При почистване на гаража на село брат ми е изровил следните предмети:
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво е това?
Свий
X
-
От: Какво е това?
Едното нещо е за трифазен ток, но не знам за какво се ползва, пък има само три извода. Другото предполагам е от някаква машина използвана по кариерите. Имо два вала/единия може да е и за закрепване/ и два входа за масло.
Ако има някой идея за какво могат да се ползват освен за скраб моля да пише.
-
Едното е кондензаторна батерия, използва се за подобряване на cos φ в трифазни инсталации по принцип, но може да се ползва и като отделен пусков кондензатор за двигатели например, а другото си е хидромотор, пише си обороти и налягане на табелката.Последно редактирано от Паджеровод; 28-09-10, 21:09.
Коментар
-
Косинусовата батерия не я изхвърляй. Ако е здрава, е ценно нещо. Можеш да я подариш на някой частник, който има цех за нещо, с консумация на електричество примерно 50 киловата на час.
Хидромотора също е хубав, но си е промишлен. Не става за джипове. Ужасно силна ръка, например, стига да го захраниш с такъв проток на масло. Хем високооборотен - това е рядко нещо в хидравликата. И него не го изхвърляй.
Коментар
-
От такива стари кондензаторни батерий в стария завод си правехме туби за бензин 12 литра . Изсичахме капака изхвърляхме елементите и отгоре заварявахме капак с дръжка и гърловина ставаха чудни туби . И сега в работата имам поне десетина стари ама дали са годни за нещо освен за туби не знам.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеОт такива стари кондензаторни батерий в стария завод си правехме туби за бензин 12 литра . Изсичахме капака изхвърляхме елементите и отгоре заварявахме капак с дръжка и гърловина ставаха чудни туби . И сега в работата имам поне десетина стари ама дали са годни за нещо освен за туби не знам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнениеКак може да се провери дали са изправни?Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Така моя човек каза че има начин но той не е съвсем елементарен през защита се подава напрежение и ако тя не изключи значи няма пробив след това се мери с амперклещи нещо. Също каза че вече голямите фирми консуматори предпочитали да плащат загуби и реактивна енергия вместо да си усложняват живота и да изграждат система с такива батерий защото управлението им е доста сложно.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеТака моя човек каза че има начин но той не е съвсем елементарен през защита се подава напрежение и ако тя не изключи значи няма пробив след това се мери с амперклещи нещо. Също каза че вече голямите фирми консуматори предпочитали да плащат загуби и реактивна енергия вместо да си усложняват живота и да изграждат система с такива батерий защото управлението им е доста сложно.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар