Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предно стъкло т-25

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Предно стъкло т-25

Аз намерих стъкло, закалено си за 50лв. Реших, че няма смисъл от повече тънене и сега остана само да го монтирам.
    gsm - 0899388807

Коментар

Успех,дано не ти създава трудности!Иначе уплътнението трябва да е като на ладата.С един шнур,който като се издърпа и уплътнението се освобождава и така улеснява демонтажа на стъклото.А затова,моя съм го купил без кабина,защото знам,че ще ходя из горите,я ще запре у някоя клонка,я няма да мога да мина заради допълнителната височина на кабината.Да,като се сетиш има предимства,вентилаторче,което да охлажда през летния сезон и парно,за зимата(което ме съмнява да отоплява както трябва).Но друго си е на сянка,а не като се прибереш от оран,цял ден си се пекъл и като легнеш,не можеш да докоснеш възглавницата,заради изгорения врат от слънцето!Поздрави,Момчил!
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
        Иначе уплътнението трябва да е като на ладата.С един шнур,който като се издърпа и уплътнението се освобождава и така улеснява демонтажа на стъклото.
        Значи монтажа би трябвало да става по обратния ред, слагам стъклото във уплътнението и после шнура така ли да го разбирам
        gsm - 0899388807

Коментар

Ако има шнур, той се слага последен, защото е заключващият елемент. Без него гуменият профил е мек и по-удобен за работа. При нужда от смазка - сапунена вода.

Коментар

Има да , мерси утре ще пробвам .
            gsm - 0899388807

Коментар

Шнура ти е последната грижа!Поставяш внимателно стъклото,не че те подценявам,но от опит знам,че сам няма да се справиш,затова с още един човек,бавно,но славно!Като го сложите стъклото в каналчето на уплътнението,чак тогава затягаш със шнурчето .Ако нещо не си разбрал,питай .
              Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
                Поставяш внимателно стъклото,не че те подценявам,но от опит знам,че сам няма да се справиш,затова с още един човек,бавно,но славно!
                Четири човека яко зор, докато го натамъниме , не и без помоща на предишния собственик и неговите "подбрения" по рамамката . Както и да е сега всичко заспа !

п.с. да сте чували за набутване на на телчета за миене в ауспуха, с цел намаляване на шума. Има ли ефект ?
                gsm - 0899388807

Коментар

Първоначално публикуван от dradonov Преглед на мнение

п.с. да сте чували за набутване на на телчета за миене в ауспуха, с цел намаляване на шума. Има ли ефект ?
                  Стават за отдушника ако плюе много масло,във кюнеца ще изгорят!
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                    Стават за отдушника ако плюе много масло,във кюнеца ще изгорят!

иначе има ли осезаем ефект от към шумозаглушаване ?
                    gsm - 0899388807

Коментар

Ами то си е метална вълна,от огъня ще изгори,може и да има някакъв ефект,но кратковременен.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ти ме отчая имам един стар аупух от ЮМЗ фана да го приспособя да видим дали ще има ефект, краен случай да сложа такъв от кола там дето си са с вата в тях .
                        gsm - 0899388807

Коментар

Колега скоро правих един импровизиран шумозаглушител за моя мотоциклет Ямаха XTZ 750 Super Tenere от прахов пожарогасител Ятрус 2 /широко разпространени във всички соц. автомобили го имаше навремето/. Тръбата, която идва от колекторите продължава в пожарогасителя направо - без никакви завихряния в него. В местото на преминаването я разпробиваш или я прерязваш с ъглошлаф, така че да "звукоотдава" в обема на пожарогасителя. Пространството между тръбата и тялото на пожарогасителя запълваш с минерална /стъклена/ вата. В зависимост от това до каква степен ще уплътниш ватата в свободното пространство се изменя и звученето на шумозаглушителя. При силно сбита вата свукът е остър, натрапчив, докато при малко по свободно поставена вата звученето е по-меко и плътно. Става много сполучливо - методът е изпитан лично. В последствие разбрах от един приятел, че някакъв квартален майстор в Пазарджик правел спортни гърнета за автомобили по подобна "технология". С една дума ако го направиш ще се сдобиеш със спортен ауспух за Т25, като нищо с него можеш да кръстиш машинката и Т30. Наздраве и дано съм бил полезен!

Коментар

Мислел съм го и този вариант само ,че ватата в гърнето ще бъде или мн бързо издухана от налягането от газовете или ще се задръсти мн бързо със сажди. Говорим все пак за дизелов двигател на който гърнето е на 20см разстояние от двг.
                            gsm - 0899388807

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X