Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лека спънка с Болгар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лека спънка с Болгар

Здравейте, забелязах че от шапламента/колектора ми тече масло точно на снадката със блока. После пък започва и от снадката на ауспуха със шапламента...а може и от ауспуха да хвърля, кой знае, а иначе си държи налягането 2.5. Какво мислите, сегменти ли ще са ? Гумички на клапаните ?
    Между другото, това като че ли се появи след като му нашибах олио , а във бързината като му наливах олиото с нафта обърках тубите и му налях м10д - 10л докато се усетя че е масло. Аз викам стана егати бълвоча, но пустиняка са реже като резарчка за дърва и само газ. После го забелязах това с теча, но е възможно и да няма връзка със горното, защото не го оглеждам всеки ден щателно.

От: Лека спънка със Болгар

Първо, това че си го нахранил с М10Д и олио хич да не те тревожи. И двете неща са съвсем добри за дизелово гориво, само дето М10 май по-скъпо от нафтата идва. Така както разказваш най-вероятно нищо му няма, ами през нормалните за тая машина пролуки дето досега е минавал малко пушек, сега минава и малко недоизгоряло масълце. То сигурно и недоизгоряла нафта е минавала ама там няма как да я видиш защото се изпарява по-бързо, а и по-добре изгаря в двигателя.

От олиото може да ти потече ГНП ама предполагам тя по малко така и така си тече, та едва ли ще го забележиш отведнъж.

Първо провери дали губи прекалено много масло. Ако не - разгледай из Форума народът какви бъркочи сипва в колите си. Знам един който близо 20000км мина САМО на отработено масло. А ти на трактора не отработено, ами ново си сипал.

Коментар

Цъ. На тракторите няма пълно изгаряне, тъй като са нискооборотни. На ЮМЗ-то оливаше целият двигател. Бях писал в темата за алтернативните горива и там така ми казаха. Всъщност болгара е с около 15%по-бързооборотен, така че може и да му се получи, но при ЮМЗ... не е приятна картинка. Иначе помпата къде има гумички че да потече . А м/у другото доста болгари съм забелязал които работят почти през целият ден на ниски обороти да им тече масло/нафта от колектора.
      Кольо Динев

Коментар

Много ще се радвам да сте прави, сега понеже е студено, седя и си мисля само лоши работи.

Коментар

Нищо му няма, смени маслото на двигателя с истинско, имах същия проблем с лукойлско масло. Вече никакво българско масло.
          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
            На тракторите няма пълно изгаряне, тъй като са нискооборотни.
            Няма пълно изгаряне, защото са стари. Ела да видиш на по-новите трактори как няма пълно изгаряне, нищо че са нискооборотни. Има такива дето ако ги вкараш в София през ауспуха ще изкарват по-чисто отколкото са засмукали във филтъра.

Коментар

От: Лека спънка с Болгар

Какво имаш предвид под стари. Стари като технология или като амортизация. ЮМЗ-то беше след основен ремонт на двигателя и помпата, ревизирани дюзи. На практика нов двигател.
              Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
                Какво имаш предвид под стари. Стари като технология или като амортизация.
                И двете.

Коментар

Първоначално публикуван от Schamane Преглед на мнение
                  Здравейте, забелязах че от шапламента/колектора ми тече масло точно на снадката със блока. После пък започва и от снадката на ауспуха със шапламента...а може и от ауспуха да хвърля, кой знае, а иначе си държи налягането 2.5.
                  Нищо му няма на трактора,на тези мотори(Д-243),шпилките които държат изспускателният колектор,са със проходни отвори които съвпадат със вертикалните във които са повдигачите на кобилиците като през тях се отича маслото в картера.От тежестта на кюнеца се разхлабват и протича масло през резбите,трябва да ги притегнеш.Ако ти се занимава извади шпилките от главата,обезмасли и сложи лепило.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X