех в Пазарджик хората подаряват,тука не можеш да хванеш некой да ти свърши работа секи иска пари. :А
                            колега ,премери дупките или шпилките на редуктора диагонално и напиши размера ,аз имам помпа от фадрома и ще ти кажа дали редуктора ти е точно такъв.
                            Последно редактирано от sparow; 04-05-09, 22:51.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                              брех в Пазарджик хората подаряват,тука не можеш да хванеш некой да ти свърши работа секи иска пари. :А
                              колега ,премери дупките или шпилките на редуктора диагонално и напиши размера ,аз имам помпа от фадрома и ще ти кажа дали редуктора ти е точно такъв.
                              Купих помпите нови по 150лв. пачето.
                              878161634

Коментар

горния редуктор със сигурност е от багер юмз.Преди малко се заприказвахме с един приятел на баща ми и показа неговата фадрома.
                                има 4помпи.
                                две за багерното,1за хидравликата на трактора и 1 за гребло.Двете се качват на редуктора,който се нанизва на силоотводния вал за инветар.
                                помпата за хидравликата си стои на също такъв редуктор но отпред на двигателя от другата му страна е нафтовата помпа.цялото това се върти от коляновия вал.
                                а третата помпа за греблото е на кожуха за скоростите от маховика мисля че се върти.
                                помпите му са нш-10 или 32.
                                на греблото е сложил отделна помпа защото цилиндъра му е много як ,за да може да запъва багера с греблото ,има и два цилиндъра които позиционират греблото.
                                разпределителите на багерното са обикновени от юмз. 2блока х3ръчки.-2стабилизатора,1нагоре/надолу,1нагре/надолу,2за кофата /грайфер/,има и още два отделни разпределитела от мотокар за рототарите на основата и горе.
                                багерчето му е добро и върши работа,маслото е 300литра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X