Обява

Свий
Няма добавени обяви.

бъги с предно разположен двигател?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• бъги с предно разположен двигател?

от няколко дни разглеждам форума и разни снимки на бъгита и на абсолютно всички двигателя е разположен отзад. възможно ли е да се напрваи бъги като двигателя е разположен отпред ?

От: бъги с предно разположен двигател?

да

Коментар

имам и още един въпрос
      искам бъгито да е по късо и да махна кардана , възможно ли е да вържа директно карето на скоростната кутия към диференциала ?

Коментар

не

Коментар

Ако е с полуоски и неподвижен диференциал - да.Но моя съвет е да не правиш машината много къса.Предно разположеният двигател (според мен)не е добро решение : центъра на тежестта отива много напред и при скокове пада предницата и се забива,намалява видимостта и не може седалката да е ниско (тоест ЦТ става висок и машината е неустойчива) и не на последно място - завоите не могат да се вземат с дрифтиране.

Коментар

да но за сажаление имам 2.0 сиеров двигател и скоростна кутия и цялата карантия ;/ имам и една скоростна кутия от ескорт но незнам дали ще стане
            ако двигателя е от пред а резервоара , радиатора , акумолатора са отзад дали ще балансира донякаде тежестта на двигателя ?

Коментар

Първоначално публикуван от skuller Преглед на мнение
              да но за сажаление имам 2.0 сиеров двигател и скоростна кутия и цялата карантия ;/ имам и една скоростна кутия от ескорт но незнам дали ще стане
              ако двигателя е от пред а резервоара , радиатора , акумолатора са отзад дали ще балансира донякаде тежестта на двигателя ?
              двигател+кутия от сиера 200 кг горе долу

акомулатор от камион 140 ампера 87литров резервоар от ленд крузер +горивото и радиатор от краз всичките горе долу 200 кг

Коментар

или двигател+кутия от сиера 200 кг
                неиния си акомулатор54 ампера 20 кг резервоар 15 кг+ 20л бензин радиатор 15 кг с антифриза общо 100 кг като горивото е променлива
                май трябва доста да помислиш за балансиране с още неща които да сложиш отзад а то няма какво

Коментар

Първоначално публикуван от crash Преглед на мнение
                  двигател+кутия от сиера 200 кг горе долу

акомулатор от камион 140 ампера 87литров резервоар от ленд крузер +горивото и радиатор от краз всичките горе долу 200 кг
                  И що такива зловещи цифри и марки?
                  Това, че мотора и кутията са 200 кила не означава,ч е те ще тежат само на предния мост. Една част от теглото им ще е и на задницата. А ако при строежа на бъгито човек се замисли малко повече-може почти да изравни тежестите отзад и отпред.
                  Сега в главата ми се върти идеята за бъги 4х4, също с двигателя отпред, и ако някога се наканя да го започна-ще се старая масите да са разположени долу-горе поравно между двата моста. Постижимо е.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    И що такива зловещи цифри и марки?
                    Това, че мотора и кутията са 200 кила не означава,ч е те ще тежат само на предния мост. Една част от теглото им ще е и на задницата. А ако при строежа на бъгито човек се замисли малко повече-може почти да изравни тежестите отзад и отпред.
                    Сега в главата ми се върти идеята за бъги 4х4, също с двигателя отпред, и ако някога се наканя да го започна-ще се старая масите да са разположени долу-горе поравно между двата моста. Постижимо е.
                    да ако отпред сожи 18 цолови гуми а отзад 12 ще прехвърли доста от теглото на мотора назад

Коментар

Първоначално публикуван от crash Преглед на мнение
                      да ако отпред сожи 18 цолови гуми а отзад 12 ще прехвърли доста от теглото на мотора назад
                      Знам, че съм не много умен, ама нещо не мога да вдяна с тези гуми какво искаш да кажеш?
                      НА моето(а и на почти всички бъгита) мотора е отзад. Ако следваме елементарната логика-предницата трябва да е лека като перце, а оттам и завиването би трябвало да е проблемно. Е, не съм многои доволен от това как завива бъгито-заради сравнително леката предница, но ако цялата тежест на мотора беше върху задния мост-предницата щеше да се вдига с една ръка... Мисълта ми е, че част от теглото на двигателя се поема от предния мост. Така ще стане и ако двигателя е отпред. Даже разпределението на масите ще бъде по-добро отколкото със заден двигател-заради надлъжната скоростна кутия. Помислете- има доста коли с тази концепция, но не страдат от лек заден мост.
                      @ Todger-точно при преден двигател дрифтирането се улеснява... С моето колкото и да се мъча-не става. Заради по-голямото натоварване на задницата и по- агресивните гуми. Отделно, че мощността на двигателя е никаква....

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Знам, че съм не много умен, ама нещо не мога да вдяна с тези гуми какво искаш да кажеш?
                        НА моето(а и на почти всички бъгита) мотора е отзад. Ако следваме елементарната логика-предницата трябва да е лека като перце, а оттам и завиването би трябвало да е проблемно. Е, не съм многои доволен от това как завива бъгито-заради сравнително леката предница, но ако цялата тежест на мотора беше върху задния мост-предницата щеше да се вдига с една ръка... Мисълта ми е, че част от теглото на двигателя се поема от предния мост. Така ще стане и ако двигателя е отпред. Даже разпределението на масите ще бъде по-добро отколкото със заден двигател-заради надлъжната скоростна кутия. Помислете- има доста коли с тази концепция, но не страдат от лек заден мост.
                        @ Todger-точно при преден двигател дрифтирането се улеснява... С моето колкото и да се мъча-не става. Заради по-голямото натоварване на задницата и по- агресивните гуми. Отделно, че мощността на двигателя е никаква....
                        Дрифтирането с заден мотор е много по-лесно,управлява се само с педала на газта,но се искат и малко кончета!
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Повечето колеги говорят за заден двигател,ама си става въпрос за централен мотор т.е. двигателя е пред задната ос и тежеста му се разпределя върху двата моста.За колегата с двигател от сиера няма никакъв проблем да си остави двигателя зад него като свърже директно ск к. с диференциала,като премахнеш кардана.Просто е нужно кокпита да се измести напред.Ако имаш и останалите копоненти от задното предаване на форда,лесно можеш да направиш и задното окачване

Коментар

Първоначално публикуван от pan_rt Преглед на мнение
                            Повечето колеги говорят за заден двигател,ама си става въпрос за централен мотор т.е. двигателя е пред задната ос и тежеста му се разпределя върху двата моста.
                            Именно за това говоря и аз.
                            Ето как е разположен двигателя на моето:

Вижда се, че двигателя е разположен между двете оси. Е, много по-близо до задната, но все пак е средноразположен. Не е моя заслугата-инжинерите от "Форд" така са го измислили. Но ако ми трябва да е по някакъв друг начин-все ще го измисля, няма начин... Мисълта ми е,ч е щом искаш да направиш дадена конструкция-винаги се намира начин, само трябва да се мисли повече...

@ Петроффбг-нещо не ми се вързва теорията? За дрифтене се иска да превъртат задните гуми, а при задноразположен двигател това е по-трудно от случая в който двигателя е отпред, и тежи главно на предния мост. За кончетата няма да коментирам-те са ясни, няма две положения. За управлението само с газта-също, ай си натиснал някой друг педал-ай си се хвърлил в някое дере Но за разположението на двигателя не мога да се съглася. Може и да не съм прав, но ако имаш обяснение на казаното от теб-моля кажи го, че не ми се вързват нещата.

Коментар

Идеята е,че почти никой не използва напречен мотор за състезателно бъги!В повечето случаи двигателят(надлъжен) е разположен пред скоросната кутия и зад водача,като се взема в предвид и местото на водача,за да се постигне баланс на мостовете на машината.Не забравяй,че тези машини са произведени за дрифт!А всеки е карал автомобил със задно,постигането на дрифт е много по-лесно,но владеенето на машината е трудно.
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X