Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е това?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво е това?

При почистване на гаража на село брат ми е изровил следните предмети:

Прикачени файлове
    Последно редактирано от TONI 1977; 28-09-10, 20:12. Причина: корегиране снимки

От: Какво е това?

Едното нещо е за трифазен ток, но не знам за какво се ползва, пък има само три извода. Другото предполагам е от някаква машина използвана по кариерите. Имо два вала/единия може да е и за закрепване/ и два входа за масло.
    Ако има някой идея за какво могат да се ползват освен за скраб моля да пише.

Коментар

За първата снимка,не съм сигурен.
      На втората е хдравличен усилвател.
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

А за каво служи, какво усилва?
        Снимките през една са на едно и също нещо.

Коментар

Такова нещо съм виждал и аз (това с трите извода). Слагад го на ел.мотори когато са пригодени за работа с трифазен ток, а е свързан в монофазния, но само толкова знам
          Сузуки Гранд Витара 2.5 V6

Коментар

Едното е кондензаторна батерия, използва се за подобряване на cos φ в трифазни инсталации по принцип, но може да се ползва и като отделен пусков кондензатор за двигатели например, а другото си е хидромотор, пише си обороти и налягане на табелката.
            Последно редактирано от Паджеровод; 28-09-10, 21:09.

Коментар

Косинусовата батерия не я изхвърляй. Ако е здрава, е ценно нещо. Можеш да я подариш на някой частник, който има цех за нещо, с консумация на електричество примерно 50 киловата на час.
              Хидромотора също е хубав, но си е промишлен. Не става за джипове. Ужасно силна ръка, например, стига да го захраниш с такъв проток на масло. Хем високооборотен - това е рядко нещо в хидравликата. И него не го изхвърляй.

Коментар

От такива стари кондензаторни батерий в стария завод си правехме туби за бензин 12 литра . Изсичахме капака изхвърляхме елементите и отгоре заварявахме капак с дръжка и гърловина ставаха чудни туби . И сега в работата имам поне десетина стари ама дали са годни за нещо освен за туби не знам.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  От такива стари кондензаторни батерий в стария завод си правехме туби за бензин 12 литра . Изсичахме капака изхвърляхме елементите и отгоре заварявахме капак с дръжка и гърловина ставаха чудни туби . И сега в работата имам поне десетина стари ама дали са годни за нещо освен за туби не знам.
                  Как може да се провери дали са изправни?

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                    Как може да се провери дали са изправни?
                    Нямам представа но ще питам . До преди десетина години имахме главен енергетик и той си движеше тия неща . Моите познания в трифазните токове са на чисто практическо ниво усвоени по неволя.

Коментар

Така моя човек каза че има начин но той не е съвсем елементарен през защита се подава напрежение и ако тя не изключи значи няма пробив след това се мери с амперклещи нещо. Също каза че вече голямите фирми консуматори предпочитали да плащат загуби и реактивна енергия вместо да си усложняват живота и да изграждат система с такива батерий защото управлението им е доста сложно.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Така моя човек каза че има начин но той не е съвсем елементарен през защита се подава напрежение и ако тя не изключи значи няма пробив след това се мери с амперклещи нещо. Също каза че вече голямите фирми консуматори предпочитали да плащат загуби и реактивна енергия вместо да си усложняват живота и да изграждат система с такива батерий защото управлението им е доста сложно.
                        Благодаря за информацията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X