Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискова брана за Болгар ТК82 размер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дискова брана за Болгар ТК82 размер?

Здравейте колеги. Интересува ме каква ли дискова брана (като размер) би била най-подходяща за ТК82. Да кажа че говорим за употребявана. Благодаря на всички отзовали се и ако има някой с подходящаа сега е момента . Насочил съм се към 3.2 поповска.
    0878 847 325 Наско

От: Дискова брана за Болгар ТК82 размер?

Вярно си се насочил. Тази брана идва таман за Болгара.
    Аз имам такава, но идва малко голяма за ЮМЗ-то, та съм и свалил по един диск от края на батареите, и сега от 3,20 е 2,80...

Но Болгара си свирка и пее с тази брана. Само гледай рамата да не е с твърде много заварки. Това означава, че в скоро време и на теб ще ти се наложи да заваряваш по нея.

Друго-поради разположението на батареите този вид брани имат гадния навик да забиват доста по-надълбоко предния ляв край. Доста хора лекуват това със слагане на постепенно намаляващи по размер дискове, но това според мен не е правилно. Аз се справих с този проблем така-сложих си нормални по размер дискове, като между гредата на която се захващат батареите и десния "лонжерон" на браната сложих подложка. Така десният край пада леко надолу с което компенсира потъването на левия.
    Дано да си разбрал. Ако не си-питай, пак ще обясня...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колега казваш няма да ми е голяма,а ти с какво я дарпаш ЮМЗто какво е ми е въпроса? А ако се мъчи и аз си мислех да вадя по 1 диск пак ми е вариянт.
      0878 847 325 Наско

Коментар

Не можах много да ти разбера въпроса, ама ще се помъча да обясня какво у е на ЮМЗ-то.

Значи-моят трактор е с мощност 60,5 конски сили, а твоят с 80. Което си е голям плюс. Няма да има нужда да вадиш дискове, Болгара си дърпа браната без да се тормози. Ако пък е с двойно предаване-още по-добре.
        Имай предвид, че за да дава качествена обработка браната иска малко по-висока скорост. Така се разтрошават по-добре буците. Но в тази суша напоследък-трудно може да се постигне добра обработка мамка му...

Гресирай лагерите всеки ден, докато избия грес отнякъде. Обикновено с един такаламит не може да се гресират всички лагери, отива още половин.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Всичко разбрах. Благодаря за информацията. Сега ако има някой който има такаваа брана сега е момента да я продаде.
          0878 847 325 Наско

Коментар

Колега сега се сетих че щях да питам голям проблем ли е ако предните дискове не са детелини(тея нарязаните)
            0878 847 325 Наско

Коментар

Първоначално публикуван от nasko.kolev Преглед на мнение
              Колега сега се сетих че щях да питам голям проблем ли е ако предните дискове не са детелини(тея нарязаните)
              Това дори е положително,но 3,20 си е малко голяма за ТК82.Аз имам ТК82 и дърпам 3,20 но не може да се постигне нужната скорост при плаващо положение на браната.
              0885719173-Красимир

Коментар

Няма проблем,че предните дискове не са нарязани/детелини/.Моята брана беше такава-3,20м,но я влачех с ДТ75 и работеше много добре с голям ъгъл на атака и на плаващо положение,ако не е в този режим на работа не може да копира терена и дисковането е некачествено,ако е с малък ъгъл залягането е лошо и дисковете не се набиват,а при малка скорост браната не работи добре.
                За ТК82 3,20м. е малко голяма и ще му е трудничко да я влачи по пресечен терен.Ако има от къде вземеш само за проба 3,20м. и 2,20м. сам тогава ще се убедиш коя е по-добра за трактора.Една препоръка не гледай за количеството обработена площ,а за качеството.Както каза колегата тази година е доста сушаво и трудно се обработва и това създава проблеми както за машините така и за инвентара.

Коментар

Колега аз взех за проба 2,20 варви и не му тежи добре му е. Сега се чудя от каде да взема 3,20 да я пробвам, но на днешно време никой не дава иска ми се да пробвам преди да си купя, нооо...
                  0878 847 325 Наско

Коментар

Първоначално публикуван от nasko.kolev Преглед на мнение
                    Колега аз взех за проба 2,20 варви и не му тежи добре му е. Сега се чудя от каде да взема 3,20 да я пробвам, но на днешно време никой не дава иска ми се да пробвам преди да си купя, нооо...
                    Тази 2,2 му е малко малка и особено ако е само с едно колело отзад не ти трябва.Някой си купуват 3,20 и махат по 1 диск на батарея така става 2,80 и е идеална за ТК 82.
                    0885719173-Красимир

Коментар

Не колега браната беше заветска, но човечеца нещо е полудял и реши че цената е почти равна на тая в магазина иии сега пак процеса на тарсене продължава... А я кажете какво е мнението за идеята да си направя имам от каде да си взема 28 диска на цена вторични суровини, но останалото ми се струва доста нерентабилна идея.
                      0878 847 325 Наско

Коментар

Изработката може да стане,но ще ти отнеме много време и труд е също ще трябват и доста пари.Сега на пазара излязоха по-опростени/относно ходовата част/модели брани.Всичко може да се направи стига да има човек желание,но все пак ми се струва,че покупката на брана втора употреба макар и да се направи някакъв ремонт е по-добро решение.

Коментар

И според мен 3,2м. е голяма за тк82,особено предвид че си от Добрич,нашите почви са тежък чернозем и обикновено се пркачва по-малък инвентар от препоръчания от производителя на трактора!Обаче 2,2 ми се струва малка за този трактор!

Коментар

Колеги за добро или лошо взех поповска с работен захват 3 метра. Сега ако трябва ще извадя по 1 диск (от страна) и така ще я намаля ако имате други идеи сега е момента, но първо ще пробвам така.
                            0878 847 325 Наско

Коментар

Сигурно вече си пробвал браната,наложи ли се да вадиш дискове или си я караш така!С каква работна скорост я караш ?Сподели впечатления!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X