Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кит по трактор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• кит по трактор

Колеги здравейте !
    Започнал съм са ремонтирам владимировеца т25 и искам да му пусна една нова боя, съответно и да изправя линиите на капака и кабината - та въпроса ми е удачно ли е да се слага кит по тези ламарини, като се има предвид какви вибрации има трактора и как се нагорещява капака ?
    Имам чувството, че кита ще се напука набързо и целия труд и пари ще отидат на вятъра . Някой правилил ли го е това упражнение , да сподели опит
    gsm - 0899388807

От: кит по трактор

Надали някой си е китосвал трактора,но предполагам ,че алуминиев кит ще издържи и на вибрациите и на температурата .Сетих се ,че за температурата на капака има решение с киче или нещо подобно!На ПАСАТ преди време залепих отдолу на капака екранен стереопор с алуминиево фолио,че и те имат проблем с температура на капака и си реших проблема, измисли си нещо подобно!/винаги има начин/
    Последно редактирано от faster; 08-07-12, 18:32.
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Това е една толкова, ама толкова излишна работа, че даже не си заслужава тракането по клавиатурата да се обсъжда.

Гледай тракторчето да върви, да не се чупи, а ламарините са последна грижа. Това да не е кайен...

П.П. Пише се Владимирец.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

П.П. Пише се Владимирец.
        Да,ама навремето по бая краища му викаха,,Владимировец" и ако го е взел от някой жив наследник... .А иначе точно това с капака бих го оставил за по-натам.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Кольо ти го каза

Не се занимавай с щуротии аз моя му скъсвам трътката тия дни от бачкане а маслото държи 0.1-0.2 и 100 градуса температура
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
            Да,ама навремето по бая краища му викаха,,Владимировец"
            То и сега почти всички му викат така. Ама чукча нали е писател... А на капака си го пише, ама чукча...
            [QUOTE=Стария;1891359
            Не се занимавай с щуротии аз моя му скъсвам трътката тия дни от бачкане а маслото държи 0.1-0.2 и 100 градуса температура[/QUOTE]
            Ако е 0,1-0,2 не е добре. Ама щом се хвалиш-значи имаш предвид 1-2 бара. Или както беше там написано на уреда, килограми на сантиметър на квадрат, или както там...
            Това показва, че няма износване в лагерите на коляновия вал, в лагерите на разпределителния, и на други места.
            Ама те владимирчетата са си добри машинки. За двата си цилиндъра се справят учудващо добре, и с малко повече грижи се отплащат с вярна служба.
            Мечтаех си за такава играчка, ама е малък. То и ЮМЗ-то ми идва слабо....

Коментар

Ми то аз вече съм го разглобил целия и почти съм го изтъркал, направо ми се разката фамилията имаше поне 5 пласта боя и един приятел като ми каза че сега като се боядиса и тия кривини щели мн да личат на новата боя и ще стояло страшно грозно , и направо ми запали фитилите . А то капака си е доста блъскан .
              Иначе виждам че пише Владимирец ма тука всички му викат владимировец та и аз така свикнах .
              gsm - 0899388807

Коментар

Кажи му на приятеля си, че това не е гъзарско БМВ(или кайен както писах по-горе), а машина с която се РАБОТИ!. А за нея дали ламарините водят линията е съвсем, ама съвсем без значение.
                От значение е например да има добри спирачки, да работи декомпресора, да няма течове на масла(то няма как де-руската машина ако не тече значи няма масло), да пали лесно, да не пуши през ауспуха, да има добри гуми, налягането на маслото в двигателя да е в норма и при ниски обороти, И ред други неща. А най-важното е да има читав тракторист!

А този с ламарините и линията им може да го пратиш на майната му.

Коментар

Като каза декомпресията как да разбера дали работи , по принцип като местя ръчката не усещам никаква разлика ?
                  gsm - 0899388807

Коментар

Смесвай 1/1 нормален кит и кит със стъклени влакна. Ако слагаш само стъклен- после зор се шкури, ако е обикновен- цепи се.
                    На сърбела майката му е чесането.
                    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Най-просто-докато двигателя работи-задействай ръчката(дърпане или бутане-забравил съм пусто...). Ако двигателя угасне-значи работи. Ако не-гледай за прекъсната връзка на щангите. Най-често има откачен някой щифт, или прекалено голямо износване, оттам луфтове които докато се оберат свършва действието на ръчката.
                      Другия по-надежден метод е с разглобяване и гледане какво става при задействане на ръчката. Трябва да има един прът с нещо като болтове който се завърта под въздействието на ръчката, и болтовете натискат леко изпускателните клапани, та се изгубва компресията.

Ако не знаеш за какво служи-за да даде възможност на стартера да развие предварително някакви обороти, и запалването да стане от акумулираната енергия в маховика, а не от силата на стартера. Старите машини са так. Просто стартерите макар и обемисти са били по-слаби, та се е налагало да се слага декомпресор за да може да се запали на стартер...

Коментар

Значи ще трябва да го отворя да видя , защото като бутна ръчката нищо не се случва камо ли да загасне , а всичко си е закачено там при щифтовете .Иначе нямам особени проблеми с паленето , не пали от раз, но за такава машина ми се струва нормално .
                        Борко този вариант пробвал ли си го на трактор ?
                        gsm - 0899388807

Коментар

Първоначално публикуван от dradonov Преглед на мнение
                          Борко този вариант пробвал ли си го на трактор ?
                          Пробвал съм на много неща- не само на трактор. Ако ти кажа какви неща съм китвал и боядисвал... Но ако имаш накъсано и поцепено по ламарините от вибрациите- никакъв кит не помага- първо подсилване, заварки, чак тогава кит.
                          На сърбела майката му е чесането.
                          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Стига с тоз кит бе... Само кит му липсва на стар съветски трактор...

Баси имало по-откачени от мен. Кит съм ползвал за да залепя грифа на китарата към тялото(щото на кутията пише, че лепи дърво, и вярно го залепи-така я подарих китарата) ама да го слагам по ламарините на трактор-това вече е извратено.

Коментар

Няма накъсано, само огъвания ,но майще взема само да си го пръсна с една боя така и така съм го изтъркал вече , нещо не ми се рискува с този кит .
                              gsm - 0899388807

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X