Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискова брана Попово 4м

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дискова брана Попово 4м

Здравейте, дайте съвет за настройката на този модел брана, прави ми като гребен в средата,ъгъла на предните и задните батарии в момента е на средата, дисковете ми са около 50см диаметър почти нови. Модела е като този, само че я караме без крилата.

http://tractor.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%88...BE%D0%B2%D0%BE

От: Дискова брана Попово 4м

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:07062014700.jpg
Прегледи:1
Размер:260.5 КБ
ID:5601792 ето на житото как ми се отразява, става на ивици

Коментар

Не съм специалист,но 4-те секции лягат ли равномерно на земята,или...(е крива рамата)
      Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Всичко е струна, играл съм си точно да ги направя с подлагания и т.н.,

Коментар

А дисковете на предна(задна)двойка в една посока ли са?
          (предните в една,задните в друга?)

Коментар

За това не съм сигурен трябва да погледна утре, че не съм я закачал от миналата година

Коментар

Това е Х-сова брана,и трябва предните секции да хвърлят пръстта навън,а задните да я връщат навътре.Имам го това животно в парка и отначало ми създаваше ядове,като трупаше пръст точно в средата,намалих най-вътрешните дискове(сложих износени) и си реших проблема,но задължително влача и подравняща греда.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Греда имам доста тежка, но дисковете ми еднакво големи, колко броя дискове сложи по малки в средата, пробвал ли си с голям ъгъл отпред и малък отзад

Коментар

При него и предните може да хвърлят навътре.
                  Или плуга нещо?

Коментар

Плуга не е замесен, утре ще видя в каква посока са, но не би трябвало да сме ги объркали

Коментар

А дано....

Коментар

Първоначално публикуван от Lyudmil_Mitkov Преглед на мнение
                        Греда имам доста тежка, но дисковете ми еднакво големи, колко броя дискове сложи по малки в средата, пробвал ли си с голям ъгъл отпред и малък отзад
                        Доколкото си спомням,е със намален ъгъл,че вадеше големи буци,утре ако не забравя ще я снимам,ако въобще стигна до нея,че е обрасла във гюрлюци.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ей го желязото,със намален докрай ъгъл.

Име:IMG_20140729_104051.jpg
Размер:255.5 КБ
ID:5602073

Име:IMG_20140729_104101.jpg
Размер:211.0 КБ
ID:5602074

Име:IMG_20140729_104126.jpg
Размер:218.7 КБ
ID:5602080

Име:IMG_20140729_104208.jpg
Размер:185.7 КБ
ID:5602081

Име:IMG_20140729_104300.jpg
Размер:201.1 КБ
ID:5602082

Коментар

В същата посока са ми дисковете като на колегата. Ще пробвам да сложа и аз по малки дискове в средата, но май и ъгъла на задните батарии ще намаля пък да видим на слънчогледа какво ще стане.

Коментар

Първоначално публикуван от Lyudmil_Mitkov Преглед на мнение
                              Здравейте, дайте съвет за настройката на този модел брана...
                              Людмиле ще ти дам скромен съвет да се отървеш от тая брана, дето освен гробници зад себе си друго не може да прави, забрави за обработки.
                              Повярвай ми ще спестиш нерви и време,едно че е недомислена технически, но и лека.

Така,същата брана си я купих нова от анимекс -Добрич по поръчка, но не стандартните 7м а 6,5мНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0912 copy.jpg
Размер:213.1 КБ
ID:5603494Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0914 copy.jpg
Размер:273.1 КБ
ID:5603495Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0897 copy.jpg
Размер:256.8 КБ
ID:5603496.
                              Играх си и сложих отзад сондажна тръба за влачка, подравнителна малка дъска да заравня именно гребена, който остава между секциите или батареите.
                              На сухо браната подскача при атака до последно,сондажната тръба също дето е сант дебела и пълна с пясък.
                              Задра лагер на касета на сефтето и се накъсаха ушите на крилата дето са за хидравличните цилиндри за прибиране при каране на плаващи и това за 20 минути дисковане в рапично място.
                              Прибирам се на магия, яки планки,заварки и подсилване с усъвършенстване.
                              Рекламация. Идват двама инженери от завода в Попово.
                              В анимекса са я сглобили неправилно,разглобяваме браната-(гредите бяха объркани) и сглобяваме правилно.
                              Не беше малка заигравка и питам инженерите: Абе братлета за толкова години откакто тая мъка е измислена, така ли никой от завода ви не си напъна пипето малко да я подобри?
                              Отговор на майтап: Ние вярваме ,че механизатора по време на експлоатация сам усъвършенства машината.
                              Снимките са от обявата за продажба преди 3 години.Продадох я и до сега ми звънят и ме питат ,а аз отговарям: Вече се отървах.
                              Сега дисковам с 4 метрова, но 6тона тежка и няма подскачанеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF2179.jpg
Размер:175.3 КБ
ID:5603500няма гробници,кеф да сееш пшеница, а пък изорано място го прави като компактор.

Наслука братле и спорна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X