Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чертеж за култиватор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чертеж за култиватор?

Здравейте колеги! Някой може ли да сподели чертеж на култиватор за слята повърхност, че по магазините не дава да се мери . Замислели сме го да е с онези пружинните органи. Ще се тегли от МТЗ-80, така че ширината трябва да е подходяща. Имам мерак отзад да е с онези къдравите валяци, но тази година може и да не стигнат паричките, така че най- вероятно ще е само с търмъци от чизел.
    Приемам и предложения за друга концепция пак със същата цел.
    Благодаря за отделеното време!
    Кольо Динев

От: Чертеж за култиватор?

Отваряш м.билето и за 1200 лв си купуваш прикачен КПЦ 4,20.До 2000 лв си го стегнал за работа.Не се занимавай с други глупости.

поздрави

Коментар

Имаме железата колега, а и нямаме толкова пари. То иначе за 3000 лева има български чисто нови ама... А на нас ще ни излезе около 800 лева макс.
      Кольо Динев

Коментар

Ми няма да ти излезе 800лв,в това бъди сигурем.Само джанти,главини,гуми-500лв,ами грапи,лястовиците,държачи,винкели,елетроди,ток,време и др.Играх го този филм преди години,от опит ти казвам.

поздрави

Коментар

Благодаря Ви за съвета. Знам че е редно да се уча от грешките на другите, обаче вижте моето положение. Имаме железата нужни за рамата, грапи също имаме останали от чизел, ще трябва да купим главините, лястовиците и държачите, електроди. Вярно малко се поизсилих с тези 800 лева, но мисля че до 1200-1500 трябва да се вместим. Време зимата се надявам да имаме. В интернет не намирам нищо сносно под 2000. Към тези пари ще ми трябват и пари за транспорт и евентуално някакви ремонти по него. Така че коклото и твърдоглаво да изглежда сме се вкопчили в идеята за самоделка. Така че приемам предложения
          Кольо Динев

Коментар

Излизат от време на време за 1200 лв.Търси прикачен,а не навесен.Прикачния много по-добре копира терена,по-голяма работна ширина,и най-важното не товари трактора.
            На МТЗ 80,навесен повече от 3 метра не може да работи качествено,с прикачния 4,20 го дрърпа без проблем.

Мога да ти снимам нашия,но чак след 2-3 седмици.

поздрави

Коментар

Благодаря ти за съвета. Снимките тогава-когато... Сериозно ме замисли за прикачен. Имам една излишна бутилка, може да съчиним нещо около 3,-3,50. Тези 4 метра ми се виждат някакси множко, по принцип не обичам машината да е на лимита, някъде ще захапе на по-тежко място и няма да може, а нашите места всичките са тежки.
              Кольо Динев

Коментар

С 4,20 и ЮМЗ 60 к.с работи,педала на газта е до долу,но работи.На 80 к.с му идват идеално.Защо те насочвам към прикачния-
                -Навесния върви като дъска,т.е не копира терена,ако има повече разстителни остатъци се пълни точно до навеса и рамената,и спира трактора.Ако са от слънчоглед или царевица,направо е кошмар.Трябва да дисковаш хубаво първо,после пак,да изореш дълбоко,и пак не е гаранция.
                Да ти унагледя-с 3,60 навесен работи трактор 95 к.с 4х4.На места така набира че вдига задницата,и е постоянно с включен преден мост,понякога и с заден блокаж.
                -Прикачния го няма този проблем.На трактора му е много по-лесно да работи.Копира терена без проблем.С по-малка мощност трактор,работи с по-голяма работна ширина.Сега и да не ти се вярва,но по-голямата работна ширина пести гориво,време.С навесния се обработват 25-30дк. на час,с прикачния отиваш на 40дк.
                Преглеждай редовно обявите в м.билето,ка.с.бг,фер.ер.бг,тракт.ор.бг и ще намериш за тези пари които ти говоря.Късна есен,и ранна пролет кооперациите/фермерите си сменяват инвентара.

поздрави

Коментар

Ясно. Ние култиватора го ползваме само на пролет след дълбока оран, за другите обработки ползваме дискова брана. Но е полезно не се бях замислял че може да има толкова предимства прикачния.
                  П.П. нашите места са равини като тава.
                  Последно редактирано от racer92; 14-09-14, 20:43.
                  Кольо Динев

Коментар

Моя кпс 4.2 болгара я тегли без проблем, така че 4 метра е добре. Аз също мисля, че е по-добре да си вземеш кпс, да му смениш кривите профили и някой друга чапа.
                    Не си казал на какъв модел си се спрял, поне визуално. Навесния е най-лесен за изработка, колегата ти е обяснил за прикачния. Ето ти примерен вариант за прикачен, но ще имаш играчка при този модел:

http://www.findpatent.ru/img_show/725978.html
                    http://www.findpatent.ru/img_show/725981.html

Коментар

Благодаря за линковете. Ще са ми от голяма полза.
                      Кольо Динев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X