Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на гориво през GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на гориво през GPS

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
    Яйцето или кокошката!!!
    О-о, въпросът изобщо не е толкова философски. В една стопанска структура нещата са много ясни и базови: Цялата инициатива е на управлението - и отговорността съответно.
    Да се дават заплати в размер на един-един и половина резервоара (на лек автомобил) гориво и да се предявяват претенции към манталитета на работниците, че и с менторски тон да се правят глобални обобщения - си е чиста проба наглост и дебелокожие.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

От: Разход на гориво през GPS

Аз мисля че има два подхода към проблема, единия е да се погледнат професионално подготвени нормативи като тези (естествено тези са безплатни и са само за леки автомобили) след това т.н. шефове (повечето от тях знаем че са адски некадърни) ,ако вдяват от работата си ще знаят или ако не знаят ще назначат човек дето знае ,една фадрома с колко часа работа, какво точно трябва да свърши и няма да търсят под вола теле (защото икономията в случай че излиза зададената работа е похвално явление) ама така смятат широкоскроените хора .Ако не му разбират но пък си мислят че могат да го компенсират по друг начин(втория подход), започват занимавки от рода на тази зададена в темата ,по нея мога да предложа решение създадено у нас по подобие (крадено) на решението на Волво при техните тежки машини, а именно контролер с ултразвуков разходомер-водомер който подава инфото към джипиеса и така.
      С уговорката че присъстващите правят изключение и споменатите квалификации в никакъв случай не са към колегата отправил питането ,трябва да обощя че:
      Ако не ти помага само наличието на джипиес тогава нищо няма да ти помогне,защото наличието на компютъра който споменах не дава гаранция за надеждност, работата му много лесно би могло да се съботира и тогава тарикат-шефа (собствени наблюдения) е поставен пред дилемата да спре работата на машината до отстраняване на (скъпоструваща операция) проблема или да продължи и да пие една студена вода.Не съм чувал за метод който да дава абсолютна надеждност в България.
      Ако пък греша ,ще се радвам да науча метода и с удоволствие ще поздравя споделилия колега и ще си взема думите назад.
      Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X