Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се монтира стартер към пусково за ДТ 75 верижен трактор ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се монтира стартер към пусково за ДТ 75 верижен трактор ???

Здравейте колеги,преди 2 дни купих верижен трактор ДТ 75.Сериозна машина,но запалването на пусковият двигател ръчно,с въже нещо не ми допада много......
    Чух че може да се монтира стартер на пусковият двигател,което е добре,но не знам нито какъв стартер се използва (от какъв друг трактор става),а и трябвало май някакъв капак или допълнителен кожух към който се захваща стартера.
    Моля който знае как и какво допълнително ще ми трябва да сподели...Обяснявайте по-подробно,все пак е първата ми верижна машина...
    ПОЗДРАВИ.
    БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:пусконо дт 75.jpg
Прегледи:1
Размер:408.6 КБ
ID:6080042

От: Как се монтира стартер към пусково за ДТ 75 верижен трактор ???

Xa честито!Тази машина е чисто недуразумение на техниката,и ако не си побелял,очаквай да се случи в скоро време.Не знам за какво ще го използваш,но моят съвет е да го разкараш възможно най-бързо.Гледам,че мотора е А-41,дългоходов туч с мощност 105кс(май) на 1800об/мин,прекалено бързо кляка и губи мощност,имах го същия и още немога да повярвам,че се оттървах от него.
    По въпроса за пусковия двигател,капак със стартер от ЮМЗ заспиват,оригинално е с капак(кожух)от ЮМЗ и стартер от пусков на Т-150,разликата е,че на Т-етката стартера е със ел шалтер и се командва от ключ(бутон) в кабината.За целта,ще ти трябва изправна инсталация и читав акумолатор.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
      ....Тази машина е чисто недуразумение на техниката,и ако не си побелял,очаквай да се случи в скоро време.Не знам за какво ще го използваш.....
      Тази машина се използваше за оран ( включително и риголване , макар че може и да ти е чудно ) , брануване , дисковане (офроуд -сача ми е от него ) , че и за сеитба. Плюс газене на силажни ями и някои други не точно селскостопански операции.

Проблемът му не е в мотора , а в навременното обслужване като цяло, което ако се прави както трябва е убийствено. По тази причина още когато беше масов трактор в ТКЗС-та , изправните бяха не повече от 10-на процента .

Но пък за сметка на това - ако се поддържа както трябва е верен и по- полезен от кютука Т-150 ( макар че разбирачите могат да наскачат сега )
      Много е важно и в какво състояние е придобит , защото идея нямам какво е положението с резервните части . А ако трябва да се възстановява почти от скрап - не че е невъзможно , но не знам дали наистина си заслужава.

ПС. Ако пусковия мотор е изправен , едно дърпане с въжето и пали като кибрит
      Последно редактирано от Vlado_Ts; 13-02-15, 11:12.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

А системата му за завиване как е реализирана само нямам думи, без фрикциони.Бащата на времето е мислел да напуска работа от горското заради постоянните проблеми и ремонти по обектите на един такъв дзвер.

Коментар

Как така без фрикциони? Само спирачки ли има? Не съм запознат със верижните машини, но пусковия ми е до болка познат. Стартер с малко доработки, подлагаше се нещо става и от Вартбург, това ако имаш наличен. Иначе по магазините има пълен комплект кожух и стартер, такъв който се пали отдолу, по спомен излизаше около 120-150 лева. Обаче ако с въже не пали лесно, му готви голям акумулатор, или да сложиш външна бобина-да стане нещо подобно като делкото на автомобилите. Това се налага, тъй като на стартер оборотите са много по-ниски и магнета не прави хубава искра.
          Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Тази машина се използваше за оран...
            Проблемът му не е в мотора , а в навременното обслужване като цяло, което ако се прави както трябва е убийствено. По тази причина още когато беше масов трактор в ТКЗС-та , изправните бяха не повече от 10-на процента .
            Ако е със споменатия А-41,за друго не става,за обслужването си прав,никой не го правеше.

Но пък за сметка на това - ако се поддържа както трябва е верен и по- полезен от кютука Т-150 ( макар че разбирачите могат да наскачат сега
            Ако се поддържа,си е почти безпроблемен ДТ-75 и не може да се опре на малкият пръст на Т-150В(със всичките си недомислени решения),имаше версии със мотор СМД-21(ПД от ляво)128кс,но в България почти ги нямаше.

ПС. Ако пусковия мотор е изправен , едно дърпане с въжето и пали като кибрит
            Това инжинерно отмъщение,има избирателна способност за палене,има си "чалъм" за палене топъл или студен...

Първоначално публикуван от Emil_Pz Преглед на мнение
            А системата му за завиване как е реализирана само нямам думи, без фрикциони.Бащата на времето е мислел да напуска работа от горското заради постоянните проблеми и ремонти по обектите на един такъв дзвер.
            Нищо сложно,изпълнението е с планетарни механизми,уплътнени със фибъри(като на водна помпа),които във времето се разтичат и цапат лентите с масло,ако не ги уплътниш,няма управия,ни върви ни завива...

Както споменах,имах такова животно,и няма нещо което да не съм ремонтирал по него(май само кабината не съм вадил),вярно беше скраб като го вземах,подкарах го безпроблемно със много труд,научих го да завива и спирачните ленти да не са консуматив,но няма злоба,на най-елементарният наклон мотора умира...
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Благодаря колеги,значи да търся капак със стартер от ЮМЗ...пусковото си пали лесно но съм решил да му сложа стартер.Иначе трактора ще ми трябва само за да риголвам 50-60 дка (купих си и плуг за риголване вчера).Трактора купих за 5 300 лв.+ плуг Риголвач 600 лв.= 5 900 лв. а за риголването ми искат по 130 лв/дка,това са около 7 000 лв ,а за тези пари си купувам техниката за риголването и ще останат и за почерпка
              Сега търся да закупя Скоба за вадене на овошки,тъй като имам разсадник и май ще ползвам този трактор за това след като риголвам (най-добре се вадят овошките с верижен трактор).
              Благодаря Ви още веднъж за помощта!
              ПОЗДРАВИ !!!!

Коментар

Благодаря!!!
                Ще търся капак със стартер от ЮМЗ.....Поздрави!

Коментар

Мен пък с въжето ми харесва повече , провери центровката на мъгнета свеща и ако не работи добре като запали и карбураторчето. И ако всичко си е наред си пали от раз както каза колегата по горе. Предполагам че ни ти харесва и пусковото,мисля че може да се махне и то - директно със стартер. На ЮМЗ и на БЕЛАРУСИТЕ става.

Коментар

Първоначално публикуван от Elit Преглед на мнение
                    Благодаря!!!
                    Ще търся капак със стартер от ЮМЗ.....Поздрави!
                    Ако имаш някакви ядове с машината или нещо не ти е ясно-питай,трактора е прост като гъбено семе,но си иска кадърен оператор,инак си отмъщава.Помпенето на гумите(опъването на веригите)хидравлично(помпиш с грес) ли е или механично с ключ 55?

Коментар

Ако е със споменатия А-41,за друго не става,за обслужването си прав,никой не го правеше.
                      Както споменах,имах такова животно,и няма нещо което да не съм ремонтирал по него(май само кабината не съм вадил),вярно беше скраб като го вземах,подкарах го безпроблемно със много труд,научих го да завива и спирачните ленти да не са консуматив,но няма злоба,на най-елементарният наклон мотора умира...
                      Имах такъв трактор/ДТ-75 без турбо/ 10г. и доста работа свърши и ако не бяха стеклите се обстоятелства и до сега да си беше при мен.
                      Не е машина за файтонджии.Иска си обслужване и нещо разбутали се не търпи отлагане.Кушия с тази машина не се прави.
                      На коляновия вал има някакъв балансьор и ако се разбута започва да тресе двигателя.Аз при ремонта на двигателя само там не бутнах и съм извадил голям късмет.

Зависи как си карал по наклоните,но аз не съм имал проблем с мощността. Нещо си имал вероятно проблем с двигателя.

Благодаря колеги,значи да търся капак със стартер от ЮМЗ...пусковото си пали лесно но съм решил да му сложа стартер.

Хубаво си решил да му сложиш стартер,но ми се струва,че в студено време малко трудно ще му бъде паленето.Дано да греша.По-добре сложи стартер на ПД и няма да дърпаш с въжето.Един акумулатор от порядъка на 40ah решава проблема.Моя беше направен в началото да пали от "канцеларията"/така казваше ортака на кабината/. Точно на този модел има ръчен убогатител на горивото при първоначално палене.
                      Успех.

Коментар

За стартер на ПД-то става въпрос.Има дребна хитринка при паленето на основният двигател,която ако се спазва увеличава дълговечноста му.За целта основния мотор се върти на декомпресор със ПД-то,докато манометъра на маслото в кабината не отчете поне 1-ца и чак след това палиш.Задължително се практикува при продължителен престой на машината или в студени дни,когато маслото се е оттекло в картера,на топъл мотор се пали директно.Ръчният обогатител,(на ГНП-то има един щифт завършващ със шайба)се издърпва и остава във това положение,само при подадена газ докрай,след запалване,регулатора на ГНП-то го изключва автоматично.Ако не пали без обогатител,означава,че елементите на помпата са пътници,по принцип се използва при сериозни минусови температури.

Коментар

Левият е хидравличен а десният механичен

Коментар

по принцип се използва при сериозни минусови температури.
                            Това и аз имах на предвид като писах за убогатителя,но не съм го дописал.

Коментар

Първоначално публикуван от Elit Преглед на мнение
                              Благодаря колеги,значи да търся капак със стартер от ЮМЗ...пусковото си пали лесно но съм решил да му сложа стартер.Иначе трактора ще ми трябва само за да риголвам 50-60 дка (купих си и плуг за риголване вчера).Трактора купих за 5 300 лв.+ плуг Риголвач 600 лв.= 5 900 лв. а за риголването ми искат по 130 лв/дка,това са около 7 000 лв ,а за тези пари си купувам техниката за риголването и ще останат и за почерпка
                              Сега търся да закупя Скоба за вадене на овошки,тъй като имам разсадник и май ще ползвам този трактор за това след като риголвам (най-добре се вадят овошките с верижен трактор).
                              Благодаря Ви още веднъж за помощта!
                              ПОЗДРАВИ !!!!
                              Може ли снимки на плуга Риголвач

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X