Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Треперене на двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Треперене на двигателя

Здравейте колеги имам нужда от помощ със едно мтз 80, вчера при оран излезна проблем - при постоянна газ във браздата мисля че нещо изтропа, сега точно за тропането може и да съм си го втълпил от шумотевицата, но от този момент нататък целия трактор трепери. Между 1200 и 1600 оборота целия трактор се тресе сериозно, най-добре работи на място под 1000 оборота, а след 1700 вече като че ли вибрациите са си старите, тоест са много по-леки, но вибрациите около 1400 тресат яко. Дали е във движение или на място няма разлика.
    Днес занесох да видят дюзите имаше 2 кофти, смених разпръсквачите но разлика нямаше/аз поне не усетих нещо осезаемо/. Първо реших да започна от дюзите и помпата, а помпата още не съм я свалял, но като че ли проблема е по сериозен.
    Последно редактирано от Schamane; 08-08-15, 14:53.

От: Треперене на двигателя

Скъсан колянов вал? Или изпаднала тежест от вала(ако има такива де, не го знам този двигател).
    Във всеки случай нещо е изпаднало, или по някакъв друг начин се е разбутал баланса на коляно-мотовилковия механизъм. Може и нещо по съединителя да е, но тогава би трябвало да се усети по педала. Няма какво да е по помпата и дюзите, щом има тресене и вибрации те не са виновни. Разбирам, че искаш да започнеш от най-лесното, ама...

Точи маслото, сваляй картера, и гледай. С писане ремонт не се прави.

И да споделиш какво е излязло
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Днеска свалих картера и случайно забелязах че перката на радиатора е счупена. Предполагам проблема ще е там...

Коментар

Надявай се...
        Има много лесен тест-сваляй ремъка, и ще си проличи веднага.

Коментар

Сигурни ли сте, че всички цилиндри работят? Като учех моята кошнина работи на бензин съм я карал на един, два и три цилиндъра. На ниски и на високи не тресеше.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Наистина може да се окаже проблема в перката.Виждал съм такова нещо при пластмасова перка на Жигула и имаше подобно тресене.Просто баланса на перката се нарушава сериозно,а и въздушната струя оказва своето влияние поради това,че оказва голямо съпротивление.
            Колегата както казва теста е прост,но при положение,че си свалил картера огледай внимателно всичко.Тези двигатели имат на коляновия вал противотежести,но ако нещо бутне там става голямо меле.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
              Сигурни ли сте, че всички цилиндри работят? Като учех моята кошнина работи на бензин съм я карал на един,два цилиндъра.
              Баси мотора...
              Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Не ми остана време днес да слагам обратно маслото, да паля и т.н., а иначе перката е метална със 4 елемента, сега единия го няма. Днеска като я видях счупена се сетих, че аз ора на отворен капак подпрян със един винкел около 30см, който падна някъде, не го видях на земята и на двигателя - сложих една тръба и може би след не повече от 1 час нещо изтрака, но не бях сигурен защото отвсякъде гърми като на сватба. Сега като я видях се сетих защото перката не се е счупила от нитовете, а по-нагоре тоест е ударила нещо, та дори е крива.
                Колкото до неработещите цилиндри, трактора на място работеше като часовник и като е загрял пали по-добре от мерцедес и се форсира нормално, звука си беше стандартен просто тресеше, но аз дори и картера да се разцепи първо гледам дюзи и помпа, щото е по-лесно и по-малко боли главата. Обаче като сложих дюзите, а помпата е със елементи на 1 година и тресенето остана - малко се притесних.

Коментар

Днес смених перката барабар със ремъка, но реших да сменя и гарнитурата на картера е няма такъв филм! Гарнитурата е залепнала за блока и няма сваляне, хвърлих всичко и се прибрах, а утре цял ден ще стържа, от сега ми става лошо като се сетя.

Коментар

Хи хи, който си има брадичка-ще си има и гребенче

Съвет:
                    Навярно имаш малък ъглошлайф. Купи си една телена четка за него(но не от твърдите, че са силно разбалансирани, и няма такова тресене, чак може да изтървеш шлайфа от вибрации), средно твърда върши идеална работа, и с нея остържи остатъците от гарнитурата. За няколко минути ще се справиш, това нещо яде старите гарнитури като топъл хляб...

Задължително слагай очила, или по-добре цял прозрачен щит, че хвърчат телчета с голяма скорост, и ако попаднат в окото-може и да го изгубиш. Аз съм малко небрежен в това отношение, но ползвам ли четката за шлайфа-задължително слагам очила. Та сещай се...

Коментар

Първоначално публикуван от Schamane Преглед на мнение
                      Днес смених перката барабар със ремъка, но реших да сменя и гарнитурата на картера е няма такъв филм! Гарнитурата е залепнала за блока и няма сваляне, хвърлих всичко и се прибрах, а утре цял ден ще стържа, от сега ми става лошо като се сетя.
                      Няма руски дарак,на който гарнитурите(оригиналните) да не са лепени със тази помия,цепи се на две и няма стържене.Аз си правя шабър от парче лист от автоматична ножовка,заточваш едностранно с малък ъгъл и минаваш челно на шмиргела да се затъпи около 0,1мм.С така направеният иструмент стържеш на ръка,не използвай чук защото материяла е много крехък и се кърши,като хвърчи във всички посоки.Хареса ми метода на Колю,но не съм пробвал.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Е и добре заточено дърводелско длето върши хубава работа.Особено на места , дето четката не може да достигне.Но на ръка , не с чука.
                        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                          Хареса ми метода на Колю,но не съм пробвал.
                          Пробвай, и ще останеш очарован. Аз като видях за пръв път гледах ей така: Всичко лъсва до метал и чака само малко силикон и нова гарнитура.

Естествено, за местата където не може да се обработи с четката си трбва стържене, но в сервиза ние ползваме скалпел(за по-тънките места), или заточен лист от механична ножовка, но заточеното да не е перпендикулярно на листа, а да речем под ъгъл от 20 градуса. Нещо като длето-едностранно заточено, но като си го представивсе едно е трапец, с дъъълги основа и горна част, а наклонента е под ъгъл.
                          И когато се изтъпи острието-заточвам си го на шниргела, ама без да го затъпяван нарочно. Да, така няма да се изхабява лесно, но пък и не реже достатъчно добре. А на нас ни трябва яко наточено острие, което може и да се изтъпи след една педя остърган метал, но единствено при ртакова заточване върши работа. Ако го затъпим предварително-чакай резултат.

Такова затъпяване се прави на секачите. Те работат с груба сила, и остротата на заточения ръб не е толкова от значение, а лекото затъпяване на ръба се отразява добре на дългото държане на "ряз".
                          Докато при стъргалките се търси колкото може по-остър ръб, и се гони именно този резултат. И като се изхаби-заточва се наново. Играчка е, но единствено това работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Докато при стъргалките се търси колкото може по-остър ръб, и се гони именно този резултат. И като се изхаби-заточва се наново. Играчка е, но единствено това работи.
                            Със остър ръб захапва и сваля метал,особенно Халумин,на чугун също не прощава.За целта пилвам насрещно на шмиргела за да получа 90гр ръб от едната страна и към 75гр от другата.Почваш да жулиш,ако не ти оттърва обръщаш инструмента и нЕма начин да не стане,пак се слува някоя и друга деруга по метала,но е по щадящо.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

е днеска вече му чух гласа, пее като лястовица с новата перка! Колкото до гарнитурата... малко болна тема, но аз постъпих така: тясна шина около 1см и дебела около 5мм я заточех на ракетата като да режа хляб/няколко пъти се наложи/ и лекичко я почуквах, а след това със дрелка + четка всичко лъсна. Гарнитурата на картера е дебеличка и само с четката отнема доста време за това минах първо със подобие на секач. Ползвах дрелката, защото шлайфа няма как да го пъхна там, пречат биели, рама и какво ли не, но метода е горе долу еднакъв. Предполагам със шлайфа ще става по-бързо заради оборотите, но и дрелката е вариант за трудни места.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X