Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джон Диар срещу Кейсс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джон Диар срещу Кейсс

Привет на колегите земеделци ,и така сметнах ,че дойде време да сменим вярната руска и стара техника с нещо по функционално и уж по здраво.Имам 2 Болгара ,1 ЮМЗ и 1 Зетор 180кс но Болгарите някак си не ми върша достатъчно работа и реших да си вземем един трактор унивесален в порядъка около 100кс.Ориентирал съм се към горепосочените марки но съм отворен за размисъл и към друга марка ,та ако не е проблем за вас моля да изтъкнете предимствата и недостатъците на тези марки за което ви Благодаря предварително ПП Трактора ще е 2 употреба

От: Джон Диар срещу Кейсс

Ееех, блазе ти...
    Аз си карам ЮМЗ-то и не мога да си помисля за друг трактор.

На въпроса: И двете марки са си читави, и двете имат стари традиции и мисля, че каквото и да вземеш няма да сбъркаш. Ако аз купувах трактор щях да гледам възможностите за сервиз и ремонт, и цената на частите.
    Допитай се до някой търговец на части за ССМ, и той ще ти каже коя марка е по-евтина за поддръжка.

Пак да дам пример с мен-ако аз търсех трактор втора употреба щях да взема руски. МТЗ 1052 е малко над 100 коня, и си работят добре. А блока на двигателя и коритото на скоростите са еднакви с тези на старите МТЗ-болгар.
    Успех.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колега аз ЮМЗ то няма да го пипам все пак си е жива класика , Болгарите са ми някак неефективни,имам 3 метрова дискова брана и култиватор 4 метров за слята обработка но Болгарите се малко презорват на този инвентар ,а за резервни части и сервиз специално за Джонитата в търговище има база но за Кейсовете нямам информация и не знам как стоят нещата та за това съм пуснал тази тема но като гледам май няма много земеделци в този сайт .Пък и мисля ,че няма лошо да си усигорим малко комфорт по време на работа всепак този вид работа си е доста сериозно изморителна ,а за тия новите МТЗ та не знам но попадам на доста негативни мнения

Коментар

Аз залагам на Джон Диар.Имам приятел,земаделец който е в час с земеделската техника и казва,че за Джон има всякакви части на склад в БГ и не са скъпи.Даже мисля,че има и един за продажба,ако имаш интерес мога да питам.

Коментар

Абе и аз предпочитам Джонитата още повече ,че имам техника с тази марка но от финансова гледна точка кейсовете са по изгодни но пък нямам информация колко читави са те ,ако не те затруднява относно товоя човек имам интерес

Коментар

Момчето е в чужбина,ще си доиде след няколко дни и ще ти дам тел.Мисля,че трактора е около 130кс.1999г.Ти от къде си?
            Последно редактирано от GRI6AN; 16-02-11, 21:03. Причина: дописване

Коментар

Няма проблем аз и без това сега тръгвам на огледи иначе съм от гр.Лозница Разградско

Коментар

Мисля че от клас 100 к.с Case JX 95 e перфектния трактор.Но в България трудно ще намериш втора употреба.

Коментар

Колега ,къкво му е на Зетора? Малко е скапан откъм хидравлика-свръзана е със скоростната кутия :О ,и другия му минус е частите-някой са трудни за намиране и немного ефтини,но сравнен с подръжка на такъв от тоя клас трактори е доста по ефтин.

Коментар

Ще следя с интерес темата,защото и аз съм изправен пред тази дилема.Само че включвам и Ню Холанд.За Кейс мога само да кажа,че багерите са доста добри,имам такъв,не дава никакви ядове,а и колеги също ги хвалят!Така че би трябвало и тракторите да са добри.Но е най-добре да кажат колеги,които имат такива!

Коментар

Колега Case и New Holland са обединени от няколко години .И доста от моделите се различават само по цвета и надписите

Коментар

Мисля че от клас 100 к.с Case JX 95 e перфектния трактор.Но в България трудно ще намериш втора употреба. Чувам добри отзиви за кейсовете но се оказва че сервизната база и доставката на резервни части е проблемна нека споделят колеги по запознати, а за зетор не искам , вече имам един 180кс и не съм много възхитен от тази марка .Оня ден ходих на оглед на 2 джон диара модел 6400 и определено ми харесаха като марка/ но техническото състояние не ми хараса/ още повече ,че единия го гледахме на полето по време на оран така ,че за сега съм ориентиран към джон диар пък и тази марка вече има добре изградена сервизна мрежа и с резервните части няма проблем но пак ще мислим.

Коментар

Първоначално публикуван от fermer 10 Преглед на мнение
                          Абе и аз предпочитам Джонитата още повече ,че имам техника с тази марка но от финансова гледна точка кейсовете са по изгодни но пък нямам информация колко читави са те ,ако не те затруднява относно товоя човек имам интерес
                          Здравей колега,моя приятел вече е в България ако искаш може да му се обадиш казва се Калоян 0878 110 771 каза ми,че трактора бил перфектен.Свесно момче е не е шарлатанин.

Коментар

Първоначално публикуван от GRI6AN Преглед на мнение
                            Здравей колега,моя приятел вече е в България ако искаш може да му се обадиш казва се Калоян 0878 110 771 каза ми,че трактора бил перфектен.Свесно момче е не е шарлатанин.
                            Като теб ли.

Коментар

защо не разгледате дойц и фенд ? от тях по добри още не са произвели

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X