Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МОТОБЛОК KUBOTA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• МОТОБЛОК KUBOTA

Здравейте , собственик съм на въпросната машина модел К750 и , ако има някой опит с такава техника ще помоля за помощ . Проблемът е , че дърпана дясно . Няма никаква логика да прави така , тъй , като колелата са постоянно блокирани , гумите еднакви и еднакво отдалечени . Благодаря
    [B]За всяко идиотско деяние си има философско оправдание[/B]

От: МОТОБЛОК KUBOTA

Какво значи дърпа на дясно, по време на каква дейност с машината става така?

Коментар

Независимост каква дейност Най вече с ремаркре . Всички сервизни които открих са с йероглифи , успех никакъв . Значи проблема е сериозен , понеже придобивката е неизползваема , оставено свободно нещото прави кръг с радиус от около 40м , а би трябвало да върви в идеално права линия .

Коментар

Имам такова нещо у дома и грижи нямам никакви.
        Щом прави чак кръгове, замисли се дали наистина са ти блокирани колелетата.
        Жилата провери ли ги?
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        08седем9010З60
        MAKE RALLY NOT WAR
        Confidence in Motion

Коментар

Да няма проблеми с лагерите на колелата?
          Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Когато се движи без никакъв инвентар, ако не я отклониш, по асвалтиран равен път, не би трябвало да ти бяга. Вече с прикачането на инвентар, причината е в неправелното му прикачане. Аз имам 2 мотоблока български с двигатели Акме и Хонда. Втория го купихме преди 4 години чисто нов. Баща ми (по-точно дядо ми е бил шлосер) сам си е направил плуга по оригинален чертеж с ползване на тяло пт конски плуг. Но все дърпаше на някаде и баща ми така и не го е ползвал. Един ден почнах да се зачитам как се настройват плуговете, поиграх си няколко часа и сега като има брезна направена, влезе ли едната гума в нея и без да го коригирам си изкарва реда. Оранта в зависимост от почвата ми достига до 20см.
            Ако нез никакъв инвентар ти бяга, тогава вероаятната причина е лагер на полуоската или диференциал.

Коментар

Благодаря за отзивчивоста. Жилата отпадат , прикаченият инвентар също , лагерите на полуоските предполагам и те , понеже като отключа блокирожките по равен асфалт се движи нормално по инерция. Остава диференциал , но няма странни звуци , или кавито и да е признаци , деблокажите работят. Няма никакви признаци или следи от каквато и да е интервенция . Усещането е все едно дясното колело да е по малко . Имам чувството , че ефекта след 10на км се усили , но може и да е само чувство да не Ви подвеждам. Каквото и да се случва не е добро , страх ме е да не се окаже , че съм си хвърлил парите навятъра . Сервизно описание за сега не откривам , но прдполагам , че това нещо няма диференциал , а някаква храпова система .

Нека се реши този проблем , че за ремаркето и плуга...... БЛАГОДАРЯ

Коментар

но прдполагам , че това нещо няма диференциал , а някаква храпова система.
                Как се предава движението от двигателя към колелата? Някаква снимка може да помогне.
                Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

С блокаж щом завива забрави дифа. Размени гумите и пак пробваи
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Това нещо не трябва да го караш с блокаж. Аз моте мотоблокове съм им махнал блокажа че е голяма недосмислица. Махнах го поради износване на вилката, която го държи изключен. Така един ден се включи и ми беше адски трудно да го завъртя на някъде, а от неравностите ме подхвърляше навсякъде. Ако го караш с включен блокаж, дори и от по-мека гума се получава завуване, особенно с ремарке по асвалта. Според мене всичко си ти е наред, просто не си намерил тънкостите на машината. Не си хвърлил парите на вятъра. Всяка подобна техника си заслужава парите. На тези китайско-японските машини единствен проблем за сега ми се струва че липсват части или са доста трудно намиращи се, за това аз предпочитам да ползвам по-стара техника, за която по всяко време мога да намеря части.

Коментар

Ето няколко снимки , дано помогнат.

http://www.panoramio.com/photo_explo...c&user=4685297

Коментар

За съжаление след размяна на колелетата нищо не се промени. И започнах да се притеснявам още повече . В неделя ще направя някакви клипове и дано......

Коментар

И аз съм собственик на Мотоблок Kubota K850 интересно ми е оправиха ли се нещата при теб .При възможност пиши .

Коментар

Изглежда дължа извинение на всички . Срам ме е да се обадя във форума . Проблема се оказа в мека гума . Срам , та срам. Сега съм се захванал да правя плуг . Как да споделя , като едва ли някой ще ме вземе на сериозно . Още веднъж ИЗВИНЯВАМ СЕ и БЛАГОДАРЯ .

Коментар

Първоначално публикуван от BOBY73 Преглед на мнение
                              Изглежда дължа извинение на всички . Срам ме е да се обадя във форума . Проблема се оказа в мека гума . Срам , та срам. Сега съм се захванал да правя плуг . Как да споделя , като едва ли някой ще ме вземе на сериозно . Още веднъж ИЗВИНЯВАМ СЕ и БЛАГОДАРЯ .
                              е, как мека гума бе пич - нали си ги разменял и нищо не се е променило ?!?
                              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X