Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваучери за горива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ваучери за горива

Първо се извинявам на модераторите ако не е в правилният раздел.... Ако съм сбъркал моля да го преместите.
    Колеги тези, които са взели ваучери за намален акциз на горивата и са използвали ваучерите, идва време да ви се заверявате дневниците.
    Срока, който е обявен за заверка от КТИ по разни медии е 17.01 но не чакайте крайният срок защото на област ще има поне 300-500 дневника за заверка. Проблема е, че никъде не обявиха срока на ДФЗ - 09.01 /който може и да се промени/....
    До момента колкото дневника съм видял всичките са имали нещо за дооправяне но още примерният дневник го дадоха е в дка. а той трябва да се пише в ха.
    ДФЗ все още нямат указания какво и как ще заверяват затова проверете си нещата само в КТИ а изчакайте ДФЗ да кажат какво искат.
    Ако някой има питания ще се опитам да помагам /уж съм чел "малко" по темата/. Надявам се да помогна и затова пускам това напомняне на колегите
    Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
    Калоян Кирилов
    LZ2ZGT

От: Ваучери за горива

Здр колега, аз лично ги отказах тези ваучери, тъй като някой от инвентара ми още няма регистрация, а не ми се заминаваше да наемам такъв, но доста колеги знам които ползваха ваучерите, а нямат почти никакъв инвентар регистриран, какво ще се случи с тях ако не докажат че са наели такъв под наем ?

Коментар

Няма да им се завери дневника от КТИ на тези мероприятия. В един момент да не се търси виновен за кризата, за неправомерно използване е казано от физически лица 2000-5000лв. А за ваучерите които не са използвани още не се знае къде и кога ще се връщат... Въобще манджа с грозде....
      Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
      Калоян Кирилов
      LZ2ZGT

Коментар

Абе в нашата тъй наречена държава потока на парите строго се контролира от "когото трябва", и не може току-така да се дадат на цървулите по селата едни пари, ей-така, щото са готини, и изкарват прехраната на народа. Преди няколко години възстановяваха акциза върху горивата, и тогава беше долу-горе реално, но сега каквото ти дадат с едната ръка-веднага го прибират с другата. Ако не са го прибрали предварително.

Ще ти дадат евтина нафта, ама я по-напред се регистрирай като Земеделски производител, та плащай всеки месец осигуровки, нищо, че работиш по трудов договор, и си осигурен от работодателя си, регистрирай си техниката в КТИ, за която плащай безсмислени застраховки, и още ред дребни таксички и данъчета, които обезсмислят получаването на "помощта" от държавата относно горивата.

Не, благодаря, при тези условия ще продължавам да съм в сивата икономика.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Така беше и с ХИВ-едни се отстрахуваха, други си отживяха. Горивото се гори от всичко.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Кольо еми по груби сметки ако имаш 500-800 дка /зависи колко ще ти се занимава с документация/ си заслужава да ти е регистрирано всичко - това е по сметките на земеделци от региона... Знаеш, че аз нямам право да кажа "не си регистрирайте техниката", по тази тема всеки си взема решение за своите действия и бездействия
            Калоян Кирилов
            LZ2ZGT

Коментар

Де да бяха толкова... Най-много съм работил 502, преди 4-5 години, докато дойда до сегашните 220.
              Това защото съм мека Гана и лош бизнесмен. Аз по-скоро съм тракторист-предпочитам да излаза на нивата с трактора, вместо да ходя по срещи и сделки.

Не искам да упреквам държавата за собствената си калпавост, но ако наистина искаше да подпомага дребните земеделци-можеше доста да направи в това отношение. Сега(а то и винаги, откакто свят светува) политиката е насочена към подпомагане на големите производители.
              Щото там са парите, цървулите да си налягат парцалите, и да стават бачкатори на големите.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Не искам да упреквам държавата за собствената си калпавост, но ако наистина искаше да подпомага дребните земеделци-можеше доста да направи в това отношение. Сега(а то и винаги, откакто свят светува) политиката е насочена към подпомагане на големите производители.
                Щото там са парите, цървулите да си налягат парцалите, и да стават бачкатори на големите.
                Баш си е тъй, както го пише Кольо!

И Тони /Стария/ има няколко теми по тези проблеми.

Коментар

Ами явно темата пак ще се разводни в посока, Всичко е за големите, то и аз бях казал преди време, че тия ваучери ги пуснаха за да има наказани. Но нищо не мога да направя по темата освен да се опитам да помогна на някой колеги с идея/съвет или като искате го наречете....
                  Все пак форума е за взаимопомощ, след като на повечето не мога да помогна да им изкарам джиповете, че моя не може да стигне толкова далече. Просто се опитах да помогна а не да ви ядосвам допълнително. Весели празници!
                  Последно редактирано от ckaytss; 31-12-14, 15:17.
                  Калоян Кирилов
                  LZ2ZGT

Коментар

За много години! Регистрирахме си всичко (до сега беше регистриран само трактора), подготвихме една камара документи, всичко изрядно, хората в КТИ си свършиха работата, доста бързо, и без да създават пречки. Взехме ваучери на невероятна стойност от 78лв и някакви стотинки и сега какво- няма къде да ги похарчим. Или поне допреди 1 месец се търкаляха унас. Питах наще за кво не сте ги похарчили- ами никоя бензиностанция не ги иска. Толкова ли беше трудно да се копира гръцкаят модел с безакцизната червена нафта, там поне санкциите за злоупотереби са лесни. Шансът за злоупотреба според мен е нулев. Защо трябваше да се изсмукват от пръстите толкова сложни системи? Отговорът е за да може да кажат управниците ни "виждате ли ние ви дадохме едиколко си милиона за нафта, вие сте некадърни и не можахте да ги усвоите." Просто държавата ни наистина няма желание да подпомага истински бизнеса, да не говорим за по дребните риби.
                    Здраве и берекет на всички! И дано случим на по-добро правителство следващият път.
                    Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
                      ... и сега какво- няма къде да ги похарчим. Или поне допреди 1 месец се търкаляха унас. Питах наще за кво не сте ги похарчили- ами никоя бензиностанция не ги иска. Толкова ли беше трудно да се копира гръцкаят модел с безакцизната червена нафта, там поне санкциите за злоупотереби са лесни.
                      Правите колонка и работата спи... дорде някой не е направил цяла бензиностанция... а следващия- верига.
                      п.п. а здравето и берекета - на всички
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Да с 70 лева за ваучери на година рафинерия направо ще направим, че и нефт ще почнем да добиваме ако трябва!
                        Кольо Динев

Коментар

racer92 прав си, всичко беше направено за големите. Поне това е мое мнение. Затова и бяхме казали, че който няма поне 800 дка да не кандидатства, просто писането е доста. Реално погледнато при налична регистрирана техника и 3-4 култури дневника се прави за няколко часа. В Силистренска област са вземали и на малки земеделци ваучерите от малки бензиностанции. така също и от международна верига /няма да я споменавам да не излезе реклама/ но при ваучер 56 лв. човека си заредил 56 лв. и му издали факура без да плаща нищо като са взели ваучера. Но като се зачетете в указанията там е казано, че ваучера за част от акциза т.е. 31ст./л. В горният случай е трябвало да зареди 56/0,31=180,65 л. и да си доплати разликата. Надявам се, че това е често срещан проблем и ще признаят от че грешката е на търговците.
                          Калоян Кирилов
                          LZ2ZGT

Коментар

Дано не направят проблем на човека, че да се ядосва що се е занимавал. Ето поредната тъпотия, трудноизпълнима дори и за средните-тези с около 1000 дка. Кой купува всичкото гориво наведнъж? И пак питам... то кой ли питам де, ама все пак. Толкова ли беше трудно да се изкопира модела с червената нафта, сякаш ние с ме открили топлата вода???
                            Кольо Динев

Коментар

Ами много са с такъв проблем с фактурите... А едно време като им признаваха по 7л./дка. само с фактура, контрола беше от митница. Тогава за всички беше най-лесно.... Ако си мислите, че и на хората от КТИ им се занимава в момента с тези ваучери като сега е периода за чистене на отпуски и др....
                              Калоян Кирилов
                              LZ2ZGT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X