Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заместител на гуми 8.25 R15

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заместител на гуми 8.25 R15

Здравейте, какви камионски гуми пасват на тракторните ремаркета рсд4 ? Чувал съм че стават от разни бугета, ако знаете нещо ще съм благодарен.

От: Заместител на гуми 8.25 R15

Това са гуми от едни стари ремаркета,които се срещат вече много рядко.

Коментар

Колега Видахим АД още произвеждат посочения размер гуми , посети официалния им сайт . Има галерия ,но за цени трябва да се свържеш по телефона или на и-меил .Доколкото знам не работят с куриери . Дано съм помогнал .

Поздрави

Коментар

Гуми от УАЗ.
        Кольо Динев

Коментар

От газка с джантите пасват гумите. Иначе от всичко може да сложиш гуми стига да са 15 цола. Всяка гума си има написана товароносимост и е препоръчително да я спазваш. Аз на самоходното шаси сложих гуми от Нива. Дават им товароносимост 630кг. Товарил съм по 1500кг баластра, личи си че е много товара, но 20км съм ги карал 3 пъти без ядове до сега.

Коментар

Стават 16 цоловите от бус или джип.Имам направени поне 10 и си ги карат хората все още.Не се хващай с 15 цола безкамерно-не влиза в джантата.Малко хлопа 16-та ама центроваш,слагаш обръча и помпиш.ПРОВЕРЕНО!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Lyudmil_Mitkov Преглед на мнение
              Здравейте, какви камионски гуми пасват на тракторните ремаркета рсд4 ? Чувал съм че стават от разни бугета, ако знаете нещо ще съм благодарен.
              От ремарке, полуремарке "Джъмбо" от по- старите това са тия с платформата на две нива. "Буге" е марка, име на фирма, Така казват на моста, който се вдига, когато си празен.

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
              Гуми от УАЗ.
              Не носят на товар.

Първоначално публикуван от jamamoto Преглед на мнение
              Стават 16 цоловите от бус или джип.Имам направени поне 10 и си ги карат хората все още.Не се хващай с 15 цола безкамерно-не влиза в джантата.Малко хлопа 16-та ама центроваш,слагаш обръча и помпиш.ПРОВЕРЕНО!!!
              По съм съгласен да обрежа малко /наистина ако ще е малко/ гумата за да влезе, отколкото да сложа по- голяма гума.Едно време товарните "Вида" всички ги режехме, понякога и част от конците по борда. Не съм виждал гума да "гръмне" по борда /да го прекъсне/ даже и с компрометиран борд. А съм карал и телта да се вижда.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-09-14, 19:31.
              E = mc2 / Прави си сметката! И умната!

Коментар

Първоначално публикуван от plamenlori
                По съм съгласен да обрежа малко /наистина ако ще е малко/ гумата за да влезе, отколкото да сложа по- голяма гума.
                Опитай това с рязането и ми пиши какво е станало...трябва до тел,тази която описва обръча.Понеже това работя от 10> години,и сме а твъря,че това е най евтиния,лесния,достъпния,бързия и т.н. начин да си обуеш ремаркето и да работиш!

Коментар

От газка не стават за предния мост ,защото като си натоварен опират и не може да завърташ теглича под голям ъгъл.От уаз са слаби както е казал колегата, при нас тези ремаркета са с надстройки и излизат понякога и по 8-9 тона.
                  Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.

Коментар

Ние такова ремарке нямахме, но веднъж взехме назаем от приятел и му гръмна му едната гума гума. Питаме го каква гума искаш да ти сложим човека каза от джип. Това беше преди 5-6 години. Още си го кара. Надстройката му е от една дъска 20-25 см. По спомен събира около 5-5,5 тона пшеница. До ден днешен си го кара с такива гуми. Така че явно носят толкова товар. За повече не знам. Колегата не беше споменал за надстройки.
                    Кольо Динев

Коментар

Опитай това с рязането и ми пиши какво е станало...трябва до тел,тази която описва обръча.Понеже това работя от 10> години,и сме а твъря,че това е най евтиния,лесния,достъпния,бързия и т.н. начин да си обуеш ремаркето и да работиш!
                      Значи... Гумата е безкамерна и казваш няма да влезе на джанта за камерна гума. Навярно си прав. А как ще монтираш на тази джанта по- голяма гума с вътрешна? Няма ли да я "прищипе"? За рязането не знам колко ще трябва. Той ще си измери и прецени. Рязал съм доста, както и всеки шофьор от онова време монтирал нова гума видинка. Не до тел, но съм карал с гума с дълбока до тел рана. Точно за по обръча, по точно по джантата говорим. Думата е за 11x20 и 12x20 "Вида"

А какъв е товарният индекс.Камионска гума 16-ка, не се сещам. Може да има, но не съм срещал. На 20 цоловите им даваха 5 тона на гума. 15-ките на "Джъмбу"-тата мисля бяха 4-тонни. А бяха и с вътрешни гуми. Отдавна беше. Казваш от 10 години с това се занимаваш. Ако това ти е и първата професия, твърде възможно е да не си монтирал с вътрешна гума. Позагубиха се.

Да не бъркам с тонажите, ама то на гумата си пише.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-09-14, 19:32.
                      E = mc2 / Прави си сметката! И умната!

Коментар

Камионски гуми на 16 цола има като за пример ти давам тази която е пред очите ми в момента 6.5-16 слагаме ги на едни камиони,които са нещо средно между камион и бус.Тварят ги с по 4-5 тона и летят.Става дума за 6 гуми общо! И да прав си хванах малко от ерата на вътрешните гуми при камионите/за щастие/ Правил съм на виетнамка 1 гума 2 следобеда...мъка...Сега от време на време пак понапрайвам по някоя на 20 но като цяло се загубиха.

Коментар

Пробвал съм различни варианти на 16цола бусови, може би почти всички размери имам, каквато и да сложа под 6 атмосфери върви като настъпана жаба, да не говорим за 15 цола. Ремаркето ми е обуто с каквито трябва, но имам свободни 4бр джанти и искам да ги наглася като резерв, на който може да се разчита.

Коментар

Ако е от тези, дето са като торо-разхвърлящите с кантарни оси. Стават джанти и гуми от виетнамка. Ако е от малките 4ри тонни, търси от дискова брана, мисля повече пластове беше браната, стига да не е сменяна с такава от ремарке.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X