Много високо и тясно бре... На страничен наклон ще го хване "синдрома на Самурая"....
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Метални опорни колела, метални тракове... Баси трактора. И агрегатите бас държа са от УАЗ а двигателя възможно най-слабия и кекавия който могат да намерят на пазара руснаците, от Жигула да речем...
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Всяко кило повече иска още един литър водоизместващ обем на корпуса. И така тия с жигулските мотори правят смешни тия със самолетните.
Мда.
Къде е това че не разбрах? Щото като няма сила да излезе на най-елементарно скатче от водата ще те питам за двигатели и трансмисии...
Стефане, само за да ти дам тема за размисъл ще те попитам знаеш ли какво е това "Трактор пулинг"?
Айде да дам и аз нещо за размисъл-Трактор ДТ-75 верижен е около 75 коня.Същият този Трактор тегли Тир паднал в канавката зимно време и го вади.Тира е пълен с около 17 тона в ремаркето машини някакви.Въобще аз смятам че всяка верижна машина може да направи смешни в отношение на проходимоста и тегленето всяка една колесна машина.
Та в случая с Трактор-Пулинг няма нищо общо защото това са машини направени за работа по горе в темата а не за кеф на публиката като сеири от рода на Трактор-Пулинг
Айде да дам и аз нещо за размисъл-Трактор ДТ-75 верижен е около 75 коня.Същият този Трактор тегли Тир паднал в канавката зимно време и го вади.Тира е пълен с около 17 тона в ремаркето машини някакви.Въобще аз смятам че всяка верижна машина може да направи смешни в отношение на проходимоста и тегленето всяка една колесна машина.
Та в случая с Трактор-Пулинг няма нищо общо защото това са машини направени за работа по горе в темата а не за кеф на публиката като сеири от рода на Трактор-Пулинг
Аре пак ще кажеш че се заяждам, ама написа поредната глупост.
Давай подред - трактора може да изтегли точно толкова колкото сцепление има - независимо дали е колесен или верижен - той има определено тегло и определена площ на която стъпва + това има грайфери които може би се забиват на определена дълбочина в грунда и пак определено тягово усилие може да се развие спрямо твърдостта на грунда. Така, до тук ясно, даже трактор с много малко коне, но тежък и с големи грайфери забиващи се дълбоко в земята може да дърпа много. Обаче идва един пулер и дръпва няколко пъти повече, въпреки че на практика това противоречи на законите на физиката - с това тегло, опорна площ и сцепление на грайферите не би трябвало да може да го помръдне, обаче той го прави...как става?
Аре замислете се над това, щот някои хора даже тук в България са стигнали до същите изводи интуитивно (да не ги цитирам) въпреки че това си е цяла теория и успешно работеща.
А сцепното тегло не е свързано толко просто с площта на контакта. Но за всяка амфибия теглото е смърт. Смени жигулския мотор с някоя двайсецилиндрова изгъзица, и глей сеир. Волю неволю няма да остане нищо от сухопътната геометрична проходимост, а за излизане на брега вече и дума няма да става.
А сцепното тегло не е свързано толко просто с площта на контакта. Но за всяка амфибия теглото е смърт. Смени жигулския мотор с някоя двайсецилиндрова изгъзица, и глей сеир. Волю неволю няма да остане нищо от сухопътната геометрична проходимост, а за излизане на брега вече и дума няма да става.
Май изобщо не четеш какво съм написал и повтаряш все едно и също. Не мисля че трябва да е тежък, но трябва да е МОЩЕН!
Коментар