Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стара битова нафта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стара битова нафта

Хи хи, газта за горене сега я добавят в студените дни за да не замръзва в резервоара...
    И това на модерни, капризни дизели.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Е те хубаво я добавят, ама дали е 50 на 50 като стария навремето и ми разправя бумти нафтовата печка направо ще се пръсне

Коментар

Зареждай от старата смес и добавяй 30-40% нова нафта и си огън
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

По-добре да стои за подпалка на котела, по-дълго ще си спомням, че е била някога 8 стотинки

Коментар

Здравейте
            Градски да взема да те отърва от малко нафта + газ срещу заплащане.
            ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Колеги имам още битова нафта, но има и вода в нея, въпроса е как да ги разделя за да стане годна за ползване, че веднъж сложихме нафта с вода в тракторите и големи филми станаха А ако неможе напълно да се разделят , ще я използвам за миене

Коментар

Например нафтата плува над водата.
                Зависи от съда ти и изхидящата тръба. Ако има кран на дъното - отваряш и тече вода в тубите. Като се смени с нафта, отделяш за машините. Ако източваш с маркуч - пускаш го до дъното и точиш. Първо ще излезе вода, по някое време ще се смени с нафта. Мога да обясня и по-подробно, но сега ме мързи. Мисля, че е ясно дотук.
                Какви трактори и двигатели? Филмите там да не са от друго, не от водата?

Коментар

ЮМЗ и Владимирец. Филмите са от водата. Владимиреца огасна 300 метра след като му наляхме 10 литра от битовата нафта(резервоара беше почти пълен с хубава). Като погледнах маркуча за обратната нафта целия беше в бели парцали. Оттам следва източване на резервоара от пробката, миене на 2та нафтови филтъра, наливане на хубава нафта , след което откачихме маркуча за обратната нафта и помпехме докато спрат да текат "парцалите"След това следваха 10-тина секунди вартене и трактора запали безпроблемно.

Коментар

Имам 80литра стара нафта от преди 89та година и се чудя дали да я пробвам на тераното 2.7тди или да не си създавам излишни главоболия.

Коментар

Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение
                      Имам 80литра стара нафта от преди 89та година и се чудя дали да я пробвам на тераното 2.7тди или да не си създавам излишни главоболия.
                      На руски трактор няма проблеми с такава нафта.

Коментар

Че какво и е ? Ако е утаена би трябвало да няма проблем на какъвто и да е предкамерен дизел.Но ако съм аз, все пак бих мешал с "нова"

Коментар

Първоначално публикуван от Emil Manev Преглед на мнение
                          Колеги имам още битова нафта, но има и вода в нея, въпроса е как да ги разделя за да стане годна за ползване, че веднъж сложихме нафта с вода в тракторите и големи филми станаха А ако неможе напълно да се разделят , ще я използвам за миене
                          Остави я някъде да си почива. Тя сама ще се отдели от водата.
                          „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Намерих в мазата на дядо ми, бог да го прости, нафта сигурно мой набор.
                            Хубаво, ама свърши. Освен, че Диското си я пийва с кеф, е много по-добра за миене от съвременната.
                            Ако има от тая добричката, с газта, може да изкараш лев за няколко кубика дърва за котела

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X