Привет на колегите земеделци ,и така сметнах ,че дойде време да сменим вярната руска и стара техника с нещо по функционално и уж по здраво.Имам 2 Болгара ,1 ЮМЗ и 1 Зетор 180кс но Болгарите някак си не ми върша достатъчно работа и реших да си вземем един трактор унивесален в порядъка около 100кс.Ориентирал съм се към горепосочените марки но съм отворен за размисъл и към друга марка ,та ако не е проблем за вас моля да изтъкнете предимствата и недостатъците на тези марки за което ви Благодаря предварително ПП Трактора ще е 2 употреба
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Джон Диар срещу Кейсс
Свий
X
-
От: Джон Диар срещу Кейсс
Ееех, блазе ти...
Аз си карам ЮМЗ-то и не мога да си помисля за друг трактор.
На въпроса: И двете марки са си читави, и двете имат стари традиции и мисля, че каквото и да вземеш няма да сбъркаш. Ако аз купувах трактор щях да гледам възможностите за сервиз и ремонт, и цената на частите.
Допитай се до някой търговец на части за ССМ, и той ще ти каже коя марка е по-евтина за поддръжка.
Пак да дам пример с мен-ако аз търсех трактор втора употреба щях да взема руски. МТЗ 1052 е малко над 100 коня, и си работят добре. А блока на двигателя и коритото на скоростите са еднакви с тези на старите МТЗ-болгар.
Успех.Има ли желание-има и начин!
-
Колега аз ЮМЗ то няма да го пипам все пак си е жива класика , Болгарите са ми някак неефективни,имам 3 метрова дискова брана и култиватор 4 метров за слята обработка но Болгарите се малко презорват на този инвентар ,а за резервни части и сервиз специално за Джонитата в търговище има база но за Кейсовете нямам информация и не знам как стоят нещата та за това съм пуснал тази тема но като гледам май няма много земеделци в този сайт .Пък и мисля ,че няма лошо да си усигорим малко комфорт по време на работа всепак този вид работа си е доста сериозно изморителна ,а за тия новите МТЗ та не знам но попадам на доста негативни мнения
Коментар
-
Аз залагам на Джон Диар.Имам приятел,земаделец който е в час с земеделската техника и казва,че за Джон има всякакви части на склад в БГ и не са скъпи.Даже мисля,че има и един за продажба,ако имаш интерес мога да питам.
Коментар
-
Абе и аз предпочитам Джонитата още повече ,че имам техника с тази марка но от финансова гледна точка кейсовете са по изгодни но пък нямам информация колко читави са те ,ако не те затруднява относно товоя човек имам интерес
Коментар
-
Колега ,къкво му е на Зетора? Малко е скапан откъм хидравлика-свръзана е със скоростната кутия :О ,и другия му минус е частите-някой са трудни за намиране и немного ефтини,но сравнен с подръжка на такъв от тоя клас трактори е доста по ефтин.
Коментар
-
Ще следя с интерес темата,защото и аз съм изправен пред тази дилема.Само че включвам и Ню Холанд.За Кейс мога само да кажа,че багерите са доста добри,имам такъв,не дава никакви ядове,а и колеги също ги хвалят!Така че би трябвало и тракторите да са добри.Но е най-добре да кажат колеги,които имат такива!
Коментар
-
Мисля че от клас 100 к.с Case JX 95 e перфектния трактор.Но в България трудно ще намериш втора употреба. Чувам добри отзиви за кейсовете но се оказва че сервизната база и доставката на резервни части е проблемна нека споделят колеги по запознати, а за зетор не искам , вече имам един 180кс и не съм много възхитен от тази марка .Оня ден ходих на оглед на 2 джон диара модел 6400 и определено ми харесаха като марка/ но техническото състояние не ми хараса/ още повече ,че единия го гледахме на полето по време на оран така ,че за сега съм ориентиран към джон диар пък и тази марка вече има добре изградена сервизна мрежа и с резервните части няма проблем но пак ще мислим.
Коментар
-
Първоначално публикуван от fermer 10 Преглед на мнениеАбе и аз предпочитам Джонитата още повече ,че имам техника с тази марка но от финансова гледна точка кейсовете са по изгодни но пък нямам информация колко читави са те ,ако не те затруднява относно товоя човек имам интерес
Коментар
-
Първоначално публикуван от GRI6AN Преглед на мнениеЗдравей колега,моя приятел вече е в България ако искаш може да му се обадиш казва се Калоян 0878 110 771 каза ми,че трактора бил перфектен.Свесно момче е не е шарлатанин.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар